maanantai 7. tammikuuta 2013

Marenkikääretorttu

 

 
Tämän tekemiseen kaikkineen menee n. puoli tuntia, eli varsin nopea ja helppo herkku valmistaa. Tämä torttu ei odottele syöjäänsä vaan se pitää tarjota mielellään heti, ettei marenki ehdi täysin pehmetä. Tortun voi myös pakastaa heti valmistamisen jälkeen ja sitten tarjoilla kohmeisena, jolloin marenki on helpompi leikata. Yhtä rapea pinta ei kuitenkaan ole pakastamisen jälkeen.
 
Torttu on luontaisesti gluteeniton. Vaniljakastikkeen voi toki tehdä myös itse, tässä nyt  vähän oikaisin...
 
Ps. Facebookissa saa nyt äänestää Cocovi:n sivuilla suosikkileipomustaan superfood-kilpailussa (tänne ei pysty laittamaan suoraa linkkiä). Tämänkin blogin punaherukkakakku löytyy muiden herkkujen joukosta. Käy äänestämässä suosikkiasi!

Pohja
4 valkuaista
ripaus suolaa
1 tl viinietikkaa (käytin omenaviinietikkaa)
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl perunajauhoa

Täyte
0,5-1 dl lemon curdia
1 pss vaniljakastikejauhetta (BlåBand)
2,5 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
2 dl jäisiä puolukoita

Koristeluun puolukoita ja tomusokeria

Vaahdota valkuaiset viinietikan ja pienen suolaripauksen kanssa. Lisää puolet sokerista vaahdotuksen aikana. Sekoita loppu sokeri, vaniljasokeri ja perunajauho keskenään. Lisää ne koko ajan vatkaten vaahtoon ja vatkaa, kunnes vaahto on kovaa.
 
Levitä vaahto leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Käännä puolivälissä paistoa jos tarpeen.

 
Valmista täyte pohjan paistumisen aikana. Sekoita kastikejauhe maitoon ja anna vetäytyä hetken jääkaapissa. Vaahdota kerma ja lisää vaniljakastike vaahtoon. Sekoita jäiset puolukat nopeasti joukkoon niin, ettei vaahto värjäydy.
 
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irroita pohjapaperi varovasti. Anna jäähtyä muutama minuutti (jos pohja jäähtyy täysin, marenki kovettuu ja murtuu rullattaessa). Levitä ensin lemon curdia ohut kerros pohjalle ja sitten vaniljatäyte. Rullaa löysälle rullalle alla olevaa leivinpaperia apuna käyttäen. Marenki voi vähän murtua mutta se kuuluu asiaan. :)
Koristele sihdatulla tomusokerilla ja puolukoilla ja tarjoile heti!

2 kommenttia:

  1. Tää on ihan pakko ottaa muistiin ja ylös. Tätä halua tehdä ja nopeasti. Näyttää älyttömän hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Tää kyllä teki kauppansa kahvipöydässä! On aika makeaa, mutta puolukka tasapainottaa makeutta kivasti. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!