lauantai 23. kesäkuuta 2012

Puolukkamuffinssit kinuskivaahdolla


Alkuperäinen ohje on Kinuskikissalta, mutta taikinan osalta olen sitä vähän muuttanut. Uskokaa pois, meiltä löytyy muitakin lautasia kuin tuota Kastehelmeä, mutta koska se vaan on niin ihana sarja, niin kuvaan lähes joka piirakan ja tortun sen päällä. :)

Taikina
75 g voita
2 munaa
1 dl ruokosokeria
¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl maitoa/ kermaa
200 g puolukoita

Kuorrutus
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokerit (voit toki käyttää ruokosokerin tilalla tavallista sokeria, mutta ruokosokeri tuo enemmän makua). Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja nuolijalla käännellen muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan ja maidon/kerman kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi puolukat.


Täytä muffinssivuoat taikinalla. Tässä olen kokeillut minimuffinssipeltiä, ja tuosta taikinasta riitti hyvin 24 minimuffinssiin, hieman jäi ylikin. Yritin tuupata vuoat niin täyteen kuin mahdollista, joten lopputulos ei ollut niin kaunis, kuin mitä se olisi ollut hiukan pienemmällä taikinamäärällä. Paista muffinsseja 200 asteessa n. 20 minuuttia, minimuffinsseille riittää vähän lyhyempikin aika.

Valmista kuorrutusta varten kinuskikastike. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Älä keitä sen pidempään! Kaada kulhoon. Jäähdytä esimerkiksi vesihauteessa ja siirrä jääkaappiin viilentymään. Kastikkeen on oltava ihan kylmää ennen vaahdotusta. Vatkaa jäähtynyttä kastiketta, kunnes se on sopivaa pursotettavaksi. Kastikkeen voi toki valmistaa hyvissä ajoin etukäteenkin.

 

 
Pursota jäähtyneideiden muffinssien päälle jonkinlainen kiemura esimerkiksi tähtityllalla (kuvasta huomaa, miten muutama muffinssi on ottanut jo jalat alleen...). Koristele haluamallasi tavalla, tässä kokeilin tuollaista silikonimuottia. Massa on vaahtokarkin makuista sokerimassaa, päälle olen sutinut vähän kultaista/ helmiäistomuväriä.

5 kommenttia:

  1. Todella kauniit ja maistuvan näköiset muffinit olet tehnyt. Näitä pitää kyllä itsekkin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla kyllä, puolukka ja kinuski ovat hyvä makupari :)

    VastaaPoista
  3. [...] vanhastaan. Rocky roadsit koristelin mansikan makuisilla koristerakeilla ja valkosuklaarouheella. Muffinsseihin tein koristeet paperille tulostetuista kuvista, taakse liimasin kartonkia ja väliin [...]

    VastaaPoista
  4. KOKEILTU ON JA OLI MUUTEN MAUKKAITA! :P
    EN SAANUT KUORRUTETTA ONNISTUMAAN,LIEKKÖ SYYNÄ SE ETTEI OLLUT KUOHUKERMAA VAAN VISPIKERMAA,LORRUUTTELIN SITTEN SITÄ KASTIKKEEKSI MUFFARIN PÄÄLLE. :)

    VastaaPoista
  5. Hyvä kun maistui :) Kerman täytyy olla kuohukermaa, vispikerma ei käyttäydy samoin kuumennettaessa. Mä olen saanut tuon kuorrutuksen epäonnistumaan monta kertaa kun en siirtänyt sitä kattilasta kulhoon jäähtymään, joten silläkin voi olla väliä. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!