perjantai 12. huhtikuuta 2013

Appelsiinibrownies

cheese cake brownie



Appelsiinijuusto tuo muuten tuhdin suklaiseen brownieen mukavaa raikkautta. Muitakin juustoja toki voi kokeilla, esimerkiksi mangojuusto sopii varmasti hyvin! Mukaan voi raastaa myös appelsiininkuorta, jos siitä tykkää.

Blogissa on nyt kaikissa tämän vuoden postauksissa kuvatkin. Yritin korjata linkkejä osoittamaan myös oikeisiin sivuihin, mutta "rikkinäisiä" linkkejä on silti voinut jäädä. Viime vuoden kuvia alan laittaa viimeistään ensi viikolla, niissä varmasti muutama päivä menee. En erityisemmin ole ihastunut tähän Bloggerin kuvakoonmuokkaukseen, ja myös postauksien rakenteet ovat joissakin postauksissa vinksallaan. Ajattelin kuitenkin, että kuvat itsessään ovat tärkeimpiä, joten näillä mennään toistaiseksi.

Tällä hetkellä blogi ei myöskään päivity Top100kakkublogeihin, koska sinne sivuille ei ole vielä päivitetty tätä uutta ip-osoitetta. Tästä olen jo laittanut viestiä, joten toivotaan että sekin homma saadaan pian kuntoon.

Ja sitten sitä reseptiä!

85 g voita
100 g tummaa suklaata
2 munaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl jauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
80 g rouhittua suklaata (tummaa ja valkoista)
 
150 g appelsiinituorejuustoa
puolikas keltuainen
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
Sulata voi ja suklaa (100 g) miedolla lämmöllä kattilassa. Nosta pois liedeltä ja lisää sokeri ja munat. Sekoita lusikalla tai lastalla tasaiseksi. Lisää seokseen jauhot, kaakaojauhot, suola ja rouhittu suklaa, sekoita tasaiseksi.
 
Vuoraa vuoka foliolla, (jos vuoka on liian iso, niin taittele folion toinen pää "seinäksi"). Kaada taikina vuokaan. Taikinaa pitäisi olla n. 1,5-2 cm paksuudelta.
 

 
 
Valmista juustotäyte sekoittamalla lusikalla  tuorejuusto, keltuainen ja sokerit. Sekoita sen aikaa että seoksesta tulee pehmeää ja hieman juoksevampaa. Lusikoi/pursota juustoseos vuokaan suklaataikinan päälle. Sekoita juusto veitsenkärjellä suklaataikinaan, voit tehdä kiekuroita ja antaa juuston reilusti sekoittua alla olevaan suklaataikinaan.
 
Paista 180 asteessa n. 25 (-30) minuuttia. Vahdi vuokaa, sillä browniet ovat valmiita kun keskusta on juuri ja juuri kypsynyt. Jäähtyessään brownie jähmettyy, joten älä suotta ylikypsennä sitä liikaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!