lauantai 14. heinäkuuta 2012

Suklaakakkupohja




 
Tämä pohja on todella täyteläisen suklainen, joten täytteeksi kannattaa laittaa jotain raikasta, esim. marjoja tai hedelmiä. Suklaatäyte yksinään voisi olla tässä pohjassa vähän turhan raskas. Pohja on rakenteeltaan aika kiinteä, joten se sopii hyvin myös muotokakkujen tekoon. Pohja kannattaa tehdä päivää ennen täyttämistä (tai jo aiemmin ja pakastaa), jolloin se ehtii jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ja leikkaaminen on helpompaa. Ja kostutuksen kanssa ei kannata tämän kanssa nuukailla!

Nämä määrät riittivät 24 cm neliövuokaan sekä 18 cm pyöreään pikkuvuokaan. Ohjetta pienentämällä/ suurentamalla saa monenkokoista pohjaa.

500 g voita
6 dl sokeria
8 munaa
6,5 dl vehnäjauhoja
2,5 - 3 dl tummaa kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, vatkaa yksitellen joukkoon munat ja lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet, mieluiten siivilän läpi. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 45 min - tunti. Pienemmän vuoan otin pois ehkä 45 min kohdalla, isompi sai olla hiukan pidempään. Nämä kakut nousevat herkästi keskeltä korkeammiksi, mutta mua se ei tässä kohtaa haitannut yhtään, koska nuo yli jäävät palat tulivat käyttöön nekin. :)

6 kommenttia:

  1. [...] Pohja Suklaakakkupohja kaksinkertaisena [...]

    VastaaPoista
  2. [...] oli suklaapohja ja vadelma-mansikkatäyte. Suklaapohja on kostetettu [...]

    VastaaPoista
  3. [...] tässä oli hyväksi havaittu suklaakakkupohja Spritellä kostutettuna, täytteenä kuningatartäyte, eli mustikkaa, vadelmaa, kermaa, [...]

    VastaaPoista
  4. kiitos tästä ohjeesta, lainaan sulta tätä loppukuusta kun on suklaisen täytekakun tekoa :) . KIITOS!!

    VastaaPoista
  5. :) Tuohan kohoaa keskeltä helposti kuten muutkin voikakkupohjat. Viimeksi laitoin kakkuvuoan ympärille kylmässä vedessä kastellun pyyhesuikaleen niin sain kuin sainkin aivan tasaisen kakkupohjan.

    VastaaPoista
  6. [...] kuten aina muutenkin, niin pohjana tämä suklaakakkupohja, täytteenä mansikka-mangotäyte, kuten tässä kakussa. Suklaakakkupohjassa on [...]

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!