sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kolmen suklaan kastekakku


Pääsin tekemään kakkua kummitytön kastejuhlaan. Toivottiin suklaista juustokakkua vaaleanpunaisin koristein. Helppo toteuttaa, mutta halusin kakkuun pientä jujua kuitenkin. Harmi, kun leikatusta kakusta ei ole kuvaa, jotta tuo jippo olisi ollut silminkin nähtävissä. Tuon valkosuklaisen kakun sisällä on tummasta suklaasta tehty pienempi kakku, joten leikatessa kakun "sydän" paljastuu. Kolmas suklaa on sitten keksipohjan päälle rouhittu Fazerina, joka toi kivasti lisämakua kakkuun.

Pohja
350g Dominoita tai muita vastaavia täytekeksejä
n. 75g voita

Suklaarouhetta pohjan päälle, esim. Fazerina/ Geisha-levy rouhittuna

Täyte 1
3,5 dl kermaa
200 g tummaa suklaata (tai maitosuklaata)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
3 liivatetta
1 rkl vettä

Täyte 2
6,5 dl kermaa
400 g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
2 rkl vettä

Koristelu
Suklaareunus (n. 100 g suklaata)
Sokerimassakoristeita

Murskaa keksit pohjaa varten muruksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita pohjamassa tasaiseksi. Voit käyttää irtopohjavuoasta vain reunaa lautasen päällä. Tämä on tehty 28 cm vuokaan. Älä painele kovin tiiviisti, muuten pohjasta tulee vaikeasti leikattavaa!! Öljyä vuoan reunat tai käytä reunakalvoa, niin kakun reunat jäävät siistiksi. Rouhi pohjan päälle haluamaasi suklaata.

Valmista täyte 1: Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma (voit vatkata kaiken kerman kerralla, muista vain lisätä myös kaikki sokerit) ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Notkista 200g tuorejuustoa kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu (hieman jäähtynyt) suklaa. Kuumenna vesi ja liivatteet mikrossa (/kattilassa) niin että seos on juoksevaa. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon 1/3 osa kermavaadosta joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte n. 20 cm irtopohjavuokaan, anna hyytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Valmista täyte 2 samoin kuin edellinen. Irroita valmistamasi pieni suklaakakku irtopohjavuoasta ja aseta keksipohjan päälle. Kaada vuokaan valkosuklaatäyte. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi/ yön yli. Kakun voi tarvittaessa myös pakastaa ja ottaa sulamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Reunakoristetta varten tarvitset joko reunakalvon tai esimerkiksi paksusta pakastepussista tehdyn soiron. Mittaa kakun ympärys ja piirrä leivinpaperille haluamasi kuvio, riittävän pitkä sellainen! Voit toki pursottaa suklaan myös vapaalla kädellä. Sulata suklaa mikrossa, laita pursotuspussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Siistimpää jälkeä tulee pienipäisellä suoralla tyllalla. Laita reunakalvo piirtämäsi kuvion päälle, teippaa kiinni, jotta kalvo pysyy paikallaan. Ja ei kun pursottamaan! Pursottamisen jälkeen anna suklaan asettua hetki, jotta se ei valu kalvoa nostettaessa. Nosta kalvo paikoilleen (toiset kädet ovat hyvä lisäapu), laita keskikohta kiinni kakkuun ensin ja paina suklaata varovasti kakkuun kiinni. Laita jääkaappiin jähmettymään. Suklaan jähmetyttyä irroita kalvo varovasti, tässäkin kohtaa suklaareunusta kannattaa painaa kakkua vasten. Koristele kakku haluamillasi koristella tai esimerkiksi suklaata pursottelemalla ristiin rastiin. Myös mansikat (suklaaseen kastettuna) sopisivat tähän hyvin!


Tähän kakkuun väkersin ensimmäistä kertaa koristeita sokerimassasta. Nallekin onnistui yllättävän hyvin, samoin nuo tossut, joiden uskoin etukäteen olevan paljon vaikeammat tehdä kuin mitä ne sitten lopulta olivat. Tossuihin olen ohjetta ja vinkkiä ottanut Pionilaaksosta ja Ebeltä. Näpertämistä, melko hidasta sellaista, ne toki vähän vaativat, mutta varmasti taitojen karttuessa homma alkaisi sujua nopeammin.



2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta ja ihanat koristeet :)
    http://makeitaunelmia.blogspot.com/?spref=fb

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kävit, käyn vastavierailulla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!