sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Halloween Rocky Road


lakritsi rocky road
 
lakritsi appelsiini rocky road

halloween makeat leivonnaiset
 
halloween kurpitsa

rocky road resepti
 
Ihanaakin ihanampi Hopeatoffee on palannut myyntiin, joten pakkohan sitä oli testata! Lakritsin seuraksi sopii tietysti appelsiini ja suklaa, ja nyt näistä muodostui pehmeän toffeinen rocky road. Ovatko nämä nyt sitten fudgeja vai mitä, tiedä sitä nyt sitten, mutta hyviä kuitenkin! Nämä rocky roadit ovat versioitu blogini ylivoimaisesti eniten haetuimmasta (ja ehkä kokeilluimmasta?) Rocky road -reseptistä. Hopeatoffee jää näissä sitkeäksi, osa siitä sulaa massan joukkoon ja loput ovat palasina seassa. Ei ehkä huonohampaisten syötävää kuitenkaan. ;)
 
Näihin piti tulla lisäksi myös suolattuja cashew-pähkinöitä, mutta koska satoi enkä viitsinyt kävellä lasten kanssa lähikauppaan, tuli näistä tällainen suolaton versio. Makeitahan nämä ovat, ja suolapähkinöistä saisi vähän lisää potkua, joten suosittelen kyllä laittamaan myös niitä.
 
Meidän 5 v teki myös noita kurpitsoita vallan tohkeissaan, ja hienojakin niistä tuli! Halloween-leivonnaiset ovat meillä ennen jääneet vähiin kun ei sitä kurpitsajuhlaa ole tullut vietettyä, mutta saa nähdä, ehditäänkö tänä vuonna leipoa vielä muutakin. Ensi perjantaina pitäisi juhlia nimittäin Gloria Blog Awardseissa!
 
20-30 palaa 
 
250 g tummaa suklaata
200 g maitosuklaata
50 g voita
1 prk kondensoitua maitoa
2 appelsiinin raastettu kuori
3/4 pss hopeatoffeita (söin osan niin ei voinut laittaa koko pussia)
90 g vaahtokarkkeja (Väiski-pussi)
(2,5 dl suolattuja cashewpähkinöitä)
 
 
Laita kattilaan paloiteltu suklaa, voi, kondensoitu maito ja 3/4 appelsiininkuoriraasteesta. Pilko puolet hopeatoffeista esim. saksilla pieneksi ja laita kattilaan.  Kuumenna miedolla lämmöllä niin, että suklaa sulaa (hopeatoffeiden ei tarvitse sulaa kokonaan). Pilko/leikkaa tällä välillä vaahtokarkit ja loput hopeatoffeet  pienemmäksi ja pienennä tarvittaessa myös pähkinöitä. Älä leikkaa vaahtokarkkeja liian pieniksi, jotta ne eivät sula suklaamassaan.
 
 
Kun seos on sulaa, lisää loput aineet joukkoon, sekoita nopeasti tasaiseksi ja kaada leivinpaperoituun vuokaan. Ripottele loput appelsiinin kuoresta koristeeksi. Laita jääkaappiin väh. 3 tunniksi, jotta seos jähmettyy. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi ja koristele esimerkiksi sokerimassakoristeilla.
 

 
koristeet lasten kanssa
 
salmiakki rocky road
 

18 kommenttia:

  1. Voi mahoton, tämän täytyy olla herkkua! Kokeiluun menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupenivat kyllä sitä vauhtia, että hyvä kun itse sai maistaa. ;)

      Poista
  2. Löysin blogisi suomi leipoo ohjelman perusteella. Hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Eilen blogissa olikin varsinainen yleisöryntäys :)

      Poista
  3. Hehee, olipa hauska ylläri ohjelmassa. Blogisi on ollut yksi lemppareistani jo pitkän aikaa ja sinä taas ohjelmassa. Olet ihan loistava persoona ja leivokset hienoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, tämä kommentti sai kyllä hyvälle tuulelle! :)

      Poista
  4. Missä oot tehny sun blogin bannerin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vain Picasalla, olen tehnyt tuollaisen kolmen kuvan kollaasin. Uusi banneri onkin jo työn alla, mutta vaikeaa sen suunnittelu kyllä on... ;)

      Poista
    2. Toinenkin kysymys tästä ulkoasusta, miten olet saanut blogikirjoitusten ja tuon oikeanpuoleisen palkin väliin tuon harmaan ohuen viivan?

      Poista
    3. Tiedätkö, kun en minä näe siinä mitään viivaa. :D Siis rajaamassa tätä tekstialuetta tuosta oikean puoleisesta sivupalkista? En tiedä riippuuko se sitten selaimesta tms, mutta nyt sitä ei ainakaan näy. En siis osaa vastata kysymykseesi. ;)

      Poista
  5. Sulla on kyllä tosi kiva blogi! =) Käyhän kurkkaamassa mun blogiin, siellä ois sulle haaste: http://mintsanblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kiitos haasteesta, katson jos ehdin siihen jossakin välissä perehtymään. :)

      Poista
  6. Löysin myöskin blogisi ohjelman kautta. Upea blogi ja uskomattoman hienoja herkkuja teet:))

    VastaaPoista
  7. Vähän upeita nää kaikki herkut täytyy itekki testailla:)

    VastaaPoista
  8. Ensinnäkin: blogillas on ihana nimi! Toiseks: oot hyvä leipuri! Kolmanneks: ihastuin sun ja muiden leipurikisasta tuttujen naamojen blogeihin! Neljänneks: rakastan leipomista! Viidenneks: mitä luulet uskallanko kokeilla macaronseja vaikka oonkin aika kokematon leipuri?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Leipominen on mukava harrastus, sitä kannattaa jatkaa ja pikkuhiljaa väkisinkin kehittyy. Kokeile ihmeessä macaronseja, voit yllättyä iloisesti. :) Ja toisaalta jos ekalla kerralla menee pieleen, niin ehkä virheistään oppii. ;) Laitan tähän vielä linkin macaron-postaukseeni, jossa on hyviä vinkkejä etenkin ensikertalaiselle! Katso macarons-ohjeeni täältä

      Ja kannattaa käydä katsomassa Koko Suomi leipoon sivuilta tuo nettiekstra, jossa teen macaronseja, josko sieltäkin joku vinkki löytyisi! :) Tsemppiä ja onnea matkaan!

      Poista

Kiitos kommentistasi!