torstai 17. heinäkuuta 2014

Marjainen valkosuklaajuustokakku (gluteeniton)



Mitä tulee, kun yhdistetään raikas marjapiirakka pehmeän ihanaan valkosuklaamousseen? No, valloittava kesäkakku tietysti! Tämä kakku on tehty gluteenittomana, mutta toki sen voi tehdä myös tavallisista vehnäjauhoista. Makua tuomaan suosittelisin kyllä vaikkapa mantelijauheen käyttöä vehnäjauhon rinnalla.

Marjapiirakassa voi käyttää oikeastaan mitä tahansa marjoja, mutta suosittelen, että ainakin yksi marjoista on kirpeä, jotta valkosuklaamoussen makeus saa rinnalleen raikkautta. Tässä kakussa on käytetty punaherukkaa ja vadelmaa. Piirakassa voi hyvin käyttää pakastemarjoja, mutta sihtaa silloin ruokalusikallinen perunajauhoja marjojen päälle.

Kakun tekemiseen tarvitset kaksi eri kokoista irtopohjavuokaa, esimerkiksi 22 ja 26 cm:n halkaisijaltaan olevat vuoat.

Marjapiirakka

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl jauhoja (tässä 1 dl hasselpähkinäjauhoja, 1 dl riisijauhoja, ½ dl gluteenitonta jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta

200 g vadelmia
1,5 dl punaherukoita
1 rkl sokeria
(1 rkl perunajauhoja pakastemarjoihin)

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna rivakasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (n. 22 cm) pohjalle ja voitele se kevyesti. Levitä taikina vuokaan. Ripottele päälle marjat ja n. ruokalusikallinen sokeria. Siivilöi myös perunajauhoja, jos käytät pakastemarjoja. Paista piirakkaa 200 asteessa 30-35 min. Anna jäähtyä ennen valkosuklaatäytteen tekemistä.

Valkosuklaajuustokakku

300g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1,5 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
250 g valkosuklaata
3 dl kermaa
6 liivatetta
1 rkl vettä

Ota tuorejuusto huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan ja laita ne eri kulhoihin. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokerit keskenään. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä joko mikrossa (10-20 sekuntia kerrallaan) tai vesihauteessa. Vaahdota valkuaiset omassa kulhossaan ja kerma toisessa kulhossa. 

Sekoita valkosuklaasula tuorejuustoseokseen. Sulata liivatteet vesitilkkaan esimerkiksi mikrossa (n. 20 sekuntia) ja sekoita liivateseos hyvin. Sekoita liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen valkosuklaatäytteen joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuais- ja kermavaahdot.

Öljyä ja tomusokeroi isompi irtopohjarengas (näin kakku irtoaa vuoan reunoista helposti ja reunoista tulee aivan sileät). Laita irtopohjarengas jäähtyneen piirakkapohjan ympärille. Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle/kakkupahville, niin sitä ei tarvitse hyytymisen jälkeen enää siirtää. Kaada valkosuklaatäyte piirakan päälle siten, että täytä ensin "tyhjät reunat" marjapiirakan ympärillä ja sitten loput täytteestä piirakan päälle. Tasoita pinta ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Irroita kakku vuoasta ja koristele esimerkiksi marjoilla. Et tarvitse irroittamiseen veistä, jos olet öljynnyt ja tomusokeroinut reunat, vaan kakku irtoaa kunhan avaat reunarengasta varovasti, vähän kerrallaan.



15 kommenttia:

  1. Aivan huikea juustokakku! Itsekin olen tehnyt kerran tämän tyyppistä juustokakkua, ja se oli tosi hyvää! Tämäkin on varmasti suussa sulavaa, nimittäin valkosuklaa+marjat=herkullista ja täyteläistä! :D

    VastaaPoista
  2. Kauneuden huippu! Ja kiitos tuosta öljy + tomusokeri -vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tuo vinkki tekee kyllä ihmeitä kakun reunoille. ;)

      Poista
  3. Kuulostaa kyllä aivan täydelliseltä ja näyttääkin vielä niin kauniilta!

    VastaaPoista
  4. Huikean upea kakku! Tämä onkin juuri nyt testissa tulevia rippijuhlia silmälläpitäen. Täytyy kiittää myös tuosta öljy+tomusokerivinkistä, säästit monelta harmaalta hiukselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vinkki on kyllä käyttökelpoinen näissä juustokakuissa. :)

      Poista
  5. Ihan mielettömän herkullinen ajatus. Oon miettinyt tällasta piirakkapohjasta kakkua kanssa siitä asti, kun suomen paras leipomo-ohjelmassa tehtiin semmosta. Täytys kanssa testata, tääkin vaikuttaa mahtavalta ohjeelta.

    VastaaPoista
  6. Tämä oli niin taivaallisen hyväääääää...marjapirakka piilosilla herkullisen valkosuklaamoussen alla.
    Nami, nami.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Tällainen yhdistelmä ei oikein voi mennä pieleen!

      Poista
  7. Nami! Tätä täytyy kyllä kokeilla . Sinulla on kyllä kiva blogi ja ihania ohjeita. Yhtä leivän ohjetta ehdinkin jo pienin muunnelmin kokeilla:) Tervetuloa kurkkimaan myös minun blogiin www.antaapaivanpaista.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. :) Käynkin vierailulla blogissasi, uudet blogituttavuudet ovat aina tervetulleita!

      Poista
  8. Pembahasan kali ini teruntuk kamu yang sedang kesulitan login akun sbobet karena muncul keterangan "Sbobet Password Policy". Jangan panik karena kamu hanya diperintahkan untuk Ganti Password Sbobet Online milik (Baca Selengkapnya Disini...)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!