sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kinkku-porokakku


kinkkuvoileipäkakku

kinkkuvoileipäkakku hyydytetty
 
 
Olen tätä reseptiä yrittänyt laittaa tänne jo moneen otteeseen, mutta jostain syystä reseptin siirto wordista tänne bloggeriin ei ole suostunut pelittämään. Nyt sitten päätin näpytellä sen tänne rivi kerrallaan, kun ei kerran muuten onnistu! Muutenkin reseptejä on taas tulossa vähän tiiviimmällä tahdilla, kunhan vain ehdin näpyttelemään niitä koneelle asti! Palasin kesäksi töihin, joten työt tuppaavat hiukan häiritsemään vapaa-aikaa ;)
 
Reseptiä on helppo muunnella omaan makuun sopivaksi. Alkujaan resepti on Maku-lehdestä, siitä olen lähtenyt muokkaamaan itselle sopivammaksi.
 
(300-)400 g sekaleipäviipaletta
½ dl maitoa
75 g voita sulatettuna
 
Täyte
6 liivatetta
250 g piparjuurituorejuustoa
2 dl ranskankermaa
250 g saunapalvikinkkua
100 g kylmäsavuporoa
1½ dl punasipulia hienonnettuna (+ öljyä kuullottamiseen)
½ dl vettä + 1/4 lihaliemikuutio
1 dl tuoretta basilikaa
½ dl ruohosipulia
1 tl pippurisekoitusta
½ tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
2 dl kuohukermaa
1 punainen paprika
2 kpl maustekurkkuja
 
Koristeluun
Basilikaa, ruohosipulia, viinirypäleitä, kinkkurullia tms. omaan makuun sopivaa
 
Tarvitset 400 g leipää, jos haluat laittaa leipärouhetta myös päällimmäiseksi kerrokseksi. Vähemmällä määrällä pärjäät, jos laitat vain pohjalle ja väliin, jolloin pintakerrokseksi jää täytemassan tasainen pinta. Laita silloin myös hiukan vähemmän maitoa ja sulatettua voita.
 
Rouhi leipä monitoimikoneessa hienoksi. Sekoita joukkoon maito ja sula voi, painele osa massasta leivinpaperoidun vuoan pohjalle.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä, silppua yrtit, kinkku ja poro. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään, lisää joukkoon lihat, yrti, mausteet ja sipuli. Vaahdota kerma erillisessä astiassa. Liuota liivatteet kuumaan veteen, johon on sekoitettu lihaliemikuution pala. Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana ja kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
 
Hienonna paprika ja maustekurkut.
 
Kaada vuokaan puolet täytteestä, laita täytteen päälle paprikasilppu. Ripottele pintaan leipäseosta. Laita leipäseoksen päälle maustekurkkusilppu ja kaada loput täytteestä päälle. Halutessasi laita loput leipärouheesta pintaan. Anna hyytyä jääkaapissa 4-6 tuntia tai yön yli. Irrota vuoasta ja koristele.

3 kommenttia:

  1. Nam! :) Hyvännäköinen kakku! Täytyypä pistää ohje talteen. Vielä on juhannuksesta herkuttelukiintiö täynnä, mutta myöhemmin voisi kokeilla tätä. Voileipäkakut vaan on ihan parhaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voileipäkakut kyllä pitävät pintansa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!