keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Leipominen tv:ssä - ihanaa vai kamalaa?


Ensimmäinen jakso Koko Suomi leipoo -ohjelmasta on takana ja nyt vuorokauden jälkeen kykenen siitä ehkä jo muutaman sanankin sanomaan. Alkushokki siis kesti jokusen tovin. ;) Ohjelmaa en itse tietenkään kykene kovin objektiivisesti katsomaan saati siitä mielipidettä muodostamaan, mutta mukavan hyväntuuliselta se ainakin vaikutti.
 
Ohjelmaan hakeminen oli kohdallani päähänpisto enkä missään kohtaa voinut kuvitellakaan, että minut tuonne valitaan. Valintapuhelun jälkeen muutama päivä meni ihmetyksen vallassa, ja sitten alkoivatkin jo pakokauhun fiilikset. Haluanko telkkariin (no en todella), pärjäänkö kisassa yhtään muiden rinnalla ja sitten se kuuluisin: mitä muutkin sanovat? Yritän kuitenkin elää elämäni niin, että kadun ennemmin tehtyjä asioita kuin tekemättömiä, joten yritin ottaa kaiken irti tästäkin kokemuksesta.
 
Ensimmäinen kuvauspäivä oli pitkä, hikinen, pitkä, jännittävä, hikinen ja ennen kaikkea ikimuistettava. Ja sanoinko jo pitkä? Ja hikinen? Ulkona lämmintä oli sellaiset 30, teltassa uunien ja lamppujen mukavasti lämmittäessä parhaimmillaan 40 astetta. Jokainen sokerimassaa lämpöisellä kelillä käsitellyt voi vaan kuvitella, minkälaista purkkaa massasta voi siinä lämpötilassa tulla. Melkoista extreme-leivontaa, etenkin kun hiukan kiirekin painoi päälle! Kaikki olimme toki samassa tilanteessa, joten reilu peli kaikille. :) Omaan fantasiakakkuun olin kohtuullisen tyytyväinen, vaikka kaikki ei sen suhteen aivan nappiin mennytkään.



Itsensä näkeminen tv:ssä oli ehkä se kamalin kokemus :D En tiedä miksi pyörittelin tai siristelin silmiäni niin kummallisesti, mutta meinasin vajota sohvan sisään nähtyäni sen. Johtunee jännityksestä, ja toivon, etten tekisi sitä enää, sen verran koomiselta se näytti. ;) Oli kyllä mielenkiintoista seurata kaikkia leipureita ja nähdä heidän puuhiaan, kun itse kisassa keskittyi täysillä vain omaan tekemiseensä. Meidän leipuriporukka oli kyllä kaikkineen valtavan taitava ja ihana, ja erilaisista lähtökohdista huolimatta meillä oli oikein mukavaa :)

Ja juu, se tiikerikakku. Ei mennyt ihan putkeen se, mutta aion kotioloissa kyllä tehdä vielä uuden version ja paistaa sen riittävän kypsäksi. :) Jännä on, miten tuollaisessa tilanteessa niin helposti onnistuu sössimään peruskakunkin.

Minkälaisia mietteitä muille jäi ohjelmasta? Mitä toivotte ohjelmassa näkevänne?
 

28 kommenttia:

  1. Hienosti sujui ja varmasti oli vaikeat olosuhteet kesäkuumalla. Kahvikakut ovat yllättävän kinkkisiä. Itse en pidä niitten leivonnasta, kun kaikessa pitää olla niin tarkka. Täydellisen kahvikakun tekeminen on niin monesta asiasta kiinni, vaikka moni pitää sitä helppona. Jännityksellä odotan seuraavia jaksoja, ohjelma oli mielenkiintoinen ja hyvin tehty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eräällä vauvapalstalla kovasti jo keskusteltiin tästä ohjelman tiikerikakku-tehtävästä ja siitä, kuinka lapsetkin jo osaavat tehdä sellaisen ongelmitta. :D Mutta kyllä, yllättävän monta asiaa siinäkin voi mennä pieleen. Samaa mieltä siitä, että ohjelma tuntuisi olevan tosi kivasti tehty. :)

      Poista
  2. Voi, olipa kiva kun kirjoitit vähän, miltä ohjelmaan hakeminen, ja ensimmäinen jakso tuntui. Mulla tuli ihan ikävä, kun muistelin tuota ensimmäistä jaksoa ja meidän symbioosia, kun oltiin peräkkäisissä pöydissä ja kurkittiin uuniin ja tsempattiin toisiamme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan itsekin ne tsemppifiilikset ja etenkin sen, kun autoit mua siirtämään sitä lähes käsiin leviävää fantasiakakkua siihen tarjoilulautaselle. ;) Parasta tuossa porukassa oli juurikin se, että toisia autettiin eikä ajettu vain omaa etua. :)

      Poista
  3. Ihanaa, että ohjelma pitkän odotuksen jälkeen vihdoinkin alkoi :) Sitä oli tosi mukava seurata. Ihastelin kuinka hyvin saitte siinä kuumuudessa käsiteltyä sokerimassaa ja kakut valmiiksi niin lyhyessä ajassa. Tiikerikakkua tekisi itsekin mieli koittaa, vaikka kotioloissa se ei olekaan niin haastavaa kuin kameroiden seuratessa :) Seuraavaa jaksoa odotellessa :)

    Ps. Lisäsin sut mun blogilistalle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotus on kyllä välillä tuntunut täälläkin pitkältä, mutta nytpä saadaan sitten koko syksy nauttia leivontaohjelmasta. :) Saisinkohan minäkin joskus aikaiseksi blogilistan, mietteissä se on ollut monta kertaa, mutta aikaa ei muka sille ole löytynyt. Siitä syystä seuraankin leivontablogeja top100kakkublogien kautta, mutta eipä sieltä kyllä kaikki kivat blogit löydy.

      Poista
  4. huimasti onnea koitokseen :-) ja ylpeä saat itsestäsi, taidoistasi ja ennenkaikkea rohkeudestasi olla - ei monellakaan blogimaailman keititöissä puuhastelevalla (allekirjoittanut mukaanlukien) olisi kanttia vastaavanlaiseen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En tiedä riittäisikö se omakaan kantti, jos asiaa olisi pohdiskellut yhtään sen pidemmälle. ;)

      Poista
  5. Tykkäsin myös ensimmäisestä kisalähetyksestä. Aivan huikeita suorituksia olosuhteet huomioiden! Onhan se kotikeittiössä ihan eri juttu touhuta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuulostaa selittelyltä, mutta kyllä se höyryuuni ja induktioliesi aiheuttivat harmaita hiuksia ja tuskan hikeä ihan jo ensimmäisessä jaksossakin :) Niin ja toki se kuumuuskin, mutta jossain kohtaa se jo nauratti. En muista että montako kertaa kaulin sitä massaa, aina se vain repesi ja tarttui joka paikkaan, eikä siitä kovin nätti tullut ikinä. Mutta edelleen, sama tilanne ja yhtä uudet laitteet ne olivat kaikille, joten sen suhteen ei voi harmitella kuitenkaan. Elämysleivontaa kerrassaan :)

      Poista
  6. Ihana ohjelma ja ihania osallistujia! Tykkäsin tosi paljon ja ylitti kaikki odotukset. Oikeat ihmiset valittu sinne ja eihän se olisi mukavaa katsottavaa, jos kaikki onnistuisi joka tehtävässä. Ei muut ajattele sellaisia asioita joita itse arvostelee itsessään. Olisihan se aika outoa jos pitäisi itseään täydellisenä ja vielä telkkarissa :) Huima suoritus ja kaikista mukavinta olisi nähdä teidät kaikki siellä loppuun saakka, koska teidän yhteishenki ja huumori sopi kyllä hyvin yhteen. Huikea porukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti! :) Totta, itse varmaan on kriittisin itseään kohtaan, ja huomaa kaikki pienetkin jutut. Lohdullista sinänsä! Ja täysin samaa mieltä siitä, että porukka oli huikea ja niin hyvin yhteensopivakin. Kaikki erilaisia, mutta ehkä kaikkia yhdistää ainakin jonkinlainen ekstroverttiys, kun kerran tuollaiseen lähdettiin mukaan. :)

      Poista
  7. Tykkäsin ohjelmasta tosi paljon myös. Minua vaan niin kiukutti kun ihmisten kakut alkoi sulamaan ja leviämään, miksei nyt ilmastointia ollut kun leivontaohjelmasta sentään oli kyse! ;) Eläydyin varmaan liikaa kun telkkarille pärräsin! ;D
    Tykkäsin kyllä että sulla meni tosi hyvin ja Saritasta ja Hannasta tykkäsin myös. Poliisisetäkin oli mahtava yllätystyyppi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Telttaan olisi voinut olla hiukan mahdotonta hankkia ilmastointi ;) Teltassa leipominen kun taitaa olla olennainen osa tuota formaattia, joskin on maailmalla ilmeisesti kuvattu muuallakin kuin teltassa, etenkin jos kuvaukset ovat olleet talviaikaan. Mutta saatiinhan siitä draamaa ainakin ;) Sarita ja Hanna ovat kyllä taitavia leipureita molemmat. Niin ja Hannu, aivan huikea tyyppi :)

      Poista
  8. Mun on pakko sanoa, että jotenkin en tykännyt. Pidän leipomisesta ja katselen monia blogeja ym. Mutta jäi sellainen olo, että ohjelman olisi voinut toteuttaa paremmin. Voisin kuvitella, että ohjelman tekeminen oli paljon kivempaa ja näytettävää olisi ollut enemmän. Tuomarit olivat jotenkin "jäyhiä" ja keskustelut jäivät "mitä nyt teet" tasolle. Aion silti katsoa jokaisen jakson, koska itse aihe on niin kiinnostava. JA olisihan sen kuvauksen voinut hoitaa sisätiloissa, jolloin olosuhteet olisi olleet hallittavissa (ei niin kuuma, kakut eivät olisi sulaneet käsiin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näytettävää varmasti oli paljon, mutta voisin luulla, että sen kaiken kivan mahduttaminen yhteen jaksoon, eli reiluun 40 minuuttiin, on aika mahdoton juttu. Ehkä kun väki vähenee, niin leivontaa itsessään voidaan näyttää enemmän, luulisin. Itsekään en siis tiedä, miltä ohjelma tulee tv:ssä näyttämään. :)

      Ja tosiaan, formaattiin ikään kuin kuuluu tuo teltta, tai ainakin monet maat ovat omat kautensa kuvanneet teltassa. Olihan se hieno ympäristö, ja toi ainakin jännitystä elämään :D Ja tasapuolistahan se kuumuus kaikille oli, mutta ei tosiaan lopputuloksen kannalta se optimaalisin vaihtoehto.

      Poista
  9. Pahin mahdollinen sää sattui kakkupäivälle, hienosti selvisit kuitenkin! Tykkäsin ohjelmasta, en vain kuullut puoliakaan kun lapset hälisi ja sähelsi vieressä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä katson ohjelman vasta boksilta, kun se samaan aikaan kun pitäisi saada muksut nukkumaan. ;)

      Poista
  10. Katselin hakukaavaketta aikoinaan ja hiki tuli jo siinä...aika kovatasoinen porukka paikalla! Kiva ohjelma!
    Terkuin Johanna (talosta järven rannalta, blogini) samalta paikkakunnalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taso on kyllä kova, ja itsestä tuntui ja tuntuu edelleen, että oli ihan väärässä porukassa. ;) Käynkin tutustumassa blogiisi!

      Poista
  11. No ei...hyvinhän siellä olet pärjännyt! Pois liika kriittisyys. Eihän sinne ihan ketä tahansa otettu kisaamaan!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseään kohtaan sitä usein on kriittisin, ja etenkin kun leipoo telkkarissa, niin haluaisi tietysti onnistua. :)

      Poista
  12. Heippa! Olen blogiasi jo jonkin aikaa lukenut, mutta minulta on mennyt aivan ohi että olet päässyt ohjelmaan. Jokaisen jakson olen katsonut, ja sinähän olet pärjännyt tosi hyvin. Uskon kyllä, että on karmaisevaa katsoa itseään telkkarista, kun omat maneerit ja kaikki tuntuvat niin omituisilta. : D Itse täytyy sanoa etten varmaan koskaan uskaltaisi lähteä enkä noin tiukista haasteista selviäisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen aina ollut huono harkitsemaan asioita kauaa, joten ehkä siksikin päätös hakemisesta oli nopea, ja sitten kun mukaan valittiin, ei enää voinut tai halunnutkaan kieltäytyä.. ;)

      Poista
  13. Heippa! Pitkästä aikaa lueskelin blogia hakiessani inspiraatiota nimpparikakkuun. :) Olen katsonut ohjelmaa ja aivan upeastihan siinä on pärjäilty! kärkikahinoissa tullaan varmasti Sinut näkemään!

    Emmi S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä miten käy, nythän sitä ollaan jo kuitenkin puoliväliin asti päästy! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!