maanantai 4. elokuuta 2014

Täyteläinen suklaakakku (gluteeniton)




Mehevän suklaakakkupohjan kaveriksi yhdistetty suklaatryffelitäyte, kermavaahto ja marjat tekevät kakusta maittavan vaativampaankin makuun. Kakkupohja on vanha tuttu suklaakakkupohja, mutta tein sen tähän kakkuun gluteenittomana. Korvasin ohjeen vehnäjauhot siten, että laitoin 1 3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta, 1 dl perunajauhoja, 1 dl riisijauhoja ja 1 dl hasselpähkinäjauhoja. Tuo hasselpähkinäjauho on aika vahvan makuista, joten jos ei ole hasselpähkinän ystävä, kannattaa se korvata joko kokonaan tai laittaa sitä vain ½ dl.

Kakun täyte jähmettyy 3-4 tunnissa sellaiseksi, että se on pursotettavissa/levitettävissä kakun väleihin. Toki täytteen voi tehdä myös edellisenä päivänä, mutta silloin sitä kannattaa pehmittää hiukan mikrossa, jotta levittäminen on vaivattomampaa.

Tein kakkuun päälle suklaaganachen sekä tummasta suklaasta että maitosuklaasta, mutta toki toinenkin riittäisi. Kakku on tehty 22 cm vuokaan, ja siitä riittää noin 15 hengelle. Tämä kakku on koristeltu melkoisessa kiireessä, joten hieman lisää huolellisuutta, niin lopputuloskin on vähän vähemmän rustiikkinen. ;)

Olen pitänyt blogista vähän kesätaukoa, osittain ihan tarkoituksella ja toisaalta vähän vahingossakin. Ihanat ilmat ovat houkutelleet enemmän kuin läppärin näppäily, mutta toisaalta taas töissä käyminen on vienyt viimeisetkin mehut. Onneksi opintovapaa koittaa jälleen kuukauden päästä, niin josko virtaa silloin riittäisi paremmin myös leipomiseen. Tilauskakkuja kyllä on tullut tehtyä lähes joka viikko, mutta muu leipominen on kyllä jäänyt hävettävän vähälle. ;)

Suklaatäyte

150g kookosrasvaa
100 g voita
180 g maitosuklaata
2 munaa
2 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä kookosrasva, voi ja suklaa. Pilko kookosrasva pieneksi, sillä se sulaa hitaimmin. Anna jäähtyä pieni hetki, vatkaa joukkoon munat yksitellen ja lopuksi tomusokeri ja kaakaojauhe. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Kostutukseen vaniljasokerilla maustettua maitoa


Kakun väliin lisäksi

3 dl vispikermaa

marjoja

Päälle suklaaganache eli suklaakuorrutus

100 g tummaa suklaata
3/4 dl kuohukermaa
nokare voita

100 g maitosuklaata
½ dl kuohukermaa
nokare voita

Koristeluun marjoja

Tee suklaakakkupohja mielellään edellisenä päivänä. Voit tehdä silloin myös suklaatäytteen.

Vaahdota vispikerma. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Laita alin pohja tarjoilualustalle, kostuta kevyesti vaniljamaidolla ja levitä päälle suklaatäytettä. Levitä täytteen päälle kermavaahtoa ja marjoja. Tee toinen väli samoin. Levitä suklaatäytettä myös päällimmäisen kakkulevyn päälle.

Tee suklaaganache. Rouhi suklaa pieneksi ja laita se kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada kulhoon suklaarouheen päälle. Odota hetki ja sekoita sitten tasaiseksi. Lisää lopuksi nokare voita joukkoon. Kun seos on hieman paksuuntunut, kaada varovasti kakun päälle. Tee halutessasi kuorrutus toisesta suklaasta ja kaada se kakun päälle, kun alempi kuorrute on jähmettynyt. 

Koristele kakku marjoilla. Anna kakun olla hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.


7 kommenttia:

  1. Haha eikä, tein just ite melkein samanlaista kakkua, hämmästyin ku näin tän :'D
    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Heippa Heidi! Tämä kakku taitaakin olla ihan täydellinen naisten iltaan :) Tähän ja ihan yleensäkin kakkuihin liittyen kysyisin marjoista: miten pakastemansikat mahtaa käyttäytyä tällaisessa kakussa? "Vesittääkö" ne kakun sisältä ihan täysin? Vai uskaltaisko valutettuna käyttää? Eihän se sama asia ole, mutta ulkolaisiakaan mansikoita ei tahdo tuoreena nyt tähän hätään löytyä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka on pakastettuna ongelmallinen, kun sitä nestettä irtoaa niin paljon. Laittaisin ennemmin pakastevadelmia (suomalaisia), sillä ne pysyvät paremmin kuosissa rakenteensa puolesta. Mansikka menee niin kovin veteläksi sulaessaan. Tai sitten keittäisin mansikat hilloksi, mutta se kyllä tuo kakkuun lisää makeutta... Toivottavasti tästä oli edes jotain apua. :)

      Poista
  3. Hei,
    Ohjeen kakku vaikuttaa aivan ihanalta ja ajattelin tekaista sellaisen parin viikon päästä. :)
    Onko jokin syy, miksi suklaakuorrutukseen tulee ensimmäiseen ja toiseen osioon eri määrä kuohukermaa, mutta suklaata saman verran?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johtuuko se siitä, että ensimmäisessä osiossa on tummaa suklaata? :D

      Poista
  4. Pembahasan kali ini teruntuk kamu yang sedang kesulitan login akun sbobet karena muncul keterangan "Sbobet Password Policy". Jangan panik karena kamu hanya diperintahkan untuk Ganti Password Sbobet Online milik (Baca Selengkapnya Disini...)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!