keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Hääkakku ja ristiäiskakku yhdistettynä

hää- ja ristiäiskakku yhdistettynä

sokerimassatennarit

valkoinen hääkakku

sugarveil

Muutama viikko sitten vietettiin ihanan ystäväni häitä ja samalla suloinen kummipoikani kastettiin. Tämä kakku oli siis omalla tavallaan kaikista tekemistäni kakuista se rakkain ja tärkein, ja jonka kohdalla pelkäsin epäonnistumista myös moninkertaisesti. Kokeilin tässä ensimmäistä kertaa myös sokeripitsiä (olet saattanut törmätä tähän myös nimellä sugar veil tai sugar lace) ja se onnistuikin paremmin kuin uskalsin odottaa.

Sokeripitsin kiinnittämisessä kannattaa tosin olla tarkka. Vaikka mielestäni kiinnitin pitsit hyvin (elintarvikeliimalla), silti juhlapäivänä yläreunan pitsit olivat osassa kakkua taipuneet alaspäin. Onneksi sain tämän korjattua veden avulla.

Kakussa oli täytteenä vanilja- ja vadelmamousset sekä lemon curdia.

Onpa muuten vaikea kuvata tuollaista vitivalkoista kakkua iltapäivän hämärässä, yhtäkään kunnon kuvaa ei siitä tainnut tulla!

2 kommenttia:

 1. Aivan ihana kakku!
  Monissa ohjeissa sanotaan sokerimassan alle pitävän laittaa voikreemiä tai ohut kerros kermaa, kumpi on parempi? Vai ihan joku muu vaihtoehto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse laitan aina voikreemiä, jotta kakun pinta pysyy hyvänä eikä hikoile seuraavanakaan päivänä. Jos kakun tarjoilee samana päivänä, voi alle laittaa kermaakin tai kakun täytettä (kunhan siinä ei ole liivatetta). Voikreemillä pystyy myös helpommin tasoittamaan kakun pintaa tai korjaamaan pieniä koloja, kun se kovettuu kuitenkin.

   Kreemiä voi maustaa esimerkiksi makuaromeilla, kaakaojauheella ym. vaihtoehdoilla, ja toki myös värjääminen on mahdollista. Mutta ei se perinteinen, "maustamaton" voikreemikään pahaa ole, mutta tämä on tietysti makukysymys. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!