perjantai 16. marraskuuta 2012

10 000 kävijää ja arvonta

 
Puoli vuotta sitten blogia pystyttäessäni en olisi uskonut blogin keräävän näin hurjasti lukijoita, etenkin kun hyviä leivontablogeja on niin paljon. Olen supertyytyväinen ja iloinen siitä, että kävijämäärät kasvavat jatkuvasti ja uusiakin kävijöitä löytää joukkoon.
10 000 kävijän kunniaksi ajattelin laittaa ensimmäisen blogiarvonnan pystyyn. Aikaa osallistua on keskiviikkoon 21.11. klo 22 asti. Voittajalle tiedossa jokin mukava leivonta-aiheinen palkinto.
Osallistumisohjeet: Kerro, millaiset leipomukset kuuluvat juuri sinun jouluusi: suolaista, makeaa, perinteistä vaiko jotakin uutta. Leivotko itse vai hoitaako sen puuhan joku muu? Mikä on se herkku, jota ilman joulu ei tunnu joululta? Jätä kommenttilaatikkoon nimimerkkisi lisäksi sähköpostiosoitteesi (ei näy kuin vain minulle) niin saan voittajan kiinni arvonnan jälkeen.
P.s. Nuo punaiset korkkarit pääsevät jalkaan tänään, kun suuntaan Indiedays Inspiration -juhliin Helsinkiin. Poikkeava perjantai-ilta näin kotiäidin näkökulmasta. :)Mukavaa viikonloppua muillekin!

36 kommenttia:

 1. Perinteiset pullat ja piparit. Meille on muodostunut perinteeksi leipoa piparit yhdessä anopin kanssa, hänen äitinsä reseptillä tehdystä taikinasta. Taikina on haastava ja meinaa murentua, mutta siitä tulee uskomattoman rapeita pipareita.

  VastaaPoista
 2. Ihanat tyttäreni leipovat piparit ja pikkuleivät...
  makeita herkkuja yllinkyllin.
  Suolaisia salaatteja, kinkku, laatikot osa omasta uunista
  kaikkea ihanaa , jotain uuttakin pyrin kokeilemaan..
  -H-

  VastaaPoista
 3. Ihan perinteiset joulutortut ja piparkakut kuuluu jouluun. Varsinkin joulutorttuja paistellaan jo marraskuulta alkaen. Itse leivon :)

  VastaaPoista
 4. Minun jouluuni on kuulunut pienestä asti joulutorttujen ja piparkakkujen tekeminen. Nyt kun ikää on vähän enemmän, ovat myös piparkakkutalot tulleet joululeipomisiin mukaan :)

  VastaaPoista
 5. Itse leivon kaikkia ja paljon.Siinä saa äiti,isä ,sisko,veli ym myös joululeivonnaiset.Kaiken kruunaa jouluinen täytekakku...Sitä varten käyn tosi paljon katsomassa muiden ideoita.Aina pitää olla jotain uutta...

  VastaaPoista
 6. Leivon jouluksi joulutorttuja (pakastetaikinasta) sekä kuivakakkuja. Pipareita tekee äitini. Ilman pipareita ei ole joulua :)

  VastaaPoista
 7. Ajattelin tehdä itse piparitaikinaa, ja siitä sitten pipareita. Ajattelin myös kokeilla ensimmäisen kerran koskaan tehdä itse joulumakeisia, helppoja joululahjoja niistä myös samalla saisi:-) Päätin myös kokeilla tehdä jonkinlaista pirparkakku-puolukkajäädykettä, olen pitkään miettinyt sellaisenkin tekoa... Ja jouluhalkoakin ajattelin, että voisi ehkä yrittää tehdä!:)

  VastaaPoista
 8. Pipareita ja joulutorttuja pitää joulupöydässä olla. Onpa siellä ollut viime vuosina myös jouluisen makuinen täytekakku.

  VastaaPoista
 9. Minun jouluun kuuluu ehdottomasti perinteiset piparit, joulutortut ja kinkku! Jotain puolukkaista ja kinuskista ajattelin kokeilla tämän joulun "uutuudeksi". :)
  Kanelin tuoksu ja glögi saavat joulumielelle! :) Päiväkodin hoitotädeille ajattelin tehdä konvehteja kinuskitäytteellä.

  VastaaPoista
 10. Onneksi olkoon blogille! =) Minun jouluun kuuluu omatekemät leivonnaiset. Pipareiden ja torttujen lisäksi meillä on yleensä aina jokin jouluteemalla koristeltu juustokakku. Täytekakku tai suklaakakku joulun maulla on myös oltava. Lisäksi tykkään väsätä suklaakonvehteja ym, joita voi antaa myös lahjaksi. =)

  VastaaPoista
 11. Onneksi olkoon:) Minun jouluuni kuuluvat makeat, joulunmakuiset konvehdit ja tryffelit. Ja itse omin kätösin ne teen :)

  VastaaPoista
 12. Jouluuni kuuluvat makean osalta pumpulinpehmeä konjakkikakku (Anna-lehdestä joskus bongattu) ja joulupullia pitää kans tehä. Muille leivon tietty tähtitorttuja ja sit piparkakkuja.. niitä vaan itse en välitä syödä.
  Suolaisia ei tule juuri leivottua, paitsi nyt täksi jouluksi haluan kokeilla saaristolaisleipää itse. Löysin kivan reseptin ja se menee testiin.=)
  Mukavaa joulun odotusta, ihana blogi sinulla!

  VastaaPoista
 13. Piparkakkuja tahdon tehdä yhdessä lapseni kanssa ensikertaa ja voisin jopa tulevaksi jouluksi yrittää väsätä piparkakkutaloa :) joulutorttuja on yleensä myös tehty sekä jotakin suolaista leivonnaista. Kinkku sekä laatikot tekevät joulun sekä glögin tuoksu <3

  VastaaPoista
 14. Ne perinteiset joulutortut ja äidin ja siskon kanssa leivotut piparit.

  VastaaPoista
 15. Melko perinteisellä linjalla mennään, piparkakkuja ja joulutorttuja. Äitini taitaa leipoa suurimman osan herkuista, mutta itsekin on kiva osallistua. Piparkakut ovat kyllä se juttu, joka tekee joulun, varsinkin jos pääsee maistelemaan hiukan taikinaakin :)

  VastaaPoista
 16. Kyllä se on piparkakku kun tuo joulun. Ja toinen on taatelikakku. Itse leivon. Piparkakkutaloja käyn myymässäkin muutamissa myyjäisissä ennen joulua. Niistä tulee se jouluinen olo :)

  VastaaPoista
 17. Joulun tärkein leivonnainen on ehdottomasti joulupiparit.

  Mukavaa talven ja joulunodotusta!

  VastaaPoista
 18. Tänä jouluna olemme varmaan avokin kanssa kahdestaan, eli leivonta- ja kokkausvastuu lienee minulle. ;) Ajattelin tehdä jotain muuta kuin perinteisiä pipareita, ym. Kuitenkin perinteisiä makuja esim. luumua, piparimausteita, ym. hyödyntäen. Mietinnässä on ollut mm. erilaiset karkit ja muffinssit - niin ja luumupannukakkua ajattelin tehdä jouluaterian jälkiruoaksi!

  Onnittelut huimasta kävijämäärästä ja hyvää jatkoa sinulle ja blogillesi! :)

  VastaaPoista
 19. Meidän jouluun kuuluu perinteisesti Paraisten piparkakut itse leivottuna. Tänä jouluna esikoistytärkin pääsee auttamaan leipomisessa :) Ja parhaimpia nämä ihanat piparit ovat oikein ohueksi kaulitusta taikinasta tehtynä!

  VastaaPoista
 20. Perinteiset piparit leivon ja piparkakkutalon kummipojalle. Muuten yritän kokeilla joka joulu uusia ohjeita enkä yleensä samaa reseptiä käytä kuin yhtenä jouluna

  VastaaPoista
 21. [...] Arvon palkinnon huomenna klo 22 mennessä osallistuneiden kesken, käy siis jättämässä kommenttia halutessasi! :) Osallistua voit täällä. [...]

  VastaaPoista
 22. Ne perinteiset joulutortut ja piparkakut. Lasten kanssa leivomme =).

  VastaaPoista
 23. Piparkakut ovat ehdottomasti jouluherkku, mitä pitää aina leipoa. Tietysti myös kinkkua on kiva syödä, se on niin perinteinen juttu :)

  VastaaPoista
 24. Makeista herkuista perinteiksi muodostuneet piparit ja piparitalo sekä jouluinen täytekakku. Suolaisista tietysti kinkku ja laatikot. Ja kaikki valmistetaan tietysti itse =)

  VastaaPoista
 25. Piparit luonnollisesti kuuluvat jouluun erottamattomana osana. Viime vuosina ne ovat syntyneet anopilta saamalla reseptilla. Pari viime joulua olen myöskin leiponut itse joululimppua ja nykyään en osaisi kuvitella joulua ilman sitä. Tänä vuonna ajattelin kokeilla glögijuustokakkua uutena herkkuna. Teen edellämainitut leipomukset itse, mutta koska joulumme usein vietetään omien tai appivanhempien luona, on pöydässä luonnollisesti myös muiden tekemiä herkkuja.

  VastaaPoista
 26. Olen enmmän suolaisen perään kuin makean. Tai ainakin minusta on kiva päättää esimerkiksi kahvitteluhetki pieneen suolapalaan, vaikka makeaa olisinkin sylnyt välissä. :) Itse en ole kovin innokas leipuri, mutta olen haastanut itseäni sillä saralla koko ajan! Tämän syksyn ehdoton tuotos on ollut piparkakkupohjainen, luumurahkatäytteinen ja glögikiilteellä kruunattu joulukakku. :)

  VastaaPoista
 27. Itse leivon joulutortut ja piparit, äitini leipoo ihanat sahramipullat! Tortut ja pasteijat leivotaan jo marras-joulukuun vaihteessa ja jouluna sitten muita herkkuja! =) Onnittelut kävijämäärästä!! =)

  VastaaPoista
 28. Omaan jouluuni on lapsesta asti kuulunut leipominen, pienempänä joulun odotus konkreettisesti alkoi mummun kanssa leivotuista joulukakuista. Jonkin verran leipomukset vaihtelevat vuosittain, mutta piparit itsetehdystä taikinasta kuuluvat aina valikoimaan :) Samoin viime vuosien perinteenä on ollut tehdä ruis- ja saaristolaisleipää.

  VastaaPoista
 29. Jouluun kuuluvat nämä perinteiset piparit ja tortut. Lisäksi leivon muutakin, jotain kuivakakkua, kääretorttua, kinkkusarvia, pasteijoita tms... nämä vaihtelee joka joulu, mitä nyt sattuu keksimään ja ihania ohjeita löytämään.
  Ja eiköhän se kinkku ole yksi herkku joka joka joulu paistetaan :)

  VastaaPoista
 30. Jouluuni kuuluu piparkakkutalon tekeminen alusta loppuun itse sekä joulutortut ja jouluiset kakut. :)

  VastaaPoista
 31. Itselläni ehdottomat joulun tekevät syömiset ovat kinkku ja porkkanalaatikko. Periaatteessa kaikki muu tuohon päälle on sitten bonusta. Porkkanalaatikko on vielä siitä jännä, että joskus lapsena tuohon jäi jotkut traumat ja vasta ihan viime vuosina on noussut ihan suosikkijoukkoon tuo. :)

  VastaaPoista
 32. Ehdottomasti perinteiset piparit ja kuivakakut.

  VastaaPoista
 33. Ne on ne tortut, niitä tulee leivottua joka vuosi kilokaupalla jo loka-marraskuusta lähtien! Melko perinteisillä jouluruuilla meillä joulua juhlitaan, toki olisi kiva saada vinkkejä etenkin noiden suolaisten leipomusten suhteen :)

  VastaaPoista
 34. Meikäläisellä on ollut aina jouluna tapana vääntää konvehteja ystäville pimeiden iltojen iloksi. Ja tietysti piparitalo on aina tehtävä :) Niin ja onnea 10 000 kävijän johdosta!

  VastaaPoista
 35. Pipareita täytyy ehdottomasti leipoa. Asutaan Saksassa ja muut perheenjäsenet eivät juuri välitä joulutortuista. Minua ei yhtään haittaa, saanpahan sitten syödä IHAN ITSE melkein kaikki...ja karjalanpiirakat kuuluvat myös joulupöytään. Sen lisäksi täällä on tapana leipoa iso kasa eri sorttisia keksejä jo adventin alkuun - niitä mussutellaan sitten jouluun saakka.

  VastaaPoista
 36. Meillä tehdään niin suolaista kuin makeaa, pipareita, taateli- ja hedelmäkuivakakkuja, lanttu- ja porkkanalaatikkoa jne. :)
  Pitää ehdottomasti jouluna olla ITSE TEHTYJÄ laatikoita ja sekametelisoppa on sellainen kans mitä ilman ei oo kyllä jouluu :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!