keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Katkarapu- ja kinkkukrustadit

 
 
Krustadit (vai crustadit?) ovat helppoja ja nopeita tehdä ja myös makuvariaatioita on valtavasti. Nämä sopisivat varmasti uudenvuoden juhlien tarjottavaksi, meillä nämä toimivat lahjavalvojaisten pikkusuolaisena. Neljän tunnin paketoinnin aikana ehtikin jo nälkä tulla! ;)
 
Itse en ole niin katkaravun ystävä, joten mies vastasi rapuversioista ja itse sitten pohdin kinkkukrustadin täytettä.
 
Krustadipakkauksessa on 24 kuorta, kummastakin täytteestä riittää n. 15 krustadiin, eli hieman jää täytteitä yli yhdestä pakkauksesta krustadeja. Täytteet kannattaa tehdä jo etukäteen maustumaan, varsinkin kinkkutäytteen maku paranee selvästi kun se saa tekeytyä hetken rauhassa! Täyttäminen kuitenkin kannattaa tehdä vasta lähellä tarjoilua.
 
1 pkt krustadeja

Katkaraputäyte
1 dl katkarapuja
100 g savulohi-piparjuurituorejuustoa
2-3 rkl ranskankermaa
0,5 dl tuoretta tilliä
pieni loraus sitruunamehua

Kinkkutäyte
100 g saunapalvikinkkua
100 g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
2 rkl ranskankermaa
ruohosipulia

Krustadit pysyvät rapeampina pidempään, kun laitat pohjalle salaatinlehden tai "voitelet" kupit voisulalla.
 
Katkaraputäyte: sulata ravut, sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja lisää ravut. Silppua tilli ja lisää se ja sitruunamehu täytteeseen.
 
Kinkkutäyte: leikkaa palvikinkkua rouheeksi. ("Oikeasta" palvikinkun palasta tulee ihan erimakuista täytettä kuin siitä jauhoisesta valmisrouheesta, joten ennemmin ostaa siis palan jonka pilkkoo itse.) Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma, lisää kinkkurouhe ja silppua sekaan tuoretta ruohosipulia.
 
 
Täytä krustadit ja koristele esim. katkaravuilla, tillillä jne. Kinkkukrustadeihin rouhin vähän pippurisekoitusta päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!