maanantai 18. elokuuta 2014

Kylmäsavulohimoussekakku





Voi jestas, että tämä kakku on hyvää. Ihan taivaallisen hyvää, joten uskallan tätä varauksetta suositella. Itse en edes ole kova kylmäsavulohen ystävä, mutta tällaisissa mousseissa se maistuu itsellenikin. Ohje on alunperin Maalahden limpun nettisivuilta, mutta olen sitä vähän muokannut. Alkuperäinen ohje oli mielestäni pohjan osalta liian paksu ja täytteen osalta liian ohut, joten tässä omassa ohjeessani täytettä on runsaammin.

Halvimmasta päästä tämä kakku ei ole, sillä kylmäsavulohi on kohtalaisen tyyristä, mutta maku palkitsee varmasti. Kakku sopii hyvin vaikka salaatin kaveriksi kesäiseen juhlapöytään tai kahvitarjottavaksi.

Mikäli käytät vähärasvaisia maitotuotteita, lisää liivatteen määrää. Tee samoin myös, mikäli et nosta leipärouhetta reunoille asti (tällöin myös leivän määrää voi vähentää). Vähärasvaiset tuotteet ovat selvästi notkeampaa tavaraa kuin täysrasvaiset. Itse suosin leivonnassa aina mahdollisimman käsittelemätöntä ja sitä myöten myös usein tuhdimpaa tavaraa. ;)

Kakku on tehty 24 cm vuokaan.

Kylmäsavulohikakku

300 g limppua
75 g voita

300g maustamatonta tuorejuustoa
300 g ranskankermaa
375 g kylmäsavulohta
puolikas makea sipuli
2 rkl hienonnettua tilliä
puolen sitruunan raastettu kuori
1,5 rkl sitruunamehua
1 (-2) liivatelehti
3/4 tl suolaa
3/4 tl sokeria
3/4 tl mustapippuria

Koristeluun kylmäsavulohta, salaattia, herneenversoja, sitruunaa

Rouhi leipä muutamassa osassa monitoimikoneessa ja lisää lopuksi joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle tai kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle, jolloin voit laittaa lautaselle pelkän vuoan reunuksen. Öljyä halutessasi vuoan reunat kevyesti ja painele leipärouhe vuoan pohjalle ja reunoille.

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Pilko sipuli, hienonna tilli ja leikkaa kylmäsavulohi esimerkiksi saksilla pieniksi paloiksi. Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää ranskankerma, mausteet, kuoriraaste ja sipuli. Sulata liivatelehti sitruunamehuun esimerkiksi mikrossa. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita joukkoon lopuksi kylmäsavulohisilppu. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään yön yli.

Irroita kakku vuoasta, koristele lohirullilla, salaatilla ja vaikkapa herneenversoilla.


2 kommenttia:

  1. Hei, vaikuttaako makuun miten jos jätä sipulin kokonaan pois, kun en sitä pysty syömään (vieraat tietenkin pystyisivät...)

    VastaaPoista
  2. Pembahasan kali ini teruntuk kamu yang sedang kesulitan login akun sbobet karena muncul keterangan "Sbobet Password Policy". Jangan panik karena kamu hanya diperintahkan untuk Ganti Password Sbobet Online milik (Baca Selengkapnya Disini...)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!