sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Tuhti suklaakakku

 






Tätä herkkua vein kesätyörupeamani päätyttyä työkavereille. Kevyttä ja terveellistä, vai miten se nyt menikään.. ;) Mutta kun on tuhtia ja hyvää, niin ei tarvitse syödä montaa palaa kerralla! Tykkään suklaakakkujen teosta, koska ne ovat usein varsin suoraviivaisia valmistaa eivätkä vaadi monenlaisia vatkauksia ja vaahtoja. Tämä on tyyppiesimerkki juuri sellaisesta kakusta.

Tässäkin, kuten suklaakakuissa yleensä, aika parantaa makua, joten kakku ei tykkää kyttyrää parinkaan päivän säilyttämisestä. Jos kuorrutteen haluaa riittävän koko reunojen peitoksi, sitä kannattaa tehdä tuplasatsi, tässä reunat on jätetty tarkoituksella vajaiksi. Resepti on alunperin Yammy Bakeriltä, mutta hiukan sitä muutin.

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 dl kermaa
1 dl öljyä
maustemitta aitoa vaniljaa / yhden vaniljatangon sisus
2 munaa
2 dl kuumaa kahvia

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 rkl sokeria

Kuorrutus
3/4 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata

Marjoja/suklaakoristeita/kaakaojauhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää maito, öljy, munat ja lopuksi kuuma kahvi. Taikina jää löysäksi, älä huolestu! Kaada voideltuun 22 cm vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin.

Ota tuorejuusto huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen täytteen valmistusta. Sulata suklaat vesihauteessa/mikrossa ja sekoita tuorejuustoon. Lisää sokeri. Leikkaa pohja kahteen osaan, lusikoi puolet täytteestä kakun väliin ja toinen puoli päälle. 

Kuorrutetta varten rouhi suklaa veitsellä pieneksi ja laita kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle. Koristele marjoilla tai suklaakoristeilla.


 

6 kommenttia:

  1. Suklaaholistin (eli minun) unelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on juuri sitä! Tuhtia suklaata, eikä väliin ole suotta tuupattu mitään keventäviä juttuja. ;)

      Poista
  2. Tosi kaunis ja varmasti on suussasulavaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Maku on kyllä hyvinkin kohdallaan, varmasti tulee tehtyä toistekin!

      Poista
  3. Herkullisen näköinen :) Suklaakakut ovat tosiaan usein todella helppoja tehdä. Sekä mielettömän hyviäkin! Ja suklaahan ON terveellistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaan terveellisyyteen kannattaa luottaa etenkin silloin, kun tällaista on tarjolla, niin voi hyvillä mielin syödä ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!