sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Sydänleivokset


Harmi, kun nämäkin leivokset ovat tehty ennen blogin aloitusta, joten ei tullut vaihekuvia otettua. Ohje on Unelmakakut-kirjasta. Muuten nopeita tehdä, mutta tuo pursotus vie pienen tovin. Kummasti viimeisten leivosten kohdalla pursotusjälki oli jo selvästi parantunut! Tuota suklaakreemiä ei riitä ohjeen mukaan tehtyvä pursotettavaksi kuin tuon sydämen reunaan asti, jolloin käy helposti niin, että marsipaanisydän painuu keskeltä vähän kuopalle kun reunat ovat korkeammalla. Marsipaanisydän saa myös näin kosteutta pohjasta ja vetistyy helpommin. Jos kreemiä tekisi vähän enemmän, voisi myös tuohon yläpintaan pursottaa ainakin pari nauhaa ristiin rastiin, jolloin molemmat ongelmat olisi ehkäistävissä.

Pohja
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl vadelmamehua

Täyte
200 g vadelmamarmeladia
3 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Suklaakreemi
200 g taloussuklaata
100 g voita
2 dl tomusokeria

Koristelu
150 g marsipaania/ sokerimassaa
Vatkaa munat ja sokeria todella kuohkeaksi, lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen joukkoon. Kumoa uunipellille ja paista 225 asteessa. n.8-10 min.

Valmista täyte. Vatkaa ensin kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vadelmamarmeladi ja sokerit. Täyte saa olla napakkaa! Ota sydänmuotilla (käytin ihan tavallista muovista piparimuottia) sekä kansi- että pohjaosa kääretorttupohjasta, levitä täytettä paksusti palojen väliin ja siisti reunat tasaisiksi. Kostuta kansi, käännä leivos ympäri ja kostuta vielä toinen puoli (pysyy koossa paremmin). Laita leivokset jääkaappiin ja valmista kreemi.

Sekoita sulatettu suklaa voin ja tomusokerin joukkoon. Levitä kreemi pursottamalla leivoksen sivuille. Jos kreemi tuntuu ihan liian löysältä, niin laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Tässä olen pursottanut koripunostyllalla, mutta mikä tahansa tylla sopii. Kreemiä vaan voi mennä reilusti enemmän esimerkiksi tähtityllalla pursotettaessa. Myös lastalla levittäminen on varmasti vaihtoehto (joskaan en lupaa, että leivokset kestävät muodossaan yhtä hyvin). Lopuksi ota samalla sydänmuotilla marsipaanista sydän ja laita leivoksen päälle. Säilytys jääkaapissa ilman kupua, jottei marsipaani vetisty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!