perjantai 15. marraskuuta 2013

Voileipäkakku kinkkutäytteellä

voileipäkakku kinkkutäytteellä

tyylikäs voileipäkakku

kaunis voileipäkakku

Usein ainakin itsestä tuntuu, että voileipäkakkujen koristelussa tulisi käyttää montaa erilaista rehua, lihaa, yrttiä ja koristetta. Tämä kinkkuvoileipäkakku koristuu kolmella aineksella, ja mielestäni ulkomuoto on siitä huolimatta / juuri siksi varsin kaunis. Täyte on melko perinteinen, mutta yksinkertaisuudessaan maistuva.

Tämä kakku on n. 12 hengelle, ja näin tehtynä melko pitkän muotoinen. Kakun voi koota myös neliönä, jolloin se on ehkä helpommin säilytettävissä ja laitettavissa tarjolle.

Pohja
10 siivua ruisvuokaleipää
8 siivua täysjyväpaahtoleipää
  
Kostutus
 2,5 dl vettä
 ½ lihaliemikuutiota

Kinkkutäyte
200 g palvikinkkua
1,5 maustekurkkua
250 g piparjuurituorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 tl sinappia

Reunoille
1 ½ rs ruohosipulituorejuustoa
2 rkl ranskankermaa

Koristeluun
100 g ohuita pippuripaistisiivuja
muutama kirsikkitomaatti
persiljaa

Leikkaa kinkku ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi, yhdistä muiden täyteainesten kanssa.

Leikkaa leivistä reunat ohuelti pois. Ruisvuokaleivän palat ovat paahtoleipäpaloja pienempiä, joten niitä voi kulua määrällisesti enemmän. Aloita kakku ruisvuokaleivällä, tee niistä neljän paahtoleipäpalan kokoinen jono.
  
Kiehauta vesi (vedenkeittimessä) ja sulata siihen liemikuutio.

Kostuta ruisvuokaleipiä (saa kostuttaa vähän enemmän kuin höttöisiä paahtoleipiä) ja levitä täytettä päälle. Tee seuraava kerros täysjyväpaahtoleivästä, kostuta ja laita täytettä. Laita seuraavaksi ruisvuokaleipää ja toimi samoin. Viimeiseksi vielä täysjyväpaahtoleipää kerros. Eli kolme täytekerrosta ja neljä leipäkerrosta yhteensä.

Anna kakun seistä jääkaapissa kelmutettuna mielellään seuraavaan päivään. Laita painoksi esim. leikkuulauta, niin kakku asettuu muotoonsa paremmin.

Poista kelmut ja leikkaa ylimääräiset reunat ym. pois. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja levitä kakun reunoille ja päälle. Rullaa paistisiivut ruusukkeiksi, puolita kirsikkatomaatit ja asettele nämä yhdessä persiljan kanssa kakun päälle.

13 kommenttia:

  1. Toi on just ihanan yksinkertanen koristelu.:) Ite tein isänpäiväks kinkkuvoileipäkakun, mutta kuorrutus lähti reunoilta valumaan, kun valitsin vääränlaisen sulatejuuston/:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en olekaan koskaan käyttänyt sulatejuustoa voileipäkakuissa, vaikka se hyvin perinteinen kuorrute onkin. Tuo valumisongelma taitaa olla sille melko tyypillinen, joten tuorejuuston käytöllä ehkäisee onneksi moiset harmit. ;)

      Poista
    2. Jep, sulatejuusto on hieman riskialtista. Ja tuorejuuston maku sopii varmaan tosi hyvin voileipäkakkuun.:))

      Poista
  2. Kaunis yksinkertaisuudessaan! Maistaisin heti jos eteen tuollainen tuotaisiin ;)

    VastaaPoista
  3. Hei! Teitkö tuon voileipäkakun johonkin vuokaan vai ihan ilman? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ilman, onnistuu kyllä hyvin! Anna vaan vetäytyä yön yli painon alla, ja leikkaa sitten ylimääräiset reunoilta pois, niin saat siistit reunat. :)

      Poista
  4. Moikka ja onnea, hieno sija!
    Ostin eilen aineet tuohon kakkuun ja kohta kasaan, oli niin houkutteleva peruskakku. Ja kaikilla lienee aukkonsa sivistyksessä.... mulla ei ole hajuakaan miltä piparjuuritahna ja -juusto maistuu :-D Pian kuitenkin edes juustoversion tiedän. Joka päivä jotain uutta.
    Kivaa sinnekin talven keskelle!
    Maikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Toivottavasti maistuu, omasta mielestäni tuo piparjuuri sopii mainiosti kinkun kaveriksi!

      Talvi se tosiaan tulla tupsahti hetkessä, kun lunta sataa ja maa on valkoisena. :)

      Poista
    2. Jännän makuista oli se piparjuurituorejuusto. Varmasti tulee toistekin käytettyä. Samoin koko mössö, tuskin maltan odottaa, että pääsee huomenna kakun kimppuun. Tein muuten Realista tummat kerrokset. Olen ennenkin laittanut ja tykännyt kovasti.
      Maikki

      Poista
    3. Real sopii varmasti hyvin, itse tein Uotilan limpusta, vai mitä ne viipaleet nyt onkaan. ;)

      Poista
    4. Hirmu hyvää tuli! Kivan hapan olematta liian hapan. Leipä, musta Uotilan on liian hapan siellä välissä, otan sitä viimeksi. Toi Real on sopivaa ja sitä on aina olemassa. Ekan kerran arvelin niitä jyviä, mutta ei niitä edes huomaa. Namnam!
      Maikki

      Poista

Kiitos kommentistasi!