sunnuntai 18. elokuuta 2013

Mustikkakukot

mustikkakukko

itse tehty jäätelö

mustikkapiirakka

 
Simppeliä ja nopeaa, ja näihin sopii hyvin myös pakastemustikat :) Pelkän ruisjauhon käyttäminen tekee näistä aavistuksen terveellisempiä, ja mustikan rinnalle ruis sopiikin oikein hyvin. Mustikkakukkojen kanssa tarjoiltiin itse tehtyä jäätelöä, joka osoittautuikin ennakkoluulojani rutkasti paremmaksi kokeiluksi! Varmasti tulee tehtyä jäätelöä toistekin.
 
Nuo annosvuoat on ostettu muistaakseni Tokmannilta, kuuden vuoan setti ei tainnut montaa euroa maksaa. Vaikka vuoka näyttää kohtalaisen pieneltä, niin yhdestä kukosta kyllä saa itsensä kohtalaisen ähkyyn... ;)
 
Taikina
175 g voita
1 dl sokeria
3, 75 dl ruisjauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta
 
4,5 dl mustikoita
1,5 rkl perunajauhoa
0,5 dl sokeria
 
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri keskenään, lisää kuivat aineet. Painele taikinaa voideltujen annosvuokien pohjalle ja reunoille. Säästä yli jäävä taikina.
 


 
Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri, laita vuokiin. Vuoat kannattaa täyttää täyteen, mustikat painuvat paiston aikana. Murustele jäljelle jäänyttä taikinaa päälle, tai vaihtoehtoisesti voit kaulita taikinan ja ottaa siitä esim. lasin avulla ympyröitä kanneksi.
 
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Kukot hieman painuvat keskeltä jäähdyttyään. Tarjoile jäähtyneenä esim. vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
 

 

4 kommenttia:

  1. Nam, helppoa ja hyvää! Just mietittiin tässä kaverien kaa, että mistä tuo kukko sana on tähän jälkkäriin oikein tullut? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan nimi juontaa kalakukkoon (lähinnä siihen ruiskuoreen), mutta ei aavistustakaan, että miksi sitä kutsutaan kukoksi!? Jos joku tietää, niin kertokoon!

      Poista
  2. Onpa namin näköistä ja kuuloista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä nopeaa ja helppoakin, ei voi mennä pieleen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!