torstai 28. helmikuuta 2013

Kastekakku tytölle

 
 
Tämä on varmasti yksi isoimmista kakuista, minkä olen tehnyt. Kooltaan tuo tarjoilulautanen taitaa olla 32 cm, eikä kakku juuri sen pienempi ollut. Korkeutta oli myös reilusti yli 10 senttiä. Iso koko tarkoittaa iiiisoa massalevyä ja siinä kohtaa ilmeisesti piili tämän kakun ongelma. Vaikka massaa oli tarpeeksi (joissakin kohtaa jopa liian paksulti) niin se repeili yläosan taitekohdasta sekä myös jostakin alhaalta, niin kuin tuon rusetin takaa voi huomata. Harmitti ihan hirveästi, mutta ehkä tästäkin taas viisastuu. Kun vielä saisin hankittua ison silikonikaulimen, niin ei tarvitsisi tuolla onnettoman pienellä puukaulimella kaulia.
 
Pohjana tässä oli hyväksi havaittu suklaakakkupohja Spritellä kostutettuna, täytteenä kuningatartäyte, eli mustikkaa, vadelmaa, kermaa, kuningatar-rahkaa ja vähän vadelmahilloa, sekä tietysti liivatetta, jotta pysyi koossakin. Olisin laittanut ihan ohjeenkin, mutta onnistuin tuon paperilappusen jonnekin jo hukkaamaan. ;)
 
Tossut on tehty Pionilaakson kaavojen mukaan, tosin suurensin niitä aika paljon. Kakkuun kun toivottiin vain tossut ja rusetti, niin liian pienet tossut olisivat olleet hassun näköiset noin ison kakun päällä. Nuo reunan pallot ovat pikeeriä ja nauhat sokerimassaa. Kukat on tehty myös sokerimassasta, värjäsin massaa moneen eri vaaleanpunaisen sävyyn.
 

12 kommenttia:

 1. Itse olen oppinut näiden isojen kakkujen kanssa, että teen tuon päällyksen kahdesta - kolmesta osasta. Säästyy hermoista iso osa, kun ei lähde taistelemaan tuulta vastaan (kaulimaan isoa massaa ja toivomaan että se pysyy kasassa) Minun kohdalla vika on kyllä siinä, etten ole vielä tarpeeksi tehnyt kakkuja... Esimerkiksi Ristiäiskakku Aleksille, blogini puolelta näät miten toteutin isomman pyöreän kakun. (Toki sekin on vain 24 cm, mutta näin ajattelin tehdä isommat jos on tarve)

  VastaaPoista
 2. Kyllä mullakin varmasti se vaikuttaa, että kakkuja on vielä niin vähän tehtynä! Ja kiitos vinkistä, kävinkin jo katsomassa. Tuo onnistuu kyllä jos liitoskohtaan keksii jotakin kivaa, tähän kakkuun yläreunan piti jäädä ihan paljaaksi, mutta repeytymien takia laitoin tuollaisen nauhan siihenkin. Tuo käyttämäni FunCakesin massa myös kuivuu käsiteltäessä tosi herkästi, joten sekin vaikuttaa tuohon repeytyvyyteen, luulisin.. Kaikki vinkit ovat siis tervetulleita, jos muillekin tulee jotakin ajatuksia mieleen :)

  VastaaPoista
 3. Muutama päivä sitten jo kommentoin, mihin lie kadonnut minun kommentti...

  Kaunis kakku! Kivasti koristellut tossut, tuollaista tapaa pitänee joskus testata.

  Tuohon repeilyyn tuskin on syynä levyn koko, huono kauli tai kaulijan kokemattomuus. Fun Cakesin massaa olen käyttänyt jo ainakin 100 kg ja se vaan yksinkertaisesti repeilee välillä. Nykisin lisään sen sekaan ihan tavis sokerimassaa tai satin icea noin 1/3 osan. Sen kanssa repeilyä ei ole ollut... Useamman 30 cm kokoisen kakun olen päällystänyt.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista, aion kyllä kokeilla tuota. Jostain syystä kommenttisi oli lopulta päätynyt spämmien joukkoon, joten kiva kun kävit uudelleen kommentoimassa! Luotan konkarin neuvoihin ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanat tossut <3
  Sinulle on tunnustus blogissani ;)

  VastaaPoista
 6. Olen saanut isotkin kakut päällystettyä ihan onnistuneesti Satin icella. Funcakesista olen samaa mieltä kuin Pionilaaksokin, repeää helposti pienissäkin kakuissa. Mikään ammattilainen en ole, mutta on tässä noita kakkuja tullut tehtyä vuoden päivät aktiivisemmin ja kokemusta vähän kertynyt.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä! Mä en olekaan koskaan tuota Satin Iceä kokeillut. Miltä se maistuu? Olen siksi tykännyt käyttää tuota Funcakesin vaahtokarkin makuista massaa, kun siinä se maku on ihan siedettävä. Tarkoitus olisi tilata ensi kerralla tuota kokeiluun.

  VastaaPoista
 8. Kakku onnistui juuri niin kuin toivoimme - lyhyesti sanottuna; erittäin kaunis jamaukas, kiitos. :)

  VastaaPoista
 9. Onko noi tossut hirmu vaikea tehdä? Tuli vähän vahingossa luvattua, että teen sellaiset, sitten kun on tarve... En ole ikinä tehnyt sokerimassasta mitään, joten pitäisi ehkä rueta kohta jo harjoittelemaan. Käytiin jo kaupassa kuitenkin hiplailemassa erivärisiä sokerimassa paketteja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitenkään mahdottoman vaikeita, mutta toki sokerimassan kanssa sinuiksi pääseminen voi vaatia muutaman harjoittelukerran. :) Massa kuivuu aika nopeasti, joten tossujen tekemisessä tulee olla aika rivakka, koska kuivuva massa halkeilee helposti. Pionilaakson sivuilla on kaavat noihin tossuihin, joten sieltä kannattaa ne tulostaa. Kun teet huolella, niin varmasti onnistut!

   Poista

Kiitos kommentistasi!