torstai 31. lokakuuta 2013

Halloweenin suklaa-appelsiinikakku


hämähäkkikakku

kurpitsakakku

Tämä kakkuhan on vanha tuttu suklaakakku, jota on vain vähän muutettu tuon appelsiinin lisäämisen osalta. Halutessasi voit korvata myös pohjan kahvista osan appelsiinimehulla. Täytteeseen laitoin appelsiinikuoriraasteen lisäksi muutaman tipan sitrusaromia. Kakun koristelun kanssa tuli ihan hitusen kiire, onneksi tämä meni äidille, niin ei ollut kovin suuria paineita sen suhteen. ;)
 
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
maustemitta aitoa vaniljaa / yhden vaniljatangon sisus
2 dl kermaa
1 dl öljyä
2 munaa
2 dl kuumaa kahvia

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 rkl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
(sitrusaromia)

Kuorrutus
1 1/4 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
Koristeeksi esim. sokerimassakoristeita

Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää kerma, öljy, munat ja lopuksi kuuma kahvi. Taikina jää löysäksi, älä huolestu! Kaada voideltuun 22 cm vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45-55 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
 
paras suklaakakku

Ota tuorejuusto huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen täytteen valmistusta (tai lämmitä juustoa mikrossa max. 10 sekunnin erissä). Sulata suklaat vesihauteessa/mikrossa ja sekoita vatkaimella tuorejuustoon. Lisää sokeri, appelsiininkuoriraaste ja halutessasi sitrusaromi. Leikkaa pohja kahteen osaan, lusikoi puolet täytteestä kakun väliin ja toinen puoli päälle ja sivuille. 
 

Kuorrutetta varten rouhi suklaa veitsellä pieneksi ja laita kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle, levitä veitsellä reunoille. Koristele marjoilla tai suklaakoristeilla.

hämähäkin seitti kakku

2 kommenttia:

  1. Ihana kakku! Muutenkin mie rakastan tälläistä teema -leivontaa :) Blogeja/Instagramia/muuta nettiä selatessa tuli kauhea hinku leipoa halloween kakku itsekin. Tosin sokerimassanpuutteessa kun piti soveltaa niin koristelun onnistumisesta voi olla montaa mieltä mutta pääasia on että hyvältä maistuu ja että sais Halloweenista täällä Suomessakin jotain muuta kuin vaan tavallisen torstai-päivän :D Se on niin harmi ettei Suomessa juhlita samalla tavalla kun ulkomailla. Jenkeissä asuneena on niin masentavaa tää tällänen! :P

    Hupsista menipäs sivuraiteille taas. Tykkään tosi paljon siitä miten melkein kaikki sun reseptit on sellasia mitä itsekin voisin tehdä. Tykkään itsekin käyttää/tehdä (ja syödä...) kaikkea suklaista sekä
    macarons, tiramisu, Baileys, joulumausteiset jne... joten melkeinpä kaikki ohjeet täällä on sellaisia että mun pikkukätöset automaattisesti kurottaa kohti vatkainta ja kulhoja. Moni blogi vaikka muuten olisi kiva, niin silti puuttuu se inspiroivuus mutta täällä on reseptit on just niin kohdallaan mun makuun! :) Ja siitäkin vielä plussaa että sulla on paljon sellaisia suhteellisen yksinkertaisia ja nopeita reseptejä joita voi helposti tehdä me ei-ammattilaisetkin ja joihin ei mene kahta päivää valmistaa. Keep up the good work :)

    www.ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa halloween-juhlinta ei tosiaan ole ihan amerikanserkun veroista, mutta pyhäinpäivän tienoilla taitaa sentään jotkut pitää jonkinlaisia halloween-juhlia. Mutta ehkä tulevat vuodet tuovat suurempieleisen juhlinnan mukanaan?

      Ja kiitos tuhannesti ihanasta palautteesta! Pyrin juuri siihen, että blogin reseptit olisivat sellaisen peruskotileipurin ulottuvilla ja tehtävissä, vaikka toki joskus voi vähän hifistelläkin. Ja yksinkertaisuuskin on varsin hyvä juttu monesti, eihän aina tarvitse tuntitolkulla näpertää, että voi saada jotakin herkullista aikaiseksi. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!