torstai 7. maaliskuuta 2013

Sitruunainen muffinssikuorrutus

 
Nämä muffinssit menivät macaronsien ja kastekakun kaverina. Muffinssit ovat Kinuskikissan mansikkamuffinssit, mutta itselläni jokainen pelti noista lässähti. En siksi laita ohjetta tähän, kun en sen toimivuudesta täysin vakuuttunut. Koskaan aiemmin en ole saanut muffinsseja lässähtämään noin, mutta onneksi tuo kuorrutus pelasti tässä aika paljon.
 
Mutta tämä kuorrute oli mielestäni tosi onnistunut niin maultaan kuin koostumukseltaankin. Sopii hyvin marjaisien tai suklaisien muffinssien kavereiksi, lemon curd nimittäin tuo mukavaa raikkautta. Curdin määrä kannattaa maistaa omaan makuun sopivaksi. Curdin tilalla voi käyttää myös sitruunankuoriraastetta (1 tl).
 
Tällä määrällä kuorruttaa 12 muffinssia.
 
50 g pehmeää voita
100 g pehmeää tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 reiluhko lusikallinen lemon curdia
(elintarvikeväriä)
 
Vaahdota ainekset keskenään kuohkeaksi, lusikoi pussiin ja kuorruta esim. tähtityllaa käyttäen.

4 kommenttia:

 1. Mulle kävi samoin Kinuskikissan mansikkamuffinsien kanssa. Kauniisti kohosivat ja paistuivat uunissa, mutta lässähtivät pahasti. Jollain kuorrutteella ajattelin kokeilla pelastaa niitä, täytyypä kokeilla tätä ohjetta. :)

  VastaaPoista
 2. Tää ohje on kyllä hyvä ja saa helposti nättiä jälkeä pursotettaessa. Osassa muffinsseja oli ihan monttu keskellä, joten laitoin ensin monttuun vähän kuorrutusta tasaamaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Haluaisin pääsiäiskakun päälle ruohopursotusta, mutta en oikein pidä kreemeistä. Kermavaahdosta taas ei oikein saa (tai ehkä en vaan osaa :D) tarpeeksi napakkaa ruohopursotukseen. Luuletko/tiedätkö onnistuisiko tästä kuorrutteesta? Lemon curd on namia, joten tämäkään ei voi olla pahaa!

  VastaaPoista
 4. Tämä kuorrute on heti vatkaamisen jälkeen aika pehmeää, mutta uskoisin, että kun annat sen jähmettyä jääkaapissa sen aikaa, että voi jämäköityy, niin ruohotyllallakin pystyy pursottamaan. Täytyy vaan löytää sopiva jähmeys ja laittaa välillä hetkeksi takaisin jääkaappiin jos sulaa pursotuspussissa liikaa. Jos kokeilet niin tule kertomaan miten kävi :) Hyvää tämä kyllä on!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!