tiistai 4. maaliskuuta 2014

Raspberry cheesecake muffins eli tuorejuustotäytteiset vadelmamuffinssit




Ai jestas miten hyvää muffinssi voi kaikessa yksinkertaisuudessaan olla! En ole hetkeen leiponut mitään ihan vain omaksi iloksi ja uutta testatakseni, mutta muutama päivä sitten sormia oikein syyhytti päästä kokeilemaan jotakin uutta. Siten syntyi tuorejuustotäytteiset vadelmamuffinssit eli juustokakkumuffinssit.

Raikkaat vadelmat, tuorejuustotäyte ja lempeän vaniljainen taikina sopivat ihanasti yhteen ja lopputulos muistuttaa maultaan erehdyttävästi juustokakkua. Nämä ovat myös hyvin helppoja ja nopeita tehdä, ja muffinsseihin voi myös hyvin käyttää pakastevadelmia. Muutkin marjat kuin vadelma sopivat, ja mustikkaversiota voisinkin kokeilla seuraavaksi!

Taikinasta tulee 12 muffinssia. Kannattaa käyttää muffinssipeltiä paperisten vuokien alla, jotta muffinssien muoto pysyy kauniina. Jos peltiä ei ole, niin kannattaa laittaa vaikka kolme paperivuokaa päällekäin.

Kuvaamisen kanssa meinasi tulla ongelma, kun luulin jo tulleeni sokeaksi. Kameran etsin oli ihan sumea eikä kamera näyttänyt tarkentavan oikein. Ennen kun ehdin varaamaan silmälääkäriaikaa tai viemään kameraa huoltoon tajusin kuitenkin säätää diopterirullaa, joka oli jossakin välissä ehtinyt pyörähtämään vikasuuntaan...

Muffinssitaikina

125 g voita
2,5 dl sokeria (laitoin puolet ruokokidesokeria)
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa/kermaa

100 g vadelmia

Tuorejuustotäyte

200 g tuorejuustoa (Philadelphia)
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikas muna

Muutamia vadelmia ja tomusokeria koristeluun

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi vuorotellen keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe sekä maito. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin (noin puolilleen).

Painele muutamia vadelmia kevyesti taikinaan.

Sekoita tuorejuusto lusikalla notkeaksi ja lisää sokerit. Riko muna lasiin ja sekoita se haarukalla, kaada n. puolet siitä tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi juustoseos pursotinpussiin ja pursota vadelmien päälle reilu kerros tuorejuustotäytettä.

Paista n. 25-30 minuuttia, kunnes muffinssit ovat pinnaltaan kullanruskeita.




21 kommenttia:

  1. Nam, nam! Näyttää kyllä niiiiiin herkullisilta. Pakko piakkoin testata!

    VastaaPoista
  2. Pitää leipoa, näyttävät niin herkulta

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköisiä, varmasti hyvän makuisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienellä muutoksella sai kyllä superherkullisia muffinsseja. :)

      Poista
  4. Kokeilin tänään reseptiä, laitoin mustikoita, kun kotoa ei löytynyt vadelmia. Hyvältä maistui niinkin. Onko tuo muffinsivuoka paljon normaalia paperista leivosvuokaa isompi, kun minulla muffinseja tuli 24 kpl? Pitänee hankkia niitä isompia vuokia seuraavaa kertaa varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisivatkohan nuo jotain 4 cm korkeita, nuo valkoiset ovat vielä hieman korkeampiakin. Ne sellaiset leivosvuoathan taitavat olla hyvin matalia reunoiltaan? Mulla tuo taikina mahtui hyvin noihin vuokiin. :) Mutta toisaalta, eipä kai se muffinssien runsas määrä haittaa, voi hyvällä omatunnolla syödä useamman. ;)

      Poista
  5. Tein näitä eilen. Tuli kyllä todella hyviä! Ihana blogi muutenkin. :) Tulen varmasti kokeilemaan muitakin reseptejäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kävit kertomassa! Se on aina mukavaa saada palautetta omista ohjeista. :) Kiitos muutenkin palautteesta. :)

      Poista
  6. Onnistuukohan, jos korvaa tuorejuuston maitorahkalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahka on niin vähärasvaista verrattuna tuorejuustoon, että en uskalla luvata lopputuloksen olevan yhtä "mehevä". Mutta kyllähän rahkaa pullossa käytetään, joten sinällään mitään estettä ei korvaamiselle ole.

      Poista
  7. Todella kauniita muffinsseja. Tein samalla reseptillä mutta tulos oli aivan erinäköinen ;)
    Laitoitko vielä tuorejuuston päälle taikinaa, vai oliko tuorejuusto aivan se päällimmäinen kerros kuten resepti antaisi olettaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En laittanut juustotäytteen päälle enää taikinaa. Juustotäyte ei kylläkään jää mitenkään ihmeemmin koholle. Millaisilta sinun muffinssisi näyttivät? Vähärasvaiset tuorejuustot saattavat käyttäytyä kummallisesti.. Ja jos kananmunaa laittaa juustoseokseen liikaa, voi täytteestä tulla liian löysä.

      Poista
  8. Tässä kuva parista mutantti-muffinssista ;) http://aijaa.com/4p2dky
    Ainoa poikkeus sinun reseptiisi on se, että käytin täytteenä keitettyjä pakastevadelmia teelusikallisen verran. Lähikaupasta ei löytynyt suomalaisia marjoja joten keitin marjat varmuuden vuoksi. Tosiaan noin teelusikallisen vadelmamössöä laitoin taikinanokareen päälle, jonka päälle laitoin tuorejuustosekoitusta jonkin verran.
    Mikähän ihme meni vikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. :D Toki voi olla, että tuo vadelmasose on kiehahtanut uunissa ja siksi tehnyt pinnasta tuollaisen. Muuta selitystä en kyllä keksi. Ulkomaisia vadelmia voi kyllä laittaa näihin, kun mahdolliset bakteerit kyllä kuolevat uunissa ollessa. Kokeile vielä kokonaisella vadelmalla (nythän saa varmaan jo tuoreitakin) ja testaa, tuleeko vielä mutanttimuffinsseja. ;)

      Poista
    2. Kiitos minäpä kokeilen

      Poista
  9. Kiitos reseptin jakamisesta! Tein näitä muutama viikko sitten, mutta jätin vadelmat pois ja käytin maustettua tuorejuustoa (Viola Kinuski). Hyviä tuli niinkin, ja tänään täytyy tehdä uusi satsi, vadelmien kera! :)

    VastaaPoista
  10. Oi, kiitos jaosta! Pakko kokeilla,kun juustokakku olis mahdoton kuljettaa junassa :D vielä varpaatki pystyyn, et pikku kyläkaupassa olis vadelmia. Ja tuorejuustoo.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!