sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Savulohi-munakasrulla


 
Isänpäivän aamuna tarjoiltiin myös tällaista munakasrullaa. Pesto sopii mielestäni loistavasti lohen kaveriksi, ja usein meillä syödäänkin sitä uunilohen kuorrutteena. Munakasrulliin saa helposti vaihtelua täytteitä muuntelemalla.
 
Kuvista näkee hyvin mitä rullalle käy kun sen leikkaa kuumana. Palat tietysti pursuavat täytettä ja esteettisyys kärsii, mutta nyt oli kiire saada syötävät pöytään samantien, joten en ehtinyt rullaa sen ihmeemmin jäähdytellä. Jos siis haluaa saada kauniisti leikkautuvia palasia, niin kannattaa antaa jäähtyä ensin. Rullan voi leikata jäähtyneenä ja sitten lämmittää sopivan määrän palasia tarjolle, mutta kyllä tämä kylmänäkin maistuu.
 
Munakas
6 munaa
6 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Täyte
200 g tuorejuustoa (esim. savulohi-piparjuuri tai aurinkokuivattu tomaatti)
3 rkl punaista pestoa
½ dl hienonnettua tilliä
300 g lämminsavulohta

Pinnalle
1 dl juustoraastetta

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja vatkaa joukkoon vehnäjauhot ja suola. Kaada seos leivinpaperille ja paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.
 
 
Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon tilli ja pesto. Levitä seos munakkaalle ja levitä perattu ja paloiteltu savukala täytteen päälle. Kääri munakas rullaksi pitkältä sivulta alkaen. Voit tarjota rullan jo tässä vaiheessakin tai sitten ripotella päälle juustoraasteen ja paistaa rullaa 200 asteessa kunnes juusto on sulanut.

1 kommentti:

  1. Ai että kun näyttää ja kuulostaa hyvältä. Tämä on pakko testata itsekkin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!