maanantai 6. toukokuuta 2013

Taivaallinen tiramisu

alkoholiton tiramisu

paras tiramisu


 
Joskus sitä onnistuu yllättämään itsensäkin, niin ainakin itselleni kävi tämän kakun kohdalla. Epäilin kovasti, voiko tällainen alkoholiton tiramisu edes maistua miltään ja jotenkin valmistuskin tuntui liian helpolta ja yksinkertaiselta.
 
Laitoin tekovaiheessa myös muutaman liivatteen, koska ajatuksenani oli tehdä tämä irtopohjavuokaan ja tarjota kakkumallisena. Päädyin kuitenkin kokoamaan tämän kulhoon, ei huono idea sekään. Keksien menekki riippuu pitkälti siitä, mihin tämän kokoat, tuollaiseen kulhoon meni vajaa paketillinen. Tiramisu kannattaa tehdä valmiiksi tarjoamista edeltävänä päivänä, niin se ehtii maustua kunnolla!
 
Ohje on Leivonnaiset-kirjasta.

8 hengelle
 
5 keltuaista
3 valkuaista
150 g sokeria
500 g (2 prk) mascarpone-juustoa
ripaus suolaa
1 (-2) pkt kissankieli- eli savoiardi-keksejä
1,5 dl vahvaa mustaa kahvia
100-150 g maitosuklaata
2 rkl kaakaojauhetta
 
Vaahdota valkuaiset ja suola jämäkäksi vaahdoksi.
 
 
Vatkaa keltuaiset ja sokeri omassa kulhossaan vaaleaksi (muutamia minuutteja). Sekoita joukkoon mascarpone ja valkuaisvaahto.
 
 
Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kaada kahvi pieneen kulhoon ja kasta keksit nopeasti kahvissa. Älä liota, sillä keksit kyllä pehmenevät nopeastakin kastamisesta. Laita kulhoon/vuokaan pohjalle keksejä, päälle täytettä ja lopuksi suklaata. Teen näin useampi kerros (itsellä tuli 3 kerrosta). Siivilöi kaakaojauhe pinnalle ennen viimeistä suklaarouhekerrosta.
 
Anna maustua jääkaapissa yön yli.
 

 

10 kommenttia:

  1. Olen löytänyt sattumalta blogisi. Täällä on tosi ihania ja hyvän näköisiä ohjeita. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun:) Minä kun en tykkää tiramisun mausta mihin on alkoholia laitettu. Tätä pitää ehdottomasti tehdä.

    VastaaPoista
  2. Ostin noita savoiardi-keksejä Lidlistä ja sopivaa tiramisuohjetta olen niille etsiskellyt. Nyt se taisi löytyä!

    VastaaPoista
  3. Heippa! Pakko laittaa kommenttia, olen tehnyt tiramisua ohjeesi mukaan ja kyllä siitä tuli ihan mielettömän hyvää! Kiitos hyvästä ja helposta ohjeesta, niin tälläinen tumpelokin onnistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kovasti kiitoksia viestistäsi. :) On aina mukavaa, jos joku onnistuu oman ohjeen avulla. Tämä on kyllä omastakin mielestä varsin hyvä resepti.

      Poista
  4. Hei! Etsiessäni tiramisu ohjeita, huomasin tämän reseptin, oli todella kokeilemisen arvoinen! Viikonloppuna tein sinun ohjeen mukaan tiramisun, minusta maku oli erinomainen! :) Tein ensimmäistä kertaa itse tiramisun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiva, kun tulit antamaan palautetta! Mukavaa, että innostuit kokeilemaan tiramisua ja pidit reseptistä. Tämä on itsellenikin sellainen varma luotto-ohje. :)

      Poista
  5. Helppo, nopea, selkeät ohjeet. Hyvää tuli. :)

    VastaaPoista
  6. Tein ihan ohjeen mukaan ja maistui ainakin taivaalliselta :D Täyte oli kuitenkin todella löysää ja vaikka laitoin vain kaksi kerrosta keksejä niin ne jäivät päälimmäisiksi selvästi näkyviin koska täyte valui pohjaan. Käsittääkseni tarkoitus olisi että ne jäävät suht peittoon?? Keksejä käytin vajaa 1,5 pakettia eli oikean määrän. Astia oli suorakaiteen muotoinen mutta vastaa tilallisesti kooltaan 24-26 cm irtopohjavuokaa. Valkuaisvaahtokin oli sen verran paksua että ei valunut yhtään kun astian käänsin. Olisikohan kuitenkin pitänyt vatkata vielä enemmän? Siinä saattoi olla vika. No toivotaan että jähmettyy yön aikana tarpeeksi. Maku oli kyllä todella ihana ja jos ei jähmety niin saa sen silti syötyä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!