perjantai 30. elokuuta 2013

Pätkistäyte macaronseihin

pätkismacaron

 
Macaronseihin on tässä taloudessa sellainen viha-rakkaus-viha -suhde, sillä hyvin usein jotain menee pieleen tai ei onnistu ainakaan omien standardieni mukaisesti. Silloin aina vannon, että tämä on se vihoviimeinen kerta, kun näitä teen, ainakaan näin suuria määriä. Tämä viikko on ollut taas vähän sellainen. Ongelmia on aiheuttanut onnettoman kostea ilma, minkä vuoksi macaronsit eivät kuivu kunnolla, ja kahdenkin tunnin jälkeen pinta ei todellakaan ole vielä riittävän kuiva. Siksipä heitin monen monta kuorta roskiin, kun pinta halkeili. Pakko oli onnistua kun macaronsit olivat tilauksessa, joten hain sitten hiustenkuivaajan ja kuivattelin sillä muutaman minuutin per pelti. Sen jälkeen kaikki kuoret onnistuivat, joten nähtävästi föönilläkin saa ihmeitä aikaiseksi. Vinkiksi siis tämäkin, jos jollakulla muulla on yhtä huono ilmanvaihto kuin meillä...
 
Helppo minttusuklaatäyte ei-niin-helpoille macaronseille olisi tässä. Macarons-ohjehan löytyy täältä.

1 pss pätkiksiä
0,4 dl kuohukermaa
15 g voita
(piparminttuaromia)

Kuumenna kermaa ja rouhittuja pätkiksiä kattilassa miedolla lämmöllä niin, että suklaa sulaa tasaiseksi massaksi. Lisää halutessasi joukkoon piparminttuaromi. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon pieniksi kuutioiksi pilkottu huoneenlämpöinen voi. Laita täyte pursotinpussiin, anna jäähtyä hetki ja pursota macaronsien väliin. 
 
Blogi viettää hiljaiseloa (taas) viikon verran, sillä tämä perhe löytyy pian Kreikan auringon alta lomailemasta :)

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Minttusuklaa on yksi lempimakuni ja macaronseihinkin se sopii hyvin. :)

      Poista
  2. Erittäin hyvin ovat onnistuneet, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain. Vinkkejä on kiva saada sekä jakaa, se on parasta tässä blogipuuhassa!

      Poista
  3. Täältähän se hiustenkuivain-vinkki löytyi :) Tuolla toisessa blogissa bongasin siitä maininnnan ja piti tulla oikein katsomaan mistä on ollut kyse. Kiitti vinkistä :) Upeita macaronseja sait aikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain! Musta itsestä on kiva löytää vinkkejä blogeista, ja etenkin macaronseja varten vinkit ovat kultaakin kalliimpia. En edes viitsi laskea, kuinka monta (sataa) epäonnistunutta kuorta olen reilun vuoden aikana tehnyt. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!