maanantai 23. syyskuuta 2013

Kahvimacarons

 



Vielä yksi macaronstäyte, sitten tulee taas muita reseptejä. Kahvin määrää kannattaa säätää omaan makuun sopivaksi, ja ottaa huomioon myös se, että täytteen maku tasaantuu yön yli odotellessa.

Riittää 30 macaronsiin

Täyte
160 g valkosuklaata
½ dl kuohukermaa
1 (-1 ½) rkl pikakahvijauhetta
20 g voita

Rouhi suklaa veitsellä pieneksi. Kiehauta kerma ja pikakahvijauhe kattilassa, ota pois liedeltä ja lisää rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pieneksi kuutioitu, pehmennyt voi. Laita täyte pursotuspussiin ja pursota toiselle puolikkaalle.


 

6 kommenttia:

  1. Voi nam! Mä tein joskus pari vuotta sitten macaronseja kahvitäytteellä ja oon harmitellut, kun en kirjoittanut ylös mitä siihen täytteeseen laitoin. Oli nimittäin super hyviä! Onneks muistutit tästä, pakko tehdä joku päivä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin usein käy niin, etten kirjoita ohjetta ylös vaan luulen muistavani sen, mutta kummasti ne ohjeet häviävät päästä eikä niitä millään muista enää monen viikon jälkeen. Nyt olen yrittänyt tsempata senkin suhteen, ja toisaalta tämän bloginkin takia tulee suurin osa resepteistä laitettua muistiin.

      Poista
  2. Kuulostaa just mun makuun sopivalta :P

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa just mun makuun sopivalta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kahvin maku sopii hyvin kyllä macaronseihinkin!

      Poista
  4. Kuullostaapa hyvältä täytteeltä :) En edes pidä kahvista (juotuna), mutta sopii todella hyvin leivontaan. Tän tapasta kahvi-valkosuklaatäytettä oon käyttänyt suklaakakunkin välissä. Siinä tietty kermaa enempi ja valkosuklaata hieman vähemmän.. Hyvää oli :)

    Macaroneja ei olekaan tullut tehtyä aikoihin. Luovutin niiden suhteen luullen aina epäonnistuneeni täydellisesti, sillä kuoret olivat onttoja sisältä, vaikkakin päältä kauniita. Toinen bloggaaja kuitenkin lohdutti, että ne voi silti laskea onnistuneiksi :) Voisin tehdä pitkästä aikaa ja koittaa jotain tällaista täytettä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!