torstai 24. toukokuuta 2012

Appelsiinileivokset


Jotain oli leivottava, kun marsipaanin päiväys lähestyi. Tuloksena appelsiinimarmeladitäytteiset leivokset, joiden maku kyllä yllätti positiivisesti ainesosien vähyydestä huolimatta. Joskus siis less is more! Tein pohjat pakkasesta löytyneistä palasista, täyte riitti n. 6 leivokseen. Marsipaania jäi yli, joten täytteen 1,5-2 kertaistamalla leivosten määrää voi kasvattaa. Kääretorttupohjasta varmasti riittää useampaankin leivokseen. Jämäpalojen pakastaminen on kätevää ja niitä on todella nopea sulattaa. Tämä sopii tälle leipurille paremmin kuin hyvin, koska olen kehittänyt jonkinlaisen angstin muna-sokerivaahdon vatkaukseen (se kestää ikuisuuden!).

Pohja4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl kermaa
1 dl turkkilaista, paksua jogurttia
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl appelsiinimarmeladia

Kostutus
2 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus ja koristelu
150 - 200 g marsipaania
tomusokeria
sokerimassakukkia, suklaapursotuksia tms.

Leivo kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Paista 200 asteessa 6- 8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita leivinpaperi pohjasta heti.

 
Valmista täyte. Vaahdota kerma, lisää vaniljakreemijauhe, vaniljasokeri, jogurtti ja marmeladi. Täytteen pitäisi olla melko tanakkaa.

Leikkaa kääretorttulevystä haluamasi kokoisia palasia tai ota palat esimerkiksi piparimuotilla. Tarvitset sekä pohja- että kansipalat. Kostuta pohjapalat sitruunavedellä, levitä täytettä reilu kerros ja laita kansipala päälle, kostuta. Levitä täytettä ohuelti myös leivoksen reunoille.

Kauli marsipaani tomusokerin avulla ohueksi levyksi ja leikkaa siitä palasia kuorrutteeksi. Marsipaanin ei välttämättä tarvitse peittää koko leivoksen pintaa! Koristele esimerkiksi sokerimassakukilla ja sihtaamalla tomusokeria. Säilytä jääkaapissa ilman kupua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!