perjantai 4. tammikuuta 2013

Tonnikalapasteijat


Ulkonäkö ei näillä ole häävi, mutta maun puolesta kannattaa kokeilla. Jos tekee päälle noita kukkasia tai muita kuvioita, niin kannattaa kaulita taikina siltä kohdin tosi ohueksi, ettei käy noin niin kuin näille kukille, jotka turposivat uunissa melkoisen korkeiksi. ;)

Seuraavaksi lupaan leipoa jotain makeaa hyvääkin, ettei suotta jää se puoli unohduksiin.

20 kpl

10 kpl torttutaikinalevyjä
2 prk tonnikalaa (toinen chilitonnikala ja toinen tavallinen)
½ isosta punaisesta paprikasta
200 g paprika-chilituorejuustoa

Sulata taikinalevyt ja leikkaa ne puoliksi. Silppua paprika, nouki tonnikalasta chilit pois ja valuta tonnikalat. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kauli taikinalevyjä vähän isommiksi ja laita ruokalusikallinen täytettä keskelle. Kostuta reunat vedellä ja taita reunat yhteen kolmioksi. Painele reunat haarukalla. Jätä yksi taikinalevy koristeita varten halutessasi ja kauli se ohueksi. Ota muotilla kuvioita ja "liimaa" ne vedellä pasteijan pintaan. Voitele lopuksi munalla ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Onnekasta uutta alkanutta vuotta 2013 kaikilla herkuilla!

    Hienosti onnistuneet! Pasteija on kiva leipomus, ei koskaan tiedä mitä sisällä on, makeaa tai ei niin makeaa. Aina maistuu!

    VastaaPoista
  2. hip hei! mulle tuli tänään zalandon paketti, ja aiiiivan ihania tavaroita tuli :), teen niistä heti postauksen kunhan saan vain bloggerin kuvan lisäyksen toimintaan :/. Tai uskon että se vika on ihan palvelimessa.. eikä mun koneessa, ainakin toivon näin :D

    VastaaPoista
  3. Samoin :) Pasteijat kyllä yleensä tekevät kauppansa lähes kaikille, joten ovat helppoa tarjottavaa kyllä.

    VastaaPoista
  4. Mäkin hain oman pakettini tänään joten pääsin myös hypistelemään uusia kivoja juttuja. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!