tiistai 24. joulukuuta 2013

Luukku 24: Mehevä porkkanakakku ripauksella kookosta

porkkana-pähkinäkakku

porkkana-kookoskakku

tuorejuustokuorrute

paras porkkanakakku

taivaallinen porkkanakakku

Voi jestas tämä kakku oli hyvää! Koska täältä blogista löytyy jo yksi porkkanakakkuresepti, jonka olen nimittänyt vaatimattomasti maailman parhaimmaksi, en löytänyt ylisanoja enää tälle. Mutta jos mahdollista, niin tämä peittoaa tuon aiemmankin reseptin. Omenasose, kaneli ja inkivääri tuovat kakkuun ihanaa makua, saksanpähkinät reilun kokoisina palasina tuovat vähän purtavaa ja suussasulava tuorejuustotäyte ja -kuorrute vievät viimeistään kielen mennessään. Pinnan kruunaavat kookoshiutaleet, jotka tuovat lumista fiilistä kakun ulkonäköön. Kuvat on otettu myöhään aatonaattoiltana, joten pahoittelen niiden huonoa laatua, mutta kummasti eiliset tilausleivonnaiset yhdistettynä muuhun joulutouhuun aiheuttivat vähän kiirettä. ;)

Suuri kiitos teille kaikille joulukalenteria seuranneille! Toivottavasti olette löytäneet ideoita ja vinkkejä joko joulun ajan leivontaan tai leivontaan ylipäätään. Olisin kiitollinen, mikäli jaksatte käydä laittamassa kommenttia kokeilemiinne resepteihin, sillä niistä on hyötyä sekä minulle että muille lukijoille. :) Korjausehdotukset, risut ja ruusut ovat kaikki tervetulleita. Vaikka kalenterileivonnaisten ja -postausten tekeminen olikin aikaa vievää, on se samalla ollut myös hyvin opettavaista ja antoisaa. Vyötärö ei kyllä kiitä, mutta onneksi joulu(kuu) on vain kerran vuodessa. ;)

Seuraavan runon myötä toivotan teille kaikille oikein ihanaa, rauhallista ja tietenkin maistuvaa joulun aikaa!

Tonttu kun hiipi meidän pihaan,     
varoen tartuin sen punaiseen hihaan.
Pyysin: viestin viethän ystävälle,
niin paljon toivoisin hyvää hälle.
Tuoksua kuusen ja kynttiläin,
iloa, riemua kukkurapäin. 
Lämpöä, rakkautta läheisten,
ystävän jouluisen halauksen.

 
Kakkupohja
180 g (2 1/4 dl) ruokokidesokeria
2 munaa
1 3/4 dl öljyä
200 g (3 3/4 dl) vehnäjauhoja
2/3 tl ruokasoodaa
2/3 tl leivinjauhetta
2/3 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
200 g porkkanaraastetta
70 g saksanpähkinöitä karkeasti rouhittuna
1 dl omenasosetta

Täyte ja kuorrute
100 g huoneenlämpöistä voita
300 g tuorejuustoa (Philadelphia)
3,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun kookoshiutaleita ja saksanpähkinöitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele melko pieni kuivakakkuvuoka (1,3-1,5 litr) tai sitten n. 20 cm irtopohjavuoka.

Sekoita sokeri, öljy ja munat keskenään esim. sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi esim. nuolijalla porkkanaraaste, rouhitut pähkinät ja omenasose. Kaada vuokaan ja paista n. 50 min. käyttämästäsi vuoasta riippuen. Laakeammassa vuoassa kakku voi kypsyä nopeamminkin. Kokeile kakkua tikulla paiston loppupuolella kypsyyden tarkistamiseksi. Anna kypsän kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.


Leikkaa täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Tasoita myös pohja, jos on tarpeen. Valmista kreemi: vaahdota voita muutama minuutti, lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää vielä sokerit ja vatkaa hetken aikaa. Jos täyte tuntuu liian löysältä, laita se hetkeksi jääkaappiin.

Levitä täytettä alimmalle kakkupohjalle, nosta päälle keskikerros ja täytä samoin. Kuorruta kakku ympäriltäkin kreemillä. Jos pinnasta lähtee paljon muruja, kuorruta kakku ensin ohuesti, anna pinnan jähmettyä jääkaapissa ja kuorruta sitten loppukakku. Painele lopuksi kämmenselällä kookoshiutaleita kiinni kakkuun ja koristele saksanpähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!