maanantai 20. elokuuta 2012

Ravintolapäivä 19.8.

 
 
 


Helposti yllytettävissä kun olen, niin kauaa ei tarvinnut ravintolapäivään osallistumista lopulta pohtia. Olin ensimmäistä kertaa tapahtumassa mukana ja varsin hyvä mieli tuosta päivästä jäi! Päätin pitäytyä pääasiassa kakkulinjalla, suolaisia herkkuja kahvilasta ei löytynyt ollenkaan. Suomessa pop-up-ravintoloita oli satoja, täällä Pirkanmaan alueella niitä oli reilu 50.


Kakkukahvila pystytettiin omaan pihaamme, joten säilytystilat, kahvinkeittomahdollisuudet ym. tarpeelliset olivat lähellä. Meiltä löytyy onneksi katettua tilaa pihasta aika hyvin, eilinenkin kun oli aika sateinen päivä. Onneksi kuitenkin lähes koko kahvilan aukioloajan sade pysytteli loitolla.


Kahvilasta löytyi kahdenlaisia macarons-leivoksia (nämä tekivät kauppansa tosi hyvin!), kinuski-puolukkamuffinsseja, mansikkamoussekakkua ja valkosuklaa-passionkakkua. Keltaisten macaronien täytteenä oli lemoncurdia, punaisissa oli itsetehdystä mustaherukkamarmeladista ja voista tehty kreemi. Kosteus tosin aiheutti sen, että iltapäivästä macaronit alkoivat olla jo melkoisen pehmeitä... Juomina oli  tarjolla tummapaahtoista kahvia, haudutettua teetä, mehua ja jääteetä.

Sateisesta säästä huolimatta kahvilassa kävi vieraita yli odotusten, kahvimukien, lusikoiden ja lautasten menekistä päätellen n. 50 henkeä. Jonkin verran tavaraa ostettiin myös mukaan vietäväksi.


 
Ensi vuonna aion ryhtyä tähän kyllä uudestaan, sen verran mukavaa oli ja päivä kului tosi nopeasti. Seuraava ravintolapäivä on varmaan jo talvella, mutta se taidan jättää kuitenkin väliin. :) Parannusehdotuksiakin ensi vuotta varten on jo mielessä.

4 kommenttia:

 1. Ihania herkkuja olet tarjonnut. Olisin kyllä tullut heti käymään jos olisin lähempänä asunut. Täällä Helsingin seudulla tuli kyllä käytyä toisen bloggaajan leipomuksia maistamassa. Ravintolapäivä idea on kyllä hyvä.

  VastaaPoista
 2. Idea on kyllä hyvä! Mielestäni sitä vain järjestetään hiukan liian usein, 4 x vuodessa on aika paljon. Varmasti nyt alkuun se ei ole liikaa, mutta uutuuden viehätyksen hälvettyä toivottavasti ei käy asiakaskatoa.

  Se huono puoli siinä on, kun itse pitää kahvilaa, ettei pääse toisten tarjoiluita maistelemaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköisiä kaikki! Kävikö paljon asiakkaita? Itse en ole vielä uskaltautunut ravintolapäivään heittäytyä kokkaamaan mutta ehkä alan keräämään rohkeutta... :)

  p.s macaronit näyttävät taivaallisilta, en ihmettele että kävivät kaupaksi!

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) N. 50 asiakasta, eli ei nyt ihan hirvittävästi, mutta itse olin tuohon määrään tosi tyytyväinen. Tampereen keskusta-alueella kävijöitä varmasti riittää enemmän kuin täällä syrjemmässä. :) Rohkeasti vain mukaan, se kannattaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!