perjantai 9. toukokuuta 2014

Nalle Puh -kakkuTämä Nalle Puh -kakku on jo muutaman kuukauden takaa, ja vaikka kuvat eivät kovin mairittelevat olekaan, halusin kakun silti tänne blogiin tuoda. Edelleen harmittaa se, etten ehtinyt tätä kuvata kunnolla, mutta ehkä se idea näistä kuitenkin selviää!


Tähän kakkuun tein ensimmäistä kertaa ilmapalloja sokerimassasta. Tuo rautalanka/vaijeri oli vähän turhan heppoista näitä varten, kun tuolle pallolle kuitenkin tulee painoa jonkin verran. Pallot kuitenkin pysyivät pystyssä, mutta liikuteltaessa helposti huojuivat puolelta toiselle ja varret kaartoivat alaspäin. Tuollaisessa pallokimpussa varsia voi onneksi tukea toisiaan vasten. Mikäli joku kaipaa palloja varten erillistä ohjetta niin vinkkaa ihmeessä, voin tehdä asiasta erillisen postauksen. :) Muutama pieni vinkki helpottaa hommaa kummasti!

Kakun pinta on sokerimassan ja Satin Icen sekoitusta, koristeet on tehty ainakin pääsääntöisesti samasta seoksesta. Tuo Satin Ice on kyllä loistava massa, voittaa perinteiset sokerimassat ja muut mennen tullen. Kauliutuu helposti, pysyy muodossaan myös nostaessa eikä repeile kovinkaan helposti. Koristeisiin sitä ei kannata pelkältään käyttää, koska massa on niin pehmeää, että sitä on vaikea saada pysymään kuosissaan. 


Tuohon Ihaaseen olen muuten erityisen tyytyväinen, ja taitavat nuo muutkin tyypit tuosta tunnistaa. En ole mitenkään erityisen taitava massojen käsittelyssä ja hahmojen tekemisessä, ja ilman googlen kuvahakua olisinkin ihan hukassa. ;) 10 kommenttia:

 1. Kauniin kakun olet taas tehnyt, suloinen Ihaa. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan ihana kakku! Hahmot ovat hyvn onnistuneita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin onnistui hahmot hyvin, jopa omasta mielestä. :)

   Poista
 3. Ihana! Ehdottomasti postaus ilmapallojen tekemisestä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Teen ilmapallopostauksen muutaman viikon sisällä. :)

   Poista
  2. Vielä ei ole ilmapallo ohjetta näkynyt? :) Mielenkiintoista olisi tietää millaista rautalankaa käytit?

   Poista
  3. Nähtävästi mun aikakäsitys on saanut uuden ulottuvuuden. ;) Tämä on minulla työlistalla kyllä, kunhan vain ehtisin.. Onneksi työkiireet helpottavat parin viikon kuluttua. Käytin palloihin ns. kukkalankaa, jota käytetään etenkin sokerimassakukkien teossa. Tuo on sellaista päällystettyä, ohutta rautalankaa. Mutta palaan tähän vielä myöhemmin, ehkäpä jo ensi kuussa. :D

   Poista
 4. Kakku oli ihana ja hahmot vieläkin tallessa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!