maanantai 5. marraskuuta 2012

Baileyskakku brownie-pohjalla

 
 
 Kakun reseptit ovat Kinuskikissalta, kun alunperin suunnittelemani kakku ei tuntunutkaan hyvältä ajatukselta ja piti nopeasti saada jotakin tehtyä. Tämä kakku meni samoihin juhliin puolukka-valkosuklaakakun kanssa. Ensi kerralla aion kokeilla tähän sitä pähkinä-Baileysiä, voisi sopia tosi hyvin!

125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Kostutus
Maitoa

Täyte
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Kiille
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa

Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois levyltä, lisää suklaat ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokerit ja suola. Vatkaa munat joukkoon ja lisää lopuksi vehnäjauhot. Kaada irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Paista 175 asteessa 15 min (vaikka pohja tuntuu aika kostealta tuon 15 min jälkeen, se jäähtyessään kiinteytyy). Anna pohjan jäähtyä.
 
Irroita pohja kertaalleen leivinpaperista, niin valmiina kakku irtoaa leivinpaperista helpommin. Itse tykkään aina siirtää kakun tarjoilualustalle ilman leivinpaperia. Kostuta pohja maidolla, etenkin reunat kannattaa kostuttaa hyvin.
 
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää  vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
 
Kuumenna likööri mikrossa ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten  täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
 
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.
 
Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi.  Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.
 
Koristele esimerkiksi pähkinöillä ja suklaakoristeilla.
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!