perjantai 13. joulukuuta 2013

Luukku 13: Kun kaikki menee pipariksi - leivontamokia

Itsestä välillä tuntuu, että kukaan muu leivontabloggaaja ei epäonnistu koskaan. Itse välillä mokailen muidenkin puolesta, ja periaatteenani lienee se, että kun mokaa, niin mokaa sitten kunnolla. Tämä oli nähtävissä jo Koko Suomi leipoo -ohjelmassakin. ;) Näin perjantaina 13. päivä on hyvä kaivella vähän arkistoja ja miettiä, mikä kaikki onkaan mennyt pieleen. Harmillisesti aina ei ole tullut kuvattua noita epäonnen leivonnaisia, koska usein niistä tahtoo päästä eroon mahdollisimman nopeasti.

Toivoisin myös, että te leivontablogia pitävät lukijat kuvaisitte ja postaisitte myös omia epäonnistumisianne (vai olenko sittenkin ainoa?!), ja samoin te muut lukijat kommentoisitte tähän postaukseen kaikkia niitä juttuja, jotka ovat joskus pieleen menneet. Aina ei voi onnistua, mutta onneksi se ei ole kovin vakavaa. :)
P.S. Arvonta päättyy tänään klo 21, joten jos et ole vielä osallistunut, käy jättämässä kommenttisi täällä. Laitan yhteystietonsa jättäneille voittaneille viestiä todennäköisesti heti huomenna illalla, ja palkinnot laitan postiin maanantaiaamuna niille, joiden osoitetiedot saan viikonlopun aikana. :)

Macaronsit ovat takuuvarma epäonnistuja. Massa ei sinällään mene lähes koskaan pieleen, mutta meidän uuni on ilmeisesti takaosastaan sen verran kuumempi, että takarivin kuoret tuppaavat repeämään. Samoin syksyllä oli jotenkin niin kosteaa, että kuoret eivät tahtoneet kuivua, joten ne tietysti repesivät uunissa. Tätä välttääkseni siirryin kuivattamaan ne föönillä, jotta pysyisivät ehjinä. :D

halkeillut macaron

Juu, ostin macaron-maton vuosi sitten. Kokeilin muutaman kerran. Onnistuivat loistavasti, kuten näette!


Löysin kaupasta törkeän hyviä suklaa-toffeekarkkeja ja tuuppasin niitä palasina kakun väliin. Hirveän hyvä idea varmaan, mutta toffee otti ja suli, ja kakku näytti aika kamalalta, kun sitä nestemäistä mönjää valui joka lävestä. Kuvaa varten pyyhin aika paljon sitä nestettä tuolta tarjoilualustalta..

 
Yritin keväällä tehdä bageleita. Katsomani ohje oli kuivahiivalla, meillä oli tuorehiivaa, ja muutamaa muutakin juttua muutin mielestäni vain vähän. Nooo, ei mennyt ehkä ihan putkeen. Maku oli kerrassaan loistava, mutta ulkonäkö oli parhaimmillaankin kohtalaisen.. köh, rustiikkinen...

Tämähän näyttää lähes bagelilta, ainakin muodoltaan

bagelit

Tämä yksilö taasen on hiukan enemmän epämuodostunut..


En ymmärrä mikä tätä vaivaa.


Kauniita ovat, oikein vesi herahtaa kielelle! ;)


Pointsit sille joka arvaa, mitä tämän kakun piti esittää.


Juu, sen piti olla muffinssin näköinen kakku. Ihan ei mennyt putkeen sekään. :D Äiti avuliaasti veikkasi nutturaa.

18 kommenttia:

  1. ihania :D just tein muffinseja eikä päällynen onnistunu tälläkertaa niin tosi nättejä möykkyjä tuola odottaa syöjäänsä..

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus :D, pitäisi muistaa itsekin ottaa kuvat aina maanantaikappaleistakin! Yleensä vaan epäonnistuessa ottaa päähän niin kovin, ettei käy kuvaaminen mielessäkään, vaikka eihän leipomisen nyt vakavaa pitäisi olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se, harvoin tulee kaivettua kameraa esille, kun haluaisi vain unohtaa koko tekeleen :D

      Poista
  3. Heheheh IHANA postaus, sain kunnon aamu-naurut. :) Mullakin tuo macarons-matto on ollut oikein 'avulias'. Ja olisit nähnyt bagelini...todella läheistä sukua sinun omillesi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran sain tuolla matolla tehtyä ihan huikean hyvät macaronit, mutta sen jälkeen meillä meni sukset ristiin. Bageleillakin on joku ongelma mun kanssa, tai mulla niiden ;)

      Poista
  4. No, jos yhtään lohduttaa, olen tehnyt bageleita kaksi kertaa, kun ne ovat perheen herkkua. Siis kaupasta ostettuna.
    Molemmilla tekokerroilla olen noudattanut reseptiä pilkun tarkasti, mutta lopputulos on ollut täsmälleen saman näköinen kun sinun bagelisi! Enkä tiedä tänä päivänäkään mitä olen tehnyt väärin. Reseptin kuvissa tuotteet kun näyttivät perin toisenlaisilta. ;)
    -Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, meitä on siis enemmänkin! Mun on ehkä pakko testata niitä joku toinen kerta, etten nyt kerrasta luovuta. Siihen tosin voi mennä hetki aikaa, hiukan kirvelee vielä tuo edellinen tappio ;)

      Poista
  5. Niin tuttua. Minulla on blogissani ihan oma tagi pilalle menneille :D http://marianpienileipomo.blogspot.co.uk/search/label/Pilalle%20menneet%2Ffails
    Että jokin menee pieleen on melkein sääntö kuin poikkeus, useimmat pilalle meneet häviää suutuspäissä samantien roskikseen eikä niistä ehdi kuvaa edes ottaa. Pitäisi kyllä useammin näitäkin postailla, ainakin jälkeen päin vois naureskella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, täytyykin käydä katsomassa sun "luomuksia". ;) Lohdullista, että virheitä ja mokia löytyy niiden täydellisten leipomusten takaakin. :)

      Poista
  6. Kyllä tuo näyttää muffinssilta:)

    VastaaPoista
  7. Tämä ei ole kyllä leivontaa, mutta jälkiruoka kuitenkin. Minä räjäytin kerran uuniomenat:

    http://voimalantie.blogspot.fi/2013/09/rajahtaneet-uuniomenat.htm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi, omenoille on todellakin käynyt köpelösti! :D

      Poista
  8. Kyllä näitä sattuu aina välillä ja yleensä juuri silloin kun pitäisi (pakolla) onnistua... Bageleistä tuli mieleeni, että en tiedä millä reseptillä olet leiponut, mutta minä olen tehnyt täältä löytyvällä reseptillä:
    http://www.pullahiiri.com/2013/10/rinkelisampylat-viikonloppubrunssille.html
    Kokeile, jos vielä uskaltaudut niitä leipomaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, testaan tuota reseptiä seuraavaksi (kunhan se oikea aika koittaa) :)

      Poista
  9. Hei mahtavaa nähdä tällasta. Kirjottelin just omaan blogiini vähän epäonnista tekstiä ja mietin samalla, että pitäskö perustaa oma kategoria niille ei niin ihanille leivonnaisille. Mullakaan kun ei aina mene ihan hommat niin kuin on suunnitellut....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mokathan voisi olla ihan omassa kategoriassaan. :) Kaikista ärsyttävintä mokaaminen onkin just silloin, kun tekee kaiken ihan viimeisen päälle, muttei siltikään onnistu...

      Poista

Kiitos kommentistasi!