keskiviikko 20. marraskuuta 2013

4. sija Koko Suomi leipoo -ohjelmassa..


...ja miltä se sitten tuntuu, kun nyt tuo ohjelma on osaltani ohi? 9 jaksoa, 4. sija, aika monta viikkoa jännittämistä.

Tänään, puolisen vuorokautta ohjelman loppumisen jälkeen, päällimmäisinä fiiliksinä ovat helpotus ja tyytyväisyys. Helpotus siitä, että nyt ei tarvitse enää jännittää ja pelätä omia touhujaan telkkarissa, sekä tyytyväisyys siitä, että on päässyt osaksi tuollaista ainutlaatuista kokemusta ja pärjännytkin vielä ihan mukavasti. Ihana yllätys on ollut se, kuinka paljon tsemppausta ja kannustusta on tullut monelta taholta, ja miten toiset ovat myötäjännittäneet tämän syksyn varrella. Iso kiitos siis siitä!
 
Täältä nettiekstrasta löytyy muuten macaron-ohjeeni ihan videon kera, käy kurkkaamassa! :) http://www.mtv.fi/ohjelmat.shtml/kotimaiset/koko_suomi_leipoo/reseptit/1805641/nettiekstra-heidin-macarons
 
Itse en olisi koskaan jaksanut uskoa pötkiväni noinkin pitkälle, joten sijoitukseen itsessään en voi olla muuta kuin äärimmäisen tyytyväinen. Toki tuo eilinen katastrofikakku harmitti ja harmittaa, etenkin kun kyseistä kakkua olin tehnyt aiemmin ongelmitta. Mutta riskien otto joskus kannattaa, joskus ei, ja selvästikin tuo kakku kuului nyt tuohon ensimmäiseen ryhmään. Aina voi jossitella, mutta varsinaista hyötyä siitä ei taida olla ;)
 
Mutta mitä jäi käteen tuollaiseen leivontaohjelmaan osallistumisesta? Sanomattakin on selvää, että tuo meidän kilpailijatiimi eli ihanat 11 leipuritoveria tekivät kokemuksesta itselle merkityksellisen ja ikimuistoisen. En koskaan kokenut muita kilpailijoikseni, vaan lähinnä kilpailin itseäni (ja kelloa...) vastaan. Toisten onnistumisista iloittiin vilpittömästi, enkä usko, että epäonnistumisistakaan kovasti riemuittiin. Nyt 9 jakson katsomisen jälkeen sitä on kummasti tottunut myös omaan ääneensä, vaikka alkuun sen kuunteleminen oli aivan kamalaa (tiedätte varmaan tunteen :D). Kummasti sitä pystyi seuraamaan itseään, vaikka etenkin nämä viimeisen jakson parsaepisodit olivat melkoisen myötähäpeää herättäviä. :D Ehkä ohjelmaan osallistuminen antoi itsevarmuutta myös esiintymiseen jollakin tapaa.
 
Tuomareiden ammattitaito ja neuvot ovat olleet kullanarvoisia, ja tiedonjano leipomisen suhteen on lisääntynyt. Olisi valtavan hienoa saada "takapiruksi" joku kokenut leipuri kertomaan, miksi asiat kannattaa tehdä jollakin tapaa, sillä usein resepteissä vain kerrotaan miten joku pitää tehdä, ei miksi. Tämän kokemuksen jälkeen onkin ollut siis hyvä jatkaa touhuilua kotikeittiössä ja kehittyä edelleen. Ensi viikkoa odotan innolla: ihanaa nähdä taitavat finalistit leipomassa! Toisaalta olo on nyt jo haikea, sillä sitten ohjelma oikeasti loppuu ja yksi aikakausi tietyllä tapaa päättyy.
 
P.s. Tältähän sen kakun olisi pitänyt näyttää, ainakin muodoltaan :D Kakun ohjehan löytyy TÄÄLTÄ ja kakun tavoiteltu ulkomuoto TÄÄLTÄ.
 
 
 

26 kommenttia:

  1. Onnittelut neljännestä sijasta! Leipomistasi oli ilo katsella :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hienosti pärjäsit, sijoituksesta sietää olla ylpeä! Ja mun mielestä toi parsa-kohta oli ihan mahtava! :D

    -Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Parsasta voidaan olla montaa mieltä.. ;)

      Poista
  3. Onnea neljännestä sijasta, hieno saavutus!

    VastaaPoista
  4. Onnea neljännestä sijasta! Kuvattiinko jaksot siis edellisenä päivänä tai livenä (en oikein ymmärtänyt) vai ennakkoon?
    Ja toinenkin kysymys, taidonnäytetehtävissä, niin pitikö reseptit olla ihan päässä vai saitteko ottaa jostakin valmiita reseptejä?
    Tuo ohjelma on kyllä ollut aivan ihana, täydellinen tällaisille leivontahirmuille. Paitsi että tuomareiden tiukkaa käsikirjoitusta noudattava kirjakielinen puhuminen alkoi välillä ärsyttää. :D
    Toivottavasti ohjelmasta tulisi monta uutta kautta! Jos tulee, niin muutaman vuoden harjoituksen jälkeen kyllä hakisin ohjelmaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaksot on kyllä kuvattu ennakkoon, tarkoitin viestissäni tuota "oman jaksoni" päättymistä. On kuitenkin jotenkin ihan erilaista katsoa ohjelmaa tv:stä kuin mitä itse kuvaukset olivat, ja nyt vasta tuntuu, että tämä leivontamatka on päättynyt, kun ohjelmatkin on näytetty. :)

      Taidonnäytetehtävissä leivottiin omasta reseptistä, mutta ulkoa sitä ei tarvinnut muistaa.

      Itsekin toivon ohjelmaan uusia kausia, niitä pystyisin katsomaan ihan eri tavalla kuin tätä nykyistä! ;) Kannattaa ihmeessä hakea mukaan, ei siinä ainakaan mitään voi hävitä!

      Poista
  5. Onnea! :) Ja hei munki mielestä parsaepisodit oli viime jakson parhautta, sun ilmeet ja kommentit oli aivan ihania! :D "Kuka sinä olet?" ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ehkä noihin omiin juttuihinsa suhtautuu vaan niin eri tavoin kuin muiden. :D

      Poista
  6. Onnea!!!Oli niin kiva seurata sun leipomuksias monta viikkoa.Kaikki meni tosi hyvin!!Voit olla ylpee itestäs.
    Seuraillut olen blogias jo pitkää ja sama tie jatkukoon.Kiitos!!!Kommentointi vaan jää niin tosi vähäseks,lukijaksi en osaa kirjautua mutta onneksi on toi kirjanmerkit palkki mistä nopeasti saa sun sivut auki. Pikke

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei tänne tarvitsekaan aina kommentoida, itsekin olen siinä huono, kun usein luen blogeja mobiililaitteella. Mutta kiva että välillä kommentoit, muistan kyllä nimimerkkisi. :)

      Poista
  7. Wau, onnea hienosta sijoituksesta kisassa!!! Olit suosikkini koko kilpailun ajan, joten voiton olisin suonut menevän sinulle, mutta erittäin upea sijoitus on tuo neljäskin! Oikein paljon onnea!!
    Ja mahtava blogi sinulla, täynnä toinen toistaan maistuvampia ohjeita!!
    Oikein mukavaa joulun odotusta!!

    VastaaPoista
  8. Onnittelut vielä kerran neljännestä sijasta!! :) Naurettiin kyllä poikakaverin kanssa sohvalla ihan kippurassa sille sun parsa- ja vuohenjuustoinholle. "Onneksi mun ei tartte ite maistaa tätä." :D Ihanaa, että joku muukin inhoaa kyseisiä raaka-aineita! Vuohenjuusto haisee ihan varpaille mausta puhumattakaan ja parsa.. Noh, se nyt vaan on mautonta ja PARSAA, yäk. Ei olis meikäläisestä kasvissyöjäksi, kun sen verran nirso tuppaan olemaan.

    Kyselin edellisessä postauksessasi siitä OBH Nordican Herculeksesta ja muista yleiskoneista. Niinhän siinä kävi, että äidin ikivanha Bosch tosiaankin alkoi äännellä entistä kummallisemmin eilen päivällä, joten heti illalla tarttui ruokaostoksilla käydessä Prismasta mukaan hyvässä tarjouksessa ollut Kenwoodin Major Classic. Mitä sitä turhaan venyttämäänkään uuden hankintaa - menisi pian joulu pipariksi, jos joutuisi käsin vääntämään laatikot ja muut. ;) Itse kone on väriltään ihanan hopeinen ja pitkälti alumiinia tms metallia, kulho on 6,7 litrainen ja ruostumatonta terästä ja pakkaukseen kuului normaaleiden vatkainvemputtimien lisäksi lihamylly sekä blenderi. Eilen illalla tyydyin vaan hipelöimään kyseistä laitetta, mutta tänään oli pakko herätä aamulla jo anivarhain testamaan laitetta ihan tositoimissa. Aivan älyttömän hyvä kapistus, ei voi muuta sanoa! Ei jää taikinat kulhon pohjalle tai reunoille ja jos jääkin, niin vatkainvemputinhärpäkkeen korkeutta pystyy tarvittaessa säätämään ihan itse sopivaksi. Kulhon koko 6,7 litraa on ehkä jopa liian suuri kahden henkilön talouteen (ja ainakin meidän jääkaappiin), mutta toisaalta ajateltiin tässäkin asiassa pitkällä tähtäimellä sitä, että ehkä meitä jonain päivänä on tämän katon alla useampikin herkuttelija. Lisäksi itseäni ei lainkaan haittaa, että kyseinen kapistus on ainakin omaan silmääni sen verran nätti, että sitä pystyisi helposti pitämään jatkuvasti pöydällä esillä, JOS olisi isompi keittiö. Ja vielä mikä parasta, niin jopa tämän talouden miesosapuoli oli sitä mieltä, että on pirun hyvä, hyödyllinen ja esteettinen kapistus, vaikka normaalisti onkin lähtökohtaisesti kaikkia uusia investointeja vastaan, hih. Niinhän ne sanoo, että tie miehen sydämeen käy vatsan kautta.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. :) Olen muuten ylittänyt itseni viime aikoina ja rohkeasti maistanut vuohenjuustoa, mutta en nyt varsinaisesti voi sanoa siitä pitäväni. Pienissä määrissä menee jo. ;) Parsa ei omastakaan mielestäni juuri maistu millekään, vähän puisevalle ehkä?

      Onnittelut uudesta perheenjäsenestä! ;) Varmasti hyvän ostoksen teit! Täytyykin pitää tuo malli mielessä, jos ja kun asia on jossakin kohtaa ajankohtainen itsellekin. :)

      Poista
  9. Onnea! Neljäs sija on ihan mahtavan hieno! Ja ylipäätään se, että uskaltauduit telkkariin. Itsestäni ei moiseen olisi ollut, vaikka pieni ääni päänsisässä harmittelee, etten hakenut ohjelmaan mukaan :) Pärjäsit todella hienosti ja sain sulta muutaman hyvän vinkin takataskuun. Niin ja se parsa-kohtaus oli muuten ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En niinkään ajatellut meneväni tv-ohjelmaan, vaan ihan vain leipomaan "jonnekin". Jos olisin enemmän ajatellut tuota tv-näkökulmaa, niin varmasti olisin miettinyt uudestaan hakemista. :D Jos ohjelmasta tulee seuraava kausi niin hae ihmeessä mukaan! Huikean hieno kokemus, ja kaikkien kokemusten lisäksi taskuun jäi itsellekin paljon hyviä vinkkejä ja muiden reseptejä hyödynnettäväksi. :)

      Poista
  10. Paljon onnea hienosta sijoituksesta! :) Ohjelma on kyllä ollut yksi syksyn lemppareita, on ollut tosi kiva seurata erilaisia leipojia, saada ideoita ja miettiä miten mahtaisi itse suoriutua tehtävistä. Vähän harmi ettet päässyt finaaliin asti, mun mielestä olisit kyllä kuulunut kolmen parhaan joukkoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olisihan se finaali ollut hieno kokemus, mutta hyvä näinkin. :)

      Poista
  11. Voi luoja miten naureskelin sun ja parsan kohtaamista! :") aivan ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Sille on naureskeltu useammassa osoitteessa :D

      Poista
  12. Paljon onnea neljännestä sijasta!:) Todella upeasti suoriuduit, olet taitava leipuri!:)

    VastaaPoista
  13. Paljon onnea neljännestä sijasta! Itsestä ei kyllä olisi moisiin haasteisiin ollut vastaajaksi, joita olette joutuneet kilpailussa kohtaamaan, joten hieno saavutus! Leipomisen iloa ja mukavaa syksyä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!