tiistai 26. kesäkuuta 2012

Leivontakirjoja


Vaikka netistä löytyykin toinen toistaan upeampia reseptejä ja oivalluksia, ovat leivontakirjat silti aivan ihania. Ajan kuluessa sivut tosin liimaantuvat toisiinsa kiinni, kun kirjaa on pidettävä ihan siinä vatkaimen roiskeiden ulottuvilla, mutta se vain kuuluu asiaan. :) Olen kerännyt reseptejä ihan leikkaa-liimaa-systeemillä omaan kirjaansa, ja sieltä löytyy myös pienelle paperilapulle raapustettu pipariresepti, jota ilman joulu ei meille tule! Valmiita leivontakirjoja löytyy myös useampia, ja vaikka harvoin tulee tehtyä ihan ohjeen mukaan, saa niistä silti valtavasti hyviä ideoita ja käytännön vinkkejä.


Pariisilainen macaron-leivos -kirja: ihania kuvia, valtavasti hyviä täyteideoita. Oiva opus sellaiselle, joka macaronseista tykkää. Tästä kirjasta ei kuitenkaan löydy niitä kymmeniä niksejä ja vinkkejä, joita netti on pullollaan. Perusohje on kuitenkin hyvä ja onnistuu, kunhan ohjeita seuraa tarkasti.

Unelmakakut (Ulla Svensk): tästä pidän kovasti, sillä kirjasta löytyy ihan perusohjeita, mutta myös vähän näperrystäkin vaativia juttuja. Hyviä, simppeleitä kakun täytteitä ja ihania hyydykekakkuja. Myös perusohjeita leivontaan ja koristeiden tekemiseen.

Juhlaleivonnaiset (Ulla Svensk): ei Unelmakakut-kirjan veroinen, ohjeet ehkä vähän vaivalloisemman oloisia, mutta muutamia mukavia ideoita tästäkin löytyy.

Kinuskikissa leipoo (Sini Visa): laaja perusopus varsinkin vähän vähemmän leiponeelle, tässä kirjassa lähdetään ihan perusjutuista liikkeelle! Pidin erityisesti hyvistä täyteideoista ja pikkusuolaisista. Makeista herkuista yllättävän moni jätti tämän kotileipurin kylmäksi, mutta tästä kirjasta varmasti löytyy jotain jokaiseen makuun. Kirjan huoliteltu ulkoasu ja hyvät kuvat ovat kyllä iso plussa.


Pullahiiren makeat kakut (Taru Vihavainen): tästä kirjasta löytyy erikoisempiakin kakkuideoita ja koristeohjeita sokerimassan ja marsipaanin ystäville. Myös ihania paistettavia juustokakkuja on useampi. Kirjan sisältö on ulkoasuaan parempi, mutta luettavuus ei ole yhtä hyvä kuin näissä ylläolevissa kirjoissa.

Juhlitaan taas: oikein vanhan kansan opas siitä, miten juhlat järjestetään oikein etikettisäännösten mukaan. :D Myös hyviä ohjeita, yksi herkullinen valkosuklaajuustokakku on bongattu täältä ja eiköhän se täältä blogistakin joku päivä vielä löydy.

Suklaaunelmat: ongelma, joka vaivaa suurinta osaa käännetyistä leivontakirjoista, vaivaa myös tätä. Ainekset ovat grammalleen (koska jenkkimitat poikkeavat näistä meidän mitoista), joten leivonnassa tarvitaan jatkuvasti vaakaa. Myös osa aineksista on aika outoja. Mutta suklaan ystävä löytää täältä kyllä varmasti herkun jos toisenkin!

Mitkä leivontakirjat ovat teidän mieleenne?

2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti kinuskissa leipoo kirja! Siinä on hyviä innoittajia tavalliselle kotileipurille! :)
    Seuraavana haaveena olisi ostaa cup cake kirja!

    VastaaPoista
  2. Cup cake -kirja kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!