sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Fetapiirakka

 
Ohje on alunperin Pullahiireltä, mutta olen sitä hiukan muokannut. Tämä oli tosi, tosi hyvää. Sopii erittäin hyvin jonkun raikkaan salaatin kaveriksi, sillä piirakka on aika tuhtia ja suolaistakin. Käyttämäni feta on Lidlistä, löytyy lasipurkista ja oli öljymarinadissa. Olisikohan siinä ollut vielä jotain mausteitakin.. Joka tapauksessa suosittelen tähän käyttämään juuri öljyssä olevaa fetaa. Tuo aurinkokuivattu tomaatti - siemensekoitus on myöskin Lidlistä. Joskus tekee hyviä löytöjä sieltäkin mistä ei uskoisi. :)

Pohja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
200 g voita
½ dl vettä
1 tl suolaa
 
Täyte
350 g fetaa öljymarinadissa
250 g kirsikkatomaatteja
2-3 rkl öljyä fetapurkista
3 munaa
3 dl kermaa
1 tl basilikaa
mustapippuria
½-1 dl siemensekoitusta tms. (tässä pinjansiemen -aurinkokuivattu tomaatti- kuivattu sipuli)
1 dl juustoraastetta
 
Sekoita suola ja jauhot pehmenneen voin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä voidellun irtopohjavuoan (n. 28 cm) pohjalle ja reunoille.
 
Ota öljyä talteen fetapurkista. Levitä fetajuustot piirakkapohjalle, puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne juustojen päälle. Säästä muutama puolikas koristelua varten. Levitä öljyä muutama lusikallinen tomaattien päälle. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kerma, juustoraaste ja mausteet ja kaada vuokaan. Levitä pinnalle siemeniä ja tomaatin puolikkaita.
 
Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja irrota vuoasta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!