torstai 28. kesäkuuta 2012

Juhannuksen mansikkakakku



Itse en ole niin perinteisen täytekakun perään, ja tähän kakkuun tuo suklainen pohja tuo mukavasti erilaista rakennetta. Täytteen maku ei ehkä pääse oikeuksiinsa vahvan suklaan rinnalla, mutta hyvää se silti on. :) Mansikan kanssa voisi olla ihan vaikka joku kerma-rahka/jogurttitäyte, pohjalle voisi levittää vähän lemoncurdia. Täyte on Kinuskikissalta. Kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä pursottaa jotakin muuta kuin suoraa reunaa tähtityllalla, joten eihän se nyt ihan virheettömästi mennyt, mutta tästä on hyvä jatkaa harjoittelua.


Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan. Jos mahdollista, niin kakku kannattaa täyttää edellispäivänä ja koristella tarjoilupäivänä, niin kakku ehtii vetäytyä ja maut ovat enemmän kuin kohdallaan.


Kakkupohja
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
2 kukkurallista desiä vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
3 liivatelehteä
2 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
½ dl sokeria
1 ¼ dl mantelijauhetta
2 Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa
¼ dl vettä

Mansikoita viipaleina (litra riittää koko kakkuun)

Kostutus
N. 3 dl Spriteä/ vastaavaa

Koristeluun
Kermavaahtoa
Mansikoita
Valkosuklaalastuja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon samalla vatkaten. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan ja sekoita. Paista 175 asteessa 30-50 min (paistoaika riippuu ihan uunista, pidin itse n. 40 min ja pinta ehti kärähtää hieman ja sisuskin oli jo aikas kuiva. Olisi pitänyt ottaa aiemmin pois). Kokeile kypsyyttä esim. cocktailtikulla.


Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja laita kansi irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta kakkulevy.


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota muna ja sokeri. Yhdistä munavaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Lisää joukkoon mantelijauhe.


Paloittele nougat ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sulata liivatteet veteen mikrossa, kuumenna n. 20-30 sekuntia niin, että liivatteet ovat sulaneet. Lisää täytteen joukkoon lopuksi nougat-sula sekä liivateseos ohuena nauhana samalla kevyesti sekoittaen.



 


Levitä mansikkaviipaleitä kakkupohjalle, kaada puolet täytteestä päälle. Laita keskimmäinen kakkulevy vuokaan, kostuta se ja tee toinen väli samoin (tässä kohtaa lisäsin reunakalvon, muuten vuoassa ei olisi korkeus riittänyt). Kostuta myös ylin kerros. Anna jähmettyä jääkaapissa 3-4 tuntia. Laita lautanen kakun pohjan päälle, käännä kakku oikeinpäin ja irroita irtopohjavuoka. Sivele reunoille kermaa ja pursota haluamallasi tavalla. Koristele puolitetuilla mansikoilla ja valkosuklaalastuilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!