perjantai 10. elokuuta 2012

Kirjakakku valmistuneelle

Valmistujaisjuhliin tein kaksi kirjakakkua, isomman ja pienemmän. Koska juhlista on jo tovi aikaa ja tämän postauksen teko on venähtänyt, olen autuaasti hukannut sen pienen muistilapun, johon laitoin täytteiden määriä ylös. :/ Täytteet on nyt siis ulkomuistista muisteltu, joten esimerkiksi vaniljakreemijauheen ja sokerin määrän kanssa kannattaa luottaa omaan makuaistiin enemmän kun tähän ohjeeseen. ;)

Pohjana oli jälleen vanha tuttu suklaakakkupohja, täytteinä vadelmaa ja vaniljaa. Simppeliä ja toivottavasti myös hyvää! Itse en jostain syystä maistanut kakkua ollenkaan, vaikka paikalla juhlissa olinkin.

Pohja
Suklaakakkupohja kaksinkertaisena

Täyte 1
2 rasiaa vadelmia
200 g vadelmahilloa
8 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 - 1dl sokeria
1,5 dl vaniljakreemijauhetta

Täyte 2
2 prk vaniljarahkaa
6 dl kermaa
vaniljasokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta

Vaniljatäytteen alle
1 prk lemoncurdia

Kostutukseen vadelmamehua ja Spriteä

Koristelut ja kuorrutus vaahtokarkin makuista sokerimassaa

Tee pohja ohjeen mukaan, itse paistoin kahdessa suorakaiteen mallisessa vuoassa. Vuoan mallilla ei niinkään ole väliä, koska kakkupohja on helposti leikattavaa ja sitä voi täytemassan avulla "liimailla" haluttuun muotoon.

Leikkaa kakkulevyistä halutun kokoisia paloja. Jokaisessa kirjassa on molemmat täytteet. Etenkin pienempiin kirjoihin olisi riittänyt yksikin täyte välissä, sillä kahdella täytteellä niistä tuli vähän turhan korkeita. Näissä kakuissa on yhteenä siis kuusi kirjaa, eli kaikkineen 18 kakkupohjan palasta!

Kostuta pohjat (kannattaa tehdä sarjatyönä useampaa kirjaa kerralla, vaikka leikkuulautojen päällä) ja levitä vadelmatäytettä. Lisää seuraava kakkulevy, kostuta, levitä lemoncurd ja lopuksi vaniljatäytettä. Laita kansipala viimeiseksi, kostuta ja sivele ulkopinta vadelmatäytteellä. Laita kylmään jähmettymään.

Värjää massaa halutun väriseksi pastaväreillä. Ruskeaa väriä on mielestäni vaikea saada: väriä saa kaataa massaan hirveästi eikä lopputulos silti ole kummoinen. Lisäsin ruskean värin lisäksi myös mustaa ja punaista sekä myös tummaa kaakaojauhetta.

Kauli ensin valkoista massaa kirjan sivuja varten, leikkaa halutun kokoinen soiro, vedä marsipaaniveitsellä viivoja kirjan sivuiksi ja laita soiro kirjaan kiinni (tarttuu hyvin, kun päällä on täytettä tarttumapintana). Kauli kansimassa ja nosta se kakun päälle. Kaikkien kirjojen ollessa kuorrutettuja, nosta ensin keskimmäinen alimman kirjan päällä ja lopuksi pienin kirja viimeiseksi. Tein nuo alakannen soirot vasta kirjojen ollessa päällekkäin.Koristele kirjoja haluamallasi tavalla. Kirjojen selkäosia maalasin kultaisen tomuvärin, veden ja valkoisen pastavärin sekoituksella. Kovin nättiä jälkeä siitä ei tullut, mutta tiedänpähän senkin ensi kerralla. ;)

Sää ei ollut oikein suosiollinen näille kakuille: kostea ja kuuma heinäkuun päivä sai kakut hikoilemaan ja pelkäsinkin, että ne romahtavat, mutta koossa pysyivät onneksi kuitenkin!

3 kommenttia:

  1. Kiitos vielä ihan superpaljon! Kakut olivat ihan mahtavia! Näyttivät upeilta ja maistuivat herkullisilta! Juhlakaluna tykkäsin ihan valtavasti ja vieraat kehuivat vuolaasti sekä kakkujen ulkonäköä että makua! Njam!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!