perjantai 31. toukokuuta 2013

Punajuuripiiraat



punajuuri-sinihomejuustopiiras
 
aura-punajuuripiiras
 
Alkuperäinen ohje on Kinuskikissan kirjasta, mutta sitä on muutettu vähän vielä maukkaammaksi. Aurajuustokammoisille vinkiksi, että tässä tuo aura ei maistu mitenkään vahvasti, pikemminkin tuo vain lisää makua (näin väitti eräs aurakammoinen ;) ).
 
Taikina
3 dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1,5 dl kauraleseitä
1 ps perunasosejauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
 
Täyte
100 g valkosipulituorejuustoa
3 punajuurta
2 punasipulia
Aura-murua (n. ½ pss)
mustapippuria
tuoretta timjamia
 
Pese punajuuret ja keitä kypsiksi.
 
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva joukkoon. Lisää suola, öljy, siirappi. Sekoita kuivat aineet joukkoon vähän kerrallaan, vaivaa lopuksi kädellä. Anna kohota liinan alla täytteen valmistuksen ajan.
 
Hienonna punasipulit ja kuullota pannulla öljyssä. Kuori keitetyt punajuuret ja suikaloi ne, yhdistä sipulisilpun kanssa.
 
Kauli taikinasta leivinpaperin päällä joko kaksi isoa suorakaiteen mallista levyä tai tee pieniä yksittäisiä piirasia. Levitä päälle tuorejuustoa, aura-murua ja punajuuri-sipulisilppu. Rypytä reunoja hieman täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 20 min. Ripottele pintaan vielä mustapippuria ja tuoretta timjamia.
 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Punajuuri on kyllä aika harvoin käytetty leivonnassa, vaikka makunsa puolesta siihen sopiikin hyvin. Ja värillään tuo myös näyttävyyttä ihan toisella tavalla kuin valjumman väriset toverinsa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!