lauantai 31. toukokuuta 2014

Mehevä suklaakakkupohja


Vaikka blogissani onkin jo muutaman erilaisen suklaakakkupohjan resepti, olen silti vielä etsiskellyt sellaista pohjaa, joka olisi jämäkkä (jotta se kestää korkeammassakin kakussa, eikä pohjaa tarvitse kasailla paloista) mutta pehmeä ja mehevä, eikä tarvitsisi kostutusta. Tämä resepti syntyi muokkaamalla Suklaapossun ohjetta itselle sopivammaksi. Tästä ei pohja enää paljon parane! Blogistani löytyy myös tätä ohjetta jämäkämpi suklainen voikakkupohja, jota käytän usein isoihin sokerimassakakkuihin. Pitää muotonsa loistavasti, ja sitä on helppo myös muotoilla muotokakuissa. 


Jaoin tämän taikinan kahteen 18 cm vuokaan ja leikkasin nuo pohjat kahteen osaan yllä olevaa kakkua varten. Jos teet yhdessä vuoassa, valitse n. 22 cm vuoka. Pohjan voi ja kannattaakin tehdä päivää, paria aiemmin. Säilytä pohjaa huoneenlämmössä muovipussiin pakattuna.

Mehevä suklaakakkupohja

125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
150 g vaniljarahkaa
3 munaa
1 1/4 dl sokeria
1.5 dl ruskeaa sokeria / fariinisokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa

Sulata voi ja suklaa mikrossa vähän kerrallaan, välillä sekoittaen. Sekoita voi-suklaasulan joukkoon öljy, vesi, rahka, munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 min. Kokeilen kakun kypsyyttä tikulla: kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä hyvin, tasoita pinta veitsellä ja leikkaa osiin. 


15 kommenttia:

  1. Erinomainen pohja, jota voisin syödä murtamalla pala palalta kahvin kanssa Ü!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Ne ylimääräiset hatut, jotka leikkasin pohjista pois, katosivat kyllä salamannopeasti..

      Poista
  2. Vaikuttaa tosi mehevältä pohjalta, joka menee kyllä kokeiluun. Osaatko sanoa voisiko tätä paistaa pelillä ja pitäisiköhän taikina silloin tuplata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellilliseen tuplaisin taikinan. Taikina ei ole niin löysä kuin jotkut suklaapohjataikinat ovat, joten tämä toimii kyllä sillä korkeareunaisella pellillä.

      Poista
  3. Mikäli haluan tilata kakun, niin mistä kakku on noudettavissa?

    VastaaPoista
  4. Hienoa, että ohjeesta oli iloa myös sinulle :) Tuon päältä leikattu osa hävisi meillä muruja jättämättä, eikä kyllä kakkukaan kovin pitkään ehtinyt vanheta. Kokeilin muuten tuota kahvikakkuunkin ja toimii siinäkin mielettömän hyvin! Se oli samalla tavalla mehevä, kostea, suklainen, ah! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Resepti on kyllä hyvä, vähän turhankin hyvä kun itse voisi tosiaan syödä pelkkää pohjaa ;)

      Poista
  5. Siis tosi helpon oloinen ohje ollakseen niin monimuotoinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä helppo ja nopea pohja valmistaa, vaikka raaka-ainelista onkin vähän pidempi. Herkkua tulee takuulla! ;)

      Poista
  6. Tuleekohan liian äkläkkä kakku, jos täytteeksi laittaisi vispikermaa, tuorejuustoa ja jotain suklaata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi kun vastauksessa on kestänyt! Omaan makuun kyllä sopisi tuollainen kakku oikein hyvin, eikä sitä tarvitse sitten syödä ihan niin isoa palaa kuin kevyemmillä täytteillä täytettyä ;) Laita siis ihmeessä tuollaiset täytteet!

      Poista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Kiitos tuhannesti ihanasta ohjeesta! En muista koska olisin viimeksi leiponut kakkua, saati näin helppotekoista ja aivan mahtavan makuista. Itse laitoin kahteen nelikulmaiseen vuokaan ja aivan täydelliset. Kakku että kelpaa syötäväksi ihan sellaisenaan.

    VastaaPoista
  9. Tosi hyvä pohja! Parin päivän päästä viel parempi ko tuoreena!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!