maanantai 7. lokakuuta 2013

Suklaa-pistaasikeksit

pistaasicookie

pistaasipikkuleivät


Kyllä voikin yhdet pikkuleivät olla hitaita tehdä! Periaatteessahan nämä ovat hyvin simppeleitä valmistaa, mutta tuo pistaasien kuoriminen ja kuorien hierominen irti pähkinöistä oli kyllä kypsää puuhaa. Älä huoli, kaikkea kuorta ei tarvitse saada pois, mutta jos nyt edes jonkun verran.. Mutta vaivan arvoisia nämä ovat, joten lopputulos palkitsee varmasti. :) Alkuperäinen resepti oli Lunni leipoo -blogista, mutta olen sitä vähän muutellut.

75 g voita
2 rkl sokeria
60 g fariinisokeria (n. 1 dl)
1 dl + 1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
puolikkaan vaniljatangon sisus / ½ maustemittaa aitoa vaniljaa
60 g kuorittuja pistaaseja
75 g tummaa suklaata

Vatkaa pehmeää voita hetki, lisää sokerit ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää joukkoon vanilja ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Rouhi suklaa n. puolen sentin paloiksi paloiksi ja hiero pistaasipähkinöistä pinnassa olevaa kuorta pois. Rouhi myös pistaasit pienemmiksi. Sekoita suklaa ja pähkinä taikinan joukkoon. Taikina on murenevaista, ja niin pitääkin olla. Muotoile taikinasta käsilläsi n. 3-5 sentin paksuinen tanko ja kääri se kelmuun. Anna jähmettyä kylmässä puolisen tuntia.
 

Laita uuni lämpenemään n. 160 asteeseen. Leikkaa taikinatangosta varovasti noin sentin paksuisia viipaleita. Älä litistä niitä ennen uuniin laittoa! Paista uunissa 8-10 minuuttia ja anna jäähtyä kokonaan.

4 kommenttia:

  1. En muista merkkiä, mutta valmiiksi kuorittuja pistaaseja myydään myös. Nimim. Itse saman tuskaisen mokan tehneenä....:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Ensi kerralla kyllä metsästän niitä käsiini, niin säästyy yhdeltä vaivalta..

      Poista
  2. Kuinkakohan monta keksiä yhdestä satsista suunnilleen tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko tullut noin parisenkymmentä tai vähän enemmän? Jos kokeilet, niin tule ihmeessä kertomaan, en kyllä itse millään enää muista niin tarkkaan. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!