tiistai 9. syyskuuta 2014

Täyteläinen suklaajuustokakku suklaatuorejuustosta



Huoh, mikä postaustauko! Tiukka putki töissä, äärimmäisen hidas netti ja viikonlopun kakkutilaukset ovat tehneet viivettä postauksiin. Eilen onneksi alkoi 2,5 kk:n opintovapaa, joten nyt ehdin jälleen blogin pariin. 

Tämä suklaajuustokakku on oiva esimerkki siitä, että juustokakunkin voi tehdä vaikka minkälaiseen vuokaan. Kunhan vuoan öljyää ja tomusokeroi huolella, irtoaa kakku vuoasta vähällä vaivalla. Silikonivuoka helpottaa irroittamista entisestään. Mikäli teet juustokakun tuollaiseen torvivuokaan, jossa keskiosa jää tyhjäksi, voi koloon laittaa esimerkiksi marjoja, kermavaahtoa tai vaikka suklaakonvehteja. 

Nuo amerikanserkut ovat suklaa-kookoskeksejä, ja sopivat mielestäni loistavasti juustokakun pohjaksi. Mikäli ei kookoksesta pidä, voi toki käyttää tavallisia suklaakeksejäkin. Suklaatuorejuusto on löytö Lidlistä, myös Philadelphialta löytyy Marabou-tuorejuusto. 

Suklaajuustokakku

175 g amerikanserkkuja (tai muita suklaakeksejä)
100 g  voita

4 dl vispikermaa
150 g suklaatuorejuustoa
150 g ranskankermaa
200 g vaniljarahkaa
150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus ainakin 70 %)
1,5 dl tomusokeria
3 liivatetta
1,5 rkl rommia


Ota ainekset kermaa lukuunottamatta hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, ranskankerma, rahka ja sokeri. Sulata suklaa varovasti pienissä erissä mikrossa tai sitten vesihauteessa (halutessasi voit raastaa/rouhia osan suklaasta). Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.

Sekoita sulatettu suklaa juusto-rahkaseokseen.  Purista liivatteista vesi ja sulata ne rommiin mikrossa tai kattilassa. (Itse teen aina mikrossa, Laita 20 sekuntia aikaa, sekoita ja mikäli tarvitsee, laita vielä 10 sekuntia lisää.) Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen juusto-suklaatäytteeseen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.

Kaada täyte öljyttyyn ja tomusokeroituun vuokaan. Laita kylmään pohjan valmistamisen ajaksi. 

Hienonna keksit joko pussissa kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele varovasti täytteen päälle. Anna kakun jähmettyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Kumoa kakku tarjoilulautaselle, irroita vuoka varovasti ja koristele lopuksi esimerkiksi marjoilla ja suklaarouheella.


4 kommenttia:

  1. Ai että on herkullisen näköinen, kokeiluun ehdottomasti, nimenomaan tuollaisessa vuoassa

    VastaaPoista
  2. Pembahasan kali ini teruntuk kamu yang sedang kesulitan login akun sbobet karena muncul keterangan "Sbobet Password Policy". Jangan panik karena kamu hanya diperintahkan untuk Ganti Password Sbobet Online milik (Baca Selengkapnya Disini...)

    VastaaPoista
  3. GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY OR LEASE AT THE BEST AVAILABLE RATES
    Dear Sir/Ma,
    We offer certified and verifiable financial bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable
    of taking up time bound transactions.
    FOR LEASING OF BG/SBLC
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
    LEASING FEE = 4%+2%
    FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC
    PRICE = 32%+2%
    MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M
    Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded,
    loan financing by providing you with yearly.
    RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days
    I will be glad to share with you our working procedures.
    Name : Scott james
    Email : inquiry.securedfunding@gmail.com
    Skype : Inquiry.securedfunding@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Etsitkö velan vakauttamista, vakuudettomia lainoja, yrityslainoja, asuntolainoja, autolainoja, opintolainoja, henkilökohtaisia lainoja, riskipääomaa jne! Olen yksityinen lainanantaja, annan lainoja yrityksille ja yksityishenkilöille alhaisella ja kohtuullisella 2 prosentin korolla. Sähköposti osoitteeseen: christywalton355@gmail.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!