sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Rocky Road -palat


Jos joku on nopeaa ja yksinkertaista tehdä niin nämä ovat juuri sitä! Rocky roadseistahan on lukemattomia erilaisia versioita, tämän löysin Kotivinkin Jouluherkut-lehdestä. Ja on aivan todella, todella hyvää! Muita rocky roadseja en viitsi enää edes kokeilla. :) Näistä saa helposti gluteenittomia käyttämällä gluteenitonta lakritsia.

200 g maitosuklaata
250 g tummaa suklaata
1 prk (n. 400 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
50 g voita
200 g lakritsipaloja
100 g vaahtokarkkeja
3 dl suolapähkinöitä
 



Paloittele  suklaat. Sulata suklaat, kondensoitu maito ja voi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä välillä sekoitellen. Leikkaa lakritsipalat pariin osaan ja vaahtokarkit koosta riippuen 2–4 osaan.


Sekoita lakritsit, vaahtokarkit ja pähkinät sulaan suklaaseokseen. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. lasagnevuoka). Itse jätin osan vaahtokarkeista koristeeksi, ripottelin ne pinnalle ja painelin niitä vähän kiinni. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia ja leikkaa paloiksi. Toffee säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa noin viikon (siis säilyisi, jos sitä ei söisi, mutta tätä ei voi olla syömättä).

32 kommenttia:

  1. [...] ja pääsisi laittamaan muitakin ohjeita. :) Nämä ohjeet löytyvät blogista jo vanhastaan. Rocky roadsit koristelin mansikan makuisilla koristerakeilla ja valkosuklaarouheella. Muffinsseihin tein [...]

    VastaaPoista
  2. näitä ei ilmeisesti voi tehdä normi maidolla ? :D mulla ainaki meni ihan pilalle

    VastaaPoista
  3. Kondensoitu maito ei ole varsinaista maitoa, vaan sellaista sokeroitua maitotiivistettä, joka muuttuu pitkään keitettäessä kinuskiksi (tässä ohjeessa ei siis tarvitse keitellä pitkään). Kun avaat sellaisen purkin niin ymmärrät syyn miksi tavallinen maito ei aja samaa asiaa. ;) Kondensoitu maito myös jollain lailla hyydyttää ja pitää täytteitä kasassa paremmin.

    Kondensoitua maitoa löytää kaupoista yleensä säilykehyllyiltä, maksaa muutaman euron per purkki. Tee ihmeessä uusi yritys!

    VastaaPoista
  4. missähän vaiheessa kannattaa tehdä jos joululahjaksi tekee ? pitäiskö sitä sit säilytellä jääkaapissa ettei lahjan saajat saa pilaantunutta :)

    VastaaPoista
  5. Tekisin muutamaa päivää ennen ja säilyttäisin kylmässä, niin selviävät hyvinä perille asti!

    VastaaPoista
  6. [...] tämän ensin, koska nämä nyt vaan olivat niiiin hyviä. Ajatus lähti täältä löytyvästä Rocky road-reseptistä, jota ajattelin muokata vähän jouluisammaksi. Mun mielestä paras suklaa ikinä on [...]

    VastaaPoista
  7. Oli helppo resepti. Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
  8. ja ihan uteliaisuuttani, mitä lakritsi on gluteenitonta? keliaakikot varmasti hoksaavat jättää suosiolla lakupalat pois, mutta jos joku asiasta ymmärtämätön vie hyvää hyvyyttään tätä jollekin lahjaksi kun ohjeessa sanottiin että se on gluteenitonta...

    VastaaPoista
  9. Hyvä huomio, toki lakritsin tulee tuolloin olla gluteenitonta! Muun muassa Porvoon lakritsilla on olemassa gluteeniton lakritsi ja esimerkiksi Sokoksen verkkokaupasta löytyy Monsuunin gluteeniton lakritsi. Makeistukusta olen myös löytänyt gluteenitonta lakritsia. Lisäänpä vielä ohjeeseenkin maininnan tuosta niin ei käy kenellekään vahinkoa sen kanssa!

    VastaaPoista
  10. Näyttää ihanilta ! Aion kokeilla.

    VastaaPoista
  11. Kannattaa kyllä kokeilla, toistaiseksi kaikki jotka ovat maistaneet, ovat tykänneet kovasti. :)

    VastaaPoista
  12. kondensoitua maitoa ei ilmeisesti keitetä paksuksi?

    VastaaPoista
  13. Mulla jäi nämä jotenkin pehmeiksi, missähän oli vika? Ihan syötävän hyviä ne oli silti :)

    VastaaPoista
  14. Oliko ainesten määrä ja ainesosat kuitenkin samat? Joskus tuo ohjeessa mainittu neljä tuntia jähmettämisaikaa ei riitä, vaan lopputulos on parempi seuraavana päivänä. Muita syitä ei nyt äkkiseltään tule mieleen. :)

    VastaaPoista
  15. Joo, kyllä mä kaikkea laitoin just noin. Ehkä noi lakut ja vaahtokakit oli pienempinä paloina, mut muuta muutosta ohjeeseen ei ole. Ihan älyttömän hyvää tämä on ja kyllä se nyt seuraavana päivänä on jo jähmeämpää, mut edelleen sellaista tahmeaa. Mut tahmeaa sen varmaan kuuluukin olla eikä kovaa? Mietin vain, kun leikkaa ja laittaa purkkiin, niin tarttuvat kyllä toisiinsa pahasti. Mut ehdottoman hyvää, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  16. Muistelisin kyllä ettei palat mitenkään tahmeita olleet, noista kuvistakin saa sen käsityksen etteivät ole tahmeita. Mystistä kyllä että miksi sun leipomuksille kävi noin! En tiedä sitten, voiko suklaan merkeillä olla vaikutusta mutta ei nyt luulisi. Täytyy itsekin tehdä taas joku kerta ja katsoa miten käy!

    VastaaPoista
  17. En tiedä olisiko noi vaahtokarkit sit sulaneet liikaa, jos laitoin liian pieniksi paloiksi. Suklaana käytin ihan tavallista fazerin sinistä ja fazerin tummaa leivontasuklaata. Täytyy kans tehdä vielä uudestaa, jos niistä saisi sit vähän kovempia, kun tosiaan suunnittelin tekeväni niitä lahjaksi. Voi noita tehdä useammankin kerran ihan harjoitus mielessä. :D

    VastaaPoista
  18. Jos vaahtokarkit ovat päässeet sulamaan niin se toki voi tehdä massasta tahmeaa. Niiden ei tulisi siis sulaa, yleensä suklaamassa on juoksevaa sellaisena lämpimänä, eli kuumaksi asti sitä ei tarvitse saada. Toki pienet karkit sulavat isoja helpommin. Ehkä tähän löytyikin ratkaisu! :)

    VastaaPoista
  19. ihan älyttömän hyvää! lakritsan jätin pois kylläkin kun en sen ystävä liioimmin ole ja hyvin onnistui ilmankin! Miielestäni parasta oli kun söi kahden päivän jälkeen, sillä seuraavana päivänä oli vielä hieman tahmeaa.

    VastaaPoista
  20. Kiva kun tykkäsit :) Uskoisin aiemmista kokemuksista viisastuneena, että jos vaahtokarkit pääsevät yhtään sulamaan, niin etenkin silloin massa jää tahmeaksi. Toki muutenkin suklaan jähmettymisessä voi kestää.

    VastaaPoista
  21. Todella hyvä ohje, kiitos! :) Massa kovettui jääkaapissa jo muutaman tunnin jälkeen eivätkä palat jääneet yhtään tahmeiksi.

    VastaaPoista
  22. Kiva kun maistui :) Tää on kyllä hyvä luotto-ohje!

    VastaaPoista
  23. Todella hyviä!

    Olen tarjonnut näitä ainakin viidessä eri porukassa ja kaikki ovat tykänneet.

    Vaahtokarkit saa pysymään ehjinä kun ei lisää niitä ihan heti sulatuksen jälkeen (sulavat kuumaan suklaamassaan). Ei sen kyllä väliä ole jos lisää vaahtokarkkeja myös pinnalle.

    Pieni tahmeus mielestäni kyllä kuuluu näihin jos yhtään antaa lämmetä tarjoilun aikana, muttei häiritsevästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä kommentista! Itse en lämmitä suklaamassaa kovin kuumaksi, vaan niin että suklaa on juuri sulanut. Lisään kyllä vaahtokarkit heti massaan, mutta riittävän isoina paloina, jolloin ne eivät sula. Jos massan kuumentaa hyvin lämpimäksi, niin kuten vinkkasitkin, kannattaa antaa suklaamassan hetken aikaa jäähtyä. Mulla on enemmän ongelma se, että massa jähmettyy niin nopeaan, että sen levittäminen vuokaan on aika rivakkaa puuhaa. ;)

      Poista
  24. Kuinkahan paljon tällä ohjeella tulee tai minkä kokoinen sinulla on tuo vuoka mihin oot nämä tehnyt? Viikonloppuna on ristiäiset tiedossa ja ajattelin näitä tehdä. Olis kiva osata vähän arvioida, että riittääkö yksi satsi, että saa jokainen edes maistaa. :) -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tästä sellaiset 20-25 palaa tulee, palojen ei tarvitse olla kovin isoja. Tosin kokemuksesta voin sanoa, että näitä menee useampi per henkilö. ;) Itse olen tehnyt niin, että vaikka vuoka olisi liian iso, taitan vain leivinpaperin reunan aiemmin niin, ettei massa leviä kokonaan vuokaan. Massa on kuitenkin hyvin jähmeää, joten tuo onnistuu hyvin. Parin sentin kerros massaa riittää.

      Poista
    2. Kiitos pikaisesta vastauksesta! Täytynee siis tehdä tuplana, että riittää kaikille. :)
      -Paula

      Poista
    3. Hyvä suunnitelma. :) Ja kannattaa tehdä kuitenkin kahdessa eri erässä jos vaan ehtii, sillä suklaamassa jähmettyy niin nopeasti, että tuplakokoisena sen levittäminen vuokaan voi olla vähän turha raskas homma. ;)

      Poista
  25. Voiko voin korvata leivontamargariinilla vai onko voilla esim kovuuteen/suolaisuuteen liittyvä vaikutus?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!