perjantai 19. lokakuuta 2012

Maailman paras porkkanakakku

 
...tai ainakin sitä mieltä olen siihen asti, kunnes eteen tulee jotain vieläkin parempaa. ;) Tämä kokeilu vain osui niin nappiin että yllätyin itsekin, suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan jos vain on yhtään porkkanakakun ystävä! Myöskin uunista leviävä tuoksu on niin huumaava (ja vähän jouluisakin), että se antaa odottaa paljon maultakin. Jostain syystä mielestäni ainoa oikea porkkanakakun kuorrutteeseen käytettävä tuorejuusto on Philadelphia, en kyllä tiedä miksi, eiköhän muillakin merkeillä tule ihan yhtä hyvää. En vain uskalla edes kokeilla muuta. :D
 
250 g porkkanoita (n. 3 porkkanaa)
1 dl hasselpähkinärouhetta
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl öljyä
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumausteseosta
½ tl suolaa

Täyte ja kuorrutus
1 sitruunan raastettu kuori
1,5 rkl sitruunamehua
200 g voita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3,5 dl tomusokeria

Voitele n. 20 cm vuoka. Vatkaa munat, öljy ja sokeri sekaisin, sekoita kuivat aineet ja pähkinärouhe keskenään ja lisää ne seokseen. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja lisää ne lopuksi taikinaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Omalla uunilla olisi riittänyt hieman vähempikin aika.
 
 
Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuoren keltainen osa ja purista mehu. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi, lisää sitruunat ja notkistettu tuorejuusto. Maista vielä riittävä makeus, sitruunoiden happamuus voi vähän vaihdella.
 
 
Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja levitä täytettä väleihin. Kuorruta kakku täytteellä: levitä täytettä ensin reunoille ja lopuksi päälle. Koristele esimerkiksi pähkinöillä, pähkinärouheella ja ananaskirsikoilla. Marsipaanista/ sokerimassasta voisi askarrella päälle myös porkkanakoristeita.
 

8 kommenttia:

  1. oi kuinka herkullisen näköinen kakku! namnam!

    VastaaPoista
  2. Aah mikä herkku! Pakko kai testata, kun kuulostaa niin herkulle! Osasinhan minäkin kommentoida tänne... meni vaan hetki ennenkuin hoksaisin miten se tehdään...

    VastaaPoista
  3. Testaa ihmeessä, täällä tuo kakku hupeni melkoisen nopeasti :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan mehevän näköinen kakku! :)

    VastaaPoista
  5. Laitoin tätä viime viikonloppuna ja oli aivan törkeen hyvä - kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
  6. Ihanalta reseptiltä vaikuttaa! Monelleko hengelle tällä ohjeella tulee?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!