keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Puolukka-valkosuklaakakku

 
Tämä ohje on ollut täällä aiemminkin, mutta laitan sen nyt vielä uudestaan. Toivottavasti maistui myös tilaajille, itse en tällä kertaa ollut maistelemassa muuta kuin täytettä tehdessäni.
 
Pohja
200 g vaaleita keksejä (käytin nyt kauralastuja, sopivat mielestäni hyvin)
100 g voita

Täyte
2 kananmunaa
½ dl sokeria
4 dl kermaa
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl puolukkalikööriä
200 g puolukkahilloa
7 liivatelehteä

Koristelu
50 g valkosuklaata
200 g puolukoita

Murskaa keksit joko kaulimella pakastepussissa tai monitoimikoneella. Sekoita sulatettu voi joukkoon ja levitä seos 22-24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle (voit laittaa alle leivinpaperin). Reunakalvon laittaminen vuoan reunoille helpottaa irroittamista ja tekee reunoista siistin näköiset.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma ja yhdistä se varovasti muna-sokerivaahtoon. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Yhdistä vaahto suklaa-tuorejuustoseokseen, lisää varovasti puolukkahillo. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan puolukkalikööriin. Anna jäähtyä hetki, kaada sitten ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään muutama tunti/ yön yli.
 
 
Irroita kakku varovasti vuoasta. Sulata valkosuklaa pienellä teholla välillä sekoitellen mikrossa ja laita se pakaste- /pursotuspussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata kakun kokoiselle leivinpaperiympyrälle haluamaasi kuviota. Levitä puolukat kakun p'äälle, ja nosta sitten valkosuklaakuvio päälle. Laita kakku jääkaappiin. Kun suklaa on kovettunut, irroita paperi varovasti.
 

2 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaapa hyvältä ohjeelta. Tosi kiva myös tuo valkosuklaakoriste! Ei oikein raaskisi rikkoa sitä!

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä hyvä kakku ja nopea tehdä. Vaikea leikattavahan tuo koriste vähän on, eikä se siistinä pysyy enää ensimmäisen palan jälkeen. Onneksi se ei siinä vaiheessa enää kauheasti haittaa. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!