maanantai 18. maaliskuuta 2013

Baileysjuustokakku

 
 
 Tässä lohdullinen esimerkki siitä, että aina ei täälläkään kaikki mene ihan putkeen. ;) Alunperin oli tarkoituksena "kuorruttaa" kakku kokonaan tuolla suklaakastikkeella, joten en tasoittanut juustokakun reunoja. Muutinkin suunnitelmaa, ja tarkoituksena oli valuttaa kastiketta kauniin huolettomasti kakun reunoja pitkin. No, lopputulos ei ollut ihan niin kaunis, mutta hyvää tämä kuulemma silti oli! Ristin kakun jo vuoden rumimmaksi, kun menin täyttämään tuon päällisenkin noin täyteen. Kakku oli pieni, vuoan halkaisija 18 cm, joten päälle ei olisi kauheasti kannattanut tavaraa laittaa. Kriittisellä silmällä tulee aina omia tuotoksiaan tarkasteltua! :)
 
Ohje on pienin muutoksin Vaaleanpunainen nonparelli -blogista.

Pohja
175 g minttu-Dominoita
50 g voita

Täyte
4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
400 g mascarponea/ maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl tomusokeria
1 dl Baileys-kermalikööriä (myös minttu-Baileys tai hasselpähkinä-Baileys olisivat kokeilemisen arvoisia!)
Kiille

2 liivatelehteä
1 prk (2 dl) vaahtoutuvaa suklaakastiketta
2 rkl kiehuvaa vettä

Pingota irtopohjavuoan (tässä 18 cm, voi olla vähän isompikin, esim. 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Domino-keksit hienoksi muruksi tehosekoittimessa/ pussissa kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla kevyesti tasaiseksi. (Jos painaa kovin tiukkaan, pohja on kivikova ja vaikea leikattava.) Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
 
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon, tuorejuusto ja tomusokeri. Kiehauta kermalikööri kattilassa ja lisää sitten liivatteet (näin häviää myös alkoholi) tai voit kuumentaa muutaman ruokalusikallisen likööriä ja liivatteet mikrossa/ kattilassa ja lisätä lopun liköörin vasta sitten. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään.
Halutessasi voit tehdä suklaasta tavallisen kiilteen pinnalle. Sen voit tehdä heti perään, mutta jos haluat yrittää yhtä komeaa koristelua kuin minä, niin anna kakun hyytyä kylmässä ensin muutama tunti ja irroita sitten vuoan reunus.
 
Laita kiillekerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Laita liivatteet ja vesi mikroon, kuumenna juoksevaksi (n. 20-30 sekuntia). Kaada suklaakastike kulhoon ja sekoita juokseva liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen kastikkeen joukkoon. Kaada varovasti kakun päälle/ valuta lusikan avulla pikkuhiljaa, jos haluat saada kuorrutetta myös reunoille. Anna jähmettyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Koristele esim. suklaalla. Nuo valkosuklaakiemurat on otettu kuorimaveitsellä valkosuklaalevystä.
 

2 kommenttia:

  1. Ihan tässä vesi kielellä kattoo tota kakkua, ai että kun on herkun näkönen!!

    VastaaPoista
  2. Ei muuta kuin omaa leipomaan! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!