perjantai 11. lokakuuta 2013

Mangobrownieskakku

 
brownies

suklaabrownies

tuorejuusto brownies

paras brownie

juustokakkubrownie
 
 
Aiemmin olen tehnyt appelsiinibrownieseja, ja nyt tuli toive vastaanvanlaisista mangobrownieseista. Halusin kuitenkin kokeilla toisenlaista browniesreseptiä, ja löysinkin hyvältä vaikuttavan ohjeen. Kävi kuitenkin niin, että unohdin jossakin kohtaa tekeväni vain puolikasta annosta, joten osa laittamistani aineksista oli tarkoitettu puolikkaaseen annokseen ja osa kokonaiseen. ;) Niin mun tapaista! Muutenkin muutin ainesosia, ja yllättäen tästä tulikin vielä parempi ohje kuin osasin odottaakaan. Nuo suolaiset cashewpähkinät sopivat hyvin suklaan kaveriksi, ja raikas mango keventää hiukan tuhtia yleisvaikutelmaa.
Tästä taikinasta riitti 18 cm ja 20 cm pyöreisiin vuokiin, mutta sen voi hyvin tehdä myös n. 25 x 30 cm uunivuoassa. 
 
Tuosta viimeisestä kuvasta näkee hyvin, miten näiden leipomusten kuvaaminen usein sujuu ja kuinka pienet silmät ja sormet herkeämättä odottavat, josko äidin silmä välttäisi... ;)

200 g voita
2 ½ dl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
175 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl cashewpähkinöitä (suolattuja)
75 g maitosuklaata rouhittuna

150 g mangotuorejuustoa
1 keltuainen
1 rkl sokeria

50 g mangotuorejuustoa
1 dl kermaa
sokeria maun mukaan
(suklaarouhetta)

Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Siirrä suklaa hetkeksi sivuun jäähtymään. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää yksitellen kananmunat ja vatkaa huolellisesti. Sekoita joukkoon myös sulatettu suklaa. Sekoita kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan, sekoita hyvin. Lisää lopuksi veitsellä rouhitut cashewpähkinät ja maitosuklaarouhe. Levitä taikina voideltuun vuokaan (leivinpaperi alla helpottaa irroittamista).

Notkista tuorejuustoa lusikalla ja sekoita keltuainen sekä sokeri joukkoon. Laita pursotuspussiin ja pursota raitoja taikinan päälle tai levitä lusikalla. Pintaan voi vetää kuvioita vielä haarukan/ cocktail-tikun avulla. Paista alatasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Älä paista läpikypsäksi, brownies kuuluu jäädä keskeltä hieman löysäksi! Sisus jähmettyy jäähtyessä.
 
Vaahdota kerma ja lisää notkistettu tuorejuusto. Maista ja lisää sokeria makusi mukaan. Pursota jäähtyneen leivonnaisen päälle esimerkiksi pieniä ruusukkeita (ja koristele halutessasi suklaarouheella).
 


 

13 kommenttia:

  1. Nyt ehdin kurkistelemaan näitä sivujasi. Oijoi, mitä kuvia! Pikkuisen parantamisen varaa toki jossain, mutta yleisvaikutelma on kyllä loistava :)
    Näkemisiin tiistaina!
    Maikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valokuvauskurssi tulee kyllä niin tarpeeseen, ja josko ne sieltä saadut opit näkyisivät täällä blogissakin. :)

      Poista
  2. Upean näköinen kakku! Ja niin herkullisen näköinen kakku! Kokeiluun menee =)

    VastaaPoista
  3. Eikä ! Mahdottoman herkullisen näköinen ! Menee listalle "PAKKO KOKEILLA" :D ♥

    Raita, Postittelijan leipomukset -blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ja kun kokeilet, niin tule ihmeessä kertomaan mielipiteesi :)

      Poista
  4. voikun näyttää hyvältä! ja kiva blogi ja oot ihana ohjelmassa ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä teiltä lukijoilta saadut kommentit ovat kyllä niin ihania :)

      Poista
    2. Hei miten jos tän tekis 24cm pyöreeseen vuokaan? :)

      Poista
    3. Taikina voi olla siihen vähän iso, 3/4 taikinaa riittäisi siihen kyllä. Tai sitten browniesista tulee sen verran paksu, että se tulee huomioida myös paistoajassa. :)

      Poista
    4. Nyt on kakku uunissa :) laitoin koko taikina määrän vuokaan, saa nähä kauanko pitää paistella :) mulla oli muuten jotenkin tosi löysää toi mangotuorejuustoseos mikä tohon päälle laitettiin, ei hirveästi saanut piirrellä kuvioita :P

      Poista
    5. Jos on isohko keltuainen niin mangoseos jää helposti löysäksi, totesin itse saman jossakin kohtaa.. Onneksi se kuitenkin uunissa hyytyy, vaikka olisi löysempääkin. :)

      Poista
  5. Information really really help me, because really as I hope to be found .. hopefully your future can provide more knowledge and useful info like this, thank you friends .. hope you always the spirit ...

    Cara memperbanyak ASI
    Cara membesarkan bokong
    Cara mengobati gusi bengkak
    Cara menghilangkan cegukan
    Cara melancarkan haid
    Cara menurunkan berat badan secara alami

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!