perjantai 27. syyskuuta 2013

Hasselpähkinätiramisu





Itseään on välillä mukava haastaa, ja sitä tämä Alpron Creative -kampanja totisesti teki! En ole koskaan maistanut mitään heidän tuotteitaan, saati käyttänyt leivonnassa. Uutuusjuoma hasselpähkinä kuulosti mielenkiintoiselta ja leivontaan sopivalta, joten sen pohjalta lähdin kehittelemään reseptiä tähän kampanjaan. Alunperin idea oli erilainen, ja ehdinkin jo yhden hasselpähkinäleipomuksen tehdä. Jonain yönä mieleeni tuli kuitenkin idea pähkinäisestä tiramisusta, ja maun perusteella valitsin tämän kampanjapostaukseksi.  Voipi olla, että sen toisenkin leipomuksen julkaisen täällä jossakin vaiheessa.
 
Tiramisuun voisi lisätä myös hasselpähkinärouhetta suutuntumaa antamaan ja pähkinän makua lisäämään.

Käy äänestämässä omaa suosikkireseptiäsi Alpron kilpailusivustolla Facebookissa, voittoina mm. Nikonin järjestelmäkamera! Laitan tuohon sivupalkkiin vielä bannerinkin, niin siitäkin klikkailemalla pääsee äänestykseen.

1 pkt savoiardi-keksejä

Hasselpähkinäkastike
1 dl Alpro hasselpähkinäjuomaa
0,5 dl sokeria
3 keltuaista
1 liivate

Mascarponetäyte
2 valkuaista
ripaus suolaa
3 keltuaista
80 g sokeria
250 g mascarponejuustoa
1 liivate
1 rkl maitoa
100 g maitosuklaata

Kostutukseen
0,5 dl vahvaa kahvia
0,5 dl Alpro hasselpähkinäjuomaa

Kaakaojauhetta, hasselpähkinöitä, suklaalastuja, ananaskirsikka koristeluun

Valmista ensin pähkinäkiisseli. Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa kevyesti sekaisin. Kuumenna hasselpähkinäjuoma kiehumispisteeseen. Kaada n. puolet juomasta hiljalleen samalla sekoittaen keltuaisten joukkoon. Kaada lopuksi keltuaisseos takaisin kattilaan ja kuumenna samalla sekoitellen uudestaan niin, että seos sakenee. Ota pois liedeltä ja lisää lopuksi pehmennyt liivate joukkoon. Anna jäähtyä.

Laita tiramisutäytteen liivate likoamaan kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset ja ripaus suolaa keskenään paksuksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Lisää mascarponejuusto ja sekoita tasaiseksi. Sulata liivate maitotilkkaan esimerkiksi mikrossa. Kaada ohuena nauhana mascarponetäytteeseen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto täytteeseen.

Raasta suklaa karkealla raastinterällä. Keitä kahvi, lisää joukkoon hasselpähkinäjuoma ja kaada syvälle lautaselle.

 

 
Kokoa tiramisu kelmulla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kaada alimmaksi mascarponetäytettä niin, että pohja peittyy. Kasta savoiardi-keksit nopeasti molemmilta puolilta kostutusnesteeseen ja lado vierekkäin vuokaan. Kaada keksien päälle hasselpähkinäkastiketta ja maitosuklaarouhetta. Lisää lopuksi mascarponetäytettä. Tee näin useampi kerros, laita viimeiseksi keksikerros. (Jos mascarponetäytettä riittää, sitä voi laittaa myös viimeiseksi keksien väliin.)

 
Anna hyytyä jääkaapissa väh. neljä tuntia tai mielellään yön yli, niin maut ehtivät tasaantua. Kumoa tarjoiluastialle ja koristele esimerkiksi kaakaojauheella ja hasselpähkinöillä.





 

 
Yhteistyössä Alpro
 
 

6 kommenttia:

  1. Mahtava idea ja hyvännäköinen kakku! :)
    Helpottavaa tietää, että joku muukin miettii öisin leipomista... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, välillä väkisinkin leipoo ajatuksissaan ja etenkin öisin. Harmi vaan, kun kaikkia ideoita ei muista enää aamulla, vaikka yöllä kuinka päättäisi muistaa. ;) Tarvitsee laittaa kynä ja paperia sängyn viereen. :D

      Poista
  2. Noi keksit: onko niitä ihan tavallisesti kauppojen keksihyllyssä? terv. nimim. ei hajuakaan :-O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useimmiten noita löytyy ihan peruskaupan hyllystä, mutta esim. tämän kunnan prismasta niitä ei löydy, mutta pienemmistä s-marketeista ja k-kaupoista löytyy. Käy kurkkaan tämä tiramisupostaus http://www.makeaamurmelintaydelta.com/2013/05/taivaallinen-tiramisu.html niin löydät kuvankin siitä, miltä tuollainen paketti näyttää. Niitä on kyllä muitakin merkkejä, mutta tässä yksi. :)

      Poista
  3. Tosi hieno idea ja hyvänkuuloisen makuinen tiramisu :) Pakko yhtyä Taruun. Ihanaa että muillakin öisin pyörii leivonta mielessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää tuo kyllä oli, se tuhottiin pikavauhtia ystäväperheen kanssa :) Etenkin KSL-ohjelmaa edeltävästi leivottua tuli öisin (ja päivisin) niin unissa kuin muutenkin mielessä jatkuvasti. Olikohan se sitten sellaista mielikuvaharjoittelua. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!