torstai 11. lokakuuta 2012

Rommi-rusinaleivokset



 
Tässä esimerkki leivonnaisesta, joka maistuu paljon paremmalle kuin näyttää. ;)

Toinen kausimakurahka, rommirusina, pääsi siis seuraavaksi testiin. Hyvää tämäkin, joskaan rommin makua ei nyt kauheasti ole (ei kovin yllättävää!). Siksi näihin leivoksiin sopiikin tilkka rommia lisäksi makua tuomaan. Nämä eivät ole kauhean makeita vaan enemmän aikuiseen makuun, ja kai näissäkin vähän sellaista joulun henkeä jo on. ;)

Ohjeet määrät ovat nyt vähän sinnepäin, koska tein leivokset pakastimesta löytyneille suklaakakun jämäpaloille. Lopuista paloista ja täytteistä tein jälkiruokakulhoihin annokset, niin tuli kaikki hyödynnetyksi. Omenoita laitoin 4 pientä, sokeria, vaniljasokeria ja rommia sillain sopivasti. ;) Mantelilastuja olisi voinut olla enemmänkin, ne tuovat mukavaa rapsakkuutta suutuntumaan.

Pohja
Suklaakakkupohjan jämiä

Omenatäyte
Omenoita pieninä kuutioina
Voita
Ruokosokeria
Vaniljasokeria
Mantelilastuja
Rommia

Täyte
1 prk rommirusinarahkaa
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria

Kostutukseen
Sokeroitua maitokahvia
Leikkaa haluamastasi leivospohjasta sopivan kokoisia palasia (myös tumma kääretorttupohja sopii hyvin). Kostuta pohjapalat maitokahvilla.

Kuori omenat, kuutioi. Kuullota omenakuutioita voissa, lisää sokerit. Anna kuutioiden pehmetä hieman, älä kypsennä liian soseeksi! Pienet kuutiot kypsyvät muutamassa minuutissa. Lisää lopuksi joukkoon rommi ja mantelilastut, maista, että seos on sopivan makeaa. Ei kannata laittaa liikaa sokeria, sillä seos saa jäädä mukavan kirpeäksi.

 Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokeri.



Levitä omenaseosta leivospaloille, laita päälle rommirusinatäytettä ja lopuksi kansipala. Kostuta kansi ja laita päälle rommirusinatäytettä. Täytä kaikki leivokset ja siivilöi lopuksi päälle kaakaojauhetta.

Anna maustua mielellään useampi tunti/ yön yli, niin maut tasoittuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!