tiistai 11. joulukuuta 2012

Taivaalliset joulusuklaanamut

 
 
Vaikka muita postauksia olisi jonoksi asti tulossa, halusin päivittää tämän ensin, koska nämä nyt vaan olivat niiiin hyviä. Ajatus lähti täältä löytyvästä Rocky road-reseptistä, jota ajattelin muokata vähän jouluisammaksi. Mun mielestä paras suklaa ikinä on Fazerin Joulusuklaa, ja sille olenkin miettinyt käyttökohdetta jo jonkun aikaa (yleensä se ei kaapissa ehdi käyttöä odottelemaan...). Tällä suklaalla lienee muitakin faneja? ;)
 
Näitä paloja (voisi varmaan sanoa myös fudgeiksi?) tulee tuosta määrästä parisenkymmentä, koosta riippuen. Osan otin piparimuotilla, osan leikkasin ruuduiksi. Piparimuotilla painaminen on astetta haastavampaa, jos massassa on paljon pähkinää, rusinaa tms. vaikeasti leikkautuvaa.
Näihin voi laittaa oman maun mukaan vaikka mitä: kuivattuja hedelmiä, kuivattuja karpaloita, erilaisia suklaita jne. Olisin itsekin laittanut kuivattuja karpaloita, mutta niitä ei nyt kotona ollut. Olisivat varmasti antaneet kivasti kirpeyttä. Manteli- ja pähkinäallergikko voi vaihtaa tuon Joulusuklaan Piparkakkusuklaaseen ja jättää muutenkin pähkinät pois.
 
1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
400 g suklaata (esim. 300 g joulusuklaata ja 100 g tummaa suklaata)
1 dl piparimurskaa
0,5 dl rusinoita
1 dl pähkinöitä rouhittuna

Koristeeksi esim. piparimurskaa, strösseleitä, suklaarouhetta

Kaada kondensoitu maito kattilaan ja pilko suklaat joukkoon. Kuumenna hitaasti niin, että suklaa sulaa. Kun massa on sileää, lisää muut aineet: piparimurska, rusinat, pähkinät. Tässä kohtaa täytyy olla nopea, sillä massa jähmettyy nopeasti. Kaada seos leivinpaperoituun vuokaan, kooltaan noin 20 x 15 cm. Jos haluat koristella, tee se samantien, jotta koristeet ottavat vielä pintaan kiinni.
 
 
Anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli, niin leikkaaminen on helpompaa ja maut tasaantuneet.


7 kommenttia:

 1. Ihana ohje! Marssin saman tien kauppaan ostamaan ainekset, ja nyt on suklaanamut jääkaapissa kovettumassa. Huomenna saa työkaverit toimia koemaistajina :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti maistuu :)

  VastaaPoista
 3. Kuinka kovaa tuosta tulee? Samanlaista kuin oikea suklaalevy vai pehmeämpää? toivoisin pehmeämpää, siksi kyselen :)

  VastaaPoista
 4. säilyykö nämä ihan huoneenlämmössä? ja minäkin kyselen tuosta pehmeydestä =)

  VastaaPoista
 5. Rutkasti pehmeämpää, ja mielestäni siksi juuri parempaa, kun tuo joulusuklaa on itsessään aika kovaa kuitenkin.

  VastaaPoista
 6. Katso pehmeydestä ylempi vastaus :) Mä säilytin kyllä jääkaapissa, mutta periaatteessa ei ole kyllä syytä miksei huoneenlämmössä säilyisi. Elleivät sitten pehmenee liikaa ja ota toisiinsa kiinni?

  VastaaPoista
 7. Kiitti! Ihan pakko kokeilla :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!